Missing you like, missing you like crazy.

Första månaden i Paris i bilder.


31 augusti åkte vi båt på Seine.


Samma dag drack vi kaffe på café och betalade såhär. Det har upprepats.


Sen chillade vi galet uppför champs élysées.


1 september besökte vi Louvren och Mona-Lisa.


10 september fikade vi på Pomme de Pain med faddrarna.


11 september som alltid kommer kommas ihåg som tandbortskvällen. Värdfamilj borta och jag sov hos Filips värdfamilj.


23 september beökte vi Notre Dame de Paris, vi gick dock inte in.


24 september hade vi party med fransoserna. De var fyra stycken. Den fruktansvärt fina bilden har jag lånat från Matilda. 


Här har jag nu bott i en månad. Helt jättebra faktiskt.  


EN MÅNAD DOWN, NIO TO GO.

Ifall ni just har klickat er in här och inte orkar läsa långt bak i arkivet, här är vad jag har sysslat med min första månad i Paris.

 En månad i ord.

 PÅ EN MÅNAD HAR JAG GJORT AV MED 151.85€ (ungefär 1388 kr)

It's just another phase you're going through.

Först vill jag be om ursäkt. Den första saken jag vill be om ursäkt över är att jag har vanligt ovanligt dryg dom senate dagarna, ni är flera som har fått dras med mina otroliga solstrålestunder. Sen vill jag också be om ursäkt att jag inte har haft några bilder och inte skrivit något intressant de senate dagarna. Det är ju som sagt inte min starka sida att säga saker av relevans men jag tycker att någonstans här går väl gränsen.

Idag har jag varit här i en månad. Närmare bestämt i en månad, 10 timmar och några minuter. HUR SJUKT ÄR DET PÅ EN SKALA? Det känns mycket längre, men sen när man tänker efter så är ju faktiskt en månad rätt lång tid. Kommer i alla fall upp en liten sak här i morgon angående detta!
Paniken (angående biologin) har lagt sig och jag känner att jag är rätt väl förberedd. Jag kunde ha läst mer i boken, men jag kan ju i alla fall svara på frågorna, så det får vara för den här gången. Det är ju inte ens säkert att det här provet räknas i slutändan.

Nu ska jag lägga mig i sängen och titta på senaste avsnittet av glee. Britney Spears är ju med!

Till sist vill jag säga att Frida gör helt okej spotifyspellistor (synd bara att jag inte kan lyssna på vissa svenska artister på spotify) och att min pappa är lite bäst. Puzzar till alla coola_kids93 och random bilder till folket!


Ibland när jag pratar på skype förvandlas jag kvickt som attan till odjuret (som ska dööö! hahah cami <3) i skönheten och odjuret. Här har den snabba förvandlingen (som är för snabb för att uppfattas av blotta ögat) fångats på bild.



Här har ni ett par skor jag vill ha, men aldrig kommer att köpa. Dom är från Zara.


Det här är jag när jag är som bäst och när jag inte är odjuret. Ifall ni skulle glömt bort hur jag ser ut.


Suddenly I don't feel fat anymore.

Sitter i biblioteket just nu (idag ocksa haha), hade haltimme mellan 10.10 och 12 sa jag gor mig redo for att ga. Franskan gick faktiskt valdigt bra idag (eller valdigt.. bra i alla fall), jag skrev alla glosor! Nu har jag suttit och pluggat biologi, forstar i alla fall lite mer nu. Ska plugga mer efter matten da jag har haltimme igen? for idag har jag idrott for forsta gangen och vi ska spela fotboll! Yay! Men nu naste jag skynda mig. BAI BAI. :*

What we're supposed to do.

Anledningar till att jag är påväg mot en nervöst sammanbrott
1. Biologin som jag fattar i teorin, men inte i praktiken. Dvs, jag förstår när jag läser texterna och jag förklara det för mig själv, men när jag jag får frågor på det förstår jag ingenting. INGET. Inte vad frågorna betyder eller vad jag ska svara (inte för att vara elak, för jag vet mycket väl hur svårt det är att göra sig förstådd på ett annnat språk) för svenskan är ju helt fuckad! Ex) Sate väder varje finns i djur, växter eller båda. ???
På riktigt, jag grät för att jag blev så stressad.
2. Jag har övermycket franskaläxor. Orkar inte förklara det. SUUUUCK.


Live from St Do

Sitter i skolan nu, det ar jattesvart att skriva for alla bokstaver pa tangentbortet sitter pa fel plats. Till exempel sitter a dar q normalt sitter och m dar ö ar, haha. Har suttit och skrivit ,in franskatext (glomde den hemma sa var tvugnen att skriva om. FAIL.) Ska ga och ata nu for att undvika rusningen till matkon. Pussiluss! 

Tonight we dance.

Idag missade jag inte bussen, jag kom i tid till både matten (på St Do) och franskan (på Rue Médéric)! Och bäst av allt, JAG LYCKADES LARMA! Note to oneself: Kom ihåg att låsa dörren också nästa gång. FML.

Nu ska jag skriva klart min fransktext om immigration, sen ska jag fortsätta med biologin. Tror inte att jag skriver mer ikväll, men om någon vill prata får denne gärna telefonera (om det är ett ord) mig på skype!

Idag tycker jag för övrigt om den här:

Minns en helt vag känsla om hur det skulle kunna vara.

Är hemma en stund såhär mitt på dagen, har håltimme mellan 10.10 och 13.50 och jag orkade inte leta efter någonstans att sätta mig och plugga så jag åkte hem istället.
Imorse var jag i så god tid! Oj oj oj, alltså. Jag var på busshållplatsen tio minuter unnan den skulle gå och tog den 8.14. 8.30 var vi halvvägs (=40 minuter till godo). Men vad händer då? Jo, en jäkla lastbil backar in i bussen och en ruta går sönder, så alla måste gå av bussen. ÅÅÅÅH VAD SUR JAG BLEV. För när går nästa? Om trettio minuter. Hinner jag gå? Nej. Så jag kom försent ändå. Jag fick tokspel (hahaha). För att göra mig ännu mer frustrerad hade vi lab på kemin (komma försent till lab = inte förstå någonting), vi har inte gått igenom det här avsnittet, utan vi ska gå igenom det på fredag. Vi ska lämna in en labrapport på måndag. JOY. Fick tillbaka kemiprovet också, VG. Fattade ju inte uppgift som visade sig vara världens enklaste.
Haha, nu sitter jag här med mitt kaffe och min cola och min (mitt?) pain du chocolate. Måste börja med biologin nu om jag ska lyckas få något gjort. BAI.


Reality. Förutom biologiboken - inte helt fel!

Sit and wait for you again.

Är kanske världens mest opeppa tjej nu. Godnatt.

Let's be more than this.

Miss i kommunikationen nr. 236.
Det jag trodde var ut och gå, (gå = fr: marcher) var visst marknad (fr: marché). Men det var ju trevligt det med! Mamma värdfamilj handlade massa mat, som frukter och sånt och jag strövade runt och tittade på grejer och kläder. Känner mig lite motvillig att köpa kläder på marknad, men det fanns faktiskt helt okej grejer, bl.a en fin kjol och kappa. Och disneyfilmer på franska (bara Tarzan som var riktig disney, men ändå), men jag trodde ju att vi skulle gå ut och gå så jag hade ju inte med mig några pengar. Dessutom glömde jag minneskortet till kameran så jag har bara några bilder med min supermobilkamera. Kände mig ju lagom fånig när jag stod där och fotade deras grejer, haha.
Jag har sedan dess köpt en baguette (min första faktiskt!), ätit lunch med värdföräldrarna, städat upp lite på rummet och nu ska jag sätta igång med läxorna!



Hmm.. datorn säckade typ ihop nyss, det började låta jättehögt och skärmen släcktes ner. Nu finns det inget internet heller. Mystiskt!


A no as a no as in no I don't like that.

Godmorgon! Jag är uppe tidigt (enligt mig då) idag och ska snart gå ner och äta frukost. Läste att ni hade snö i vissa delar av Sverige igår. Här var det ju då 28 grader för några dagar sen. Heheheheh. Fast jag gillar ju hösten och jag vet inte riktigt vad jag ska tycka om den här.. Syster värdfamlij lovade mig i alla fall riktig höst om två veckor. Max! Lovely.
Väldigt ovärt inlägg, men jag ville poängtera att jag är uppe innan tio.


mmm...


Pass me by in crowded dark hallways.

Kvällen var helt okej! Inte jättekul men inte jättetråkig. Fick bl.a flashbacks till halloween-klassfesten och saknade cami lite. Lyckades också spela in telefonsvararen men jag fattade inte riktigt så nu låter det "...Åsa Tallberg...Åsa.." när man ringer till mig och jag inte svarar. HAHA. Efter var det många som drog vidare men jag åkte hem. Filip och jag gick jättelänge innan vi hittade busshållplatsen, men allt gick bra och vi kom hem fint och allt sånt.

Fina konversationer sen jag kommit hem:
1.
Mamma värdfamilj: T'as passé une bonne soirée? (ung. har du haft en bra kväll?)
Jag (hahaha tänkte skriva moi): Oui.. eh.. I have to pee. Be right back. (Ibland är jag ju bara på topp!)

2. (Inte så intressant)
Pappa värdfamilj: Det är väldigt ofta när du säger fel som du rättar dig själv direkt. Helt själv.
Tystnad
Jag: Jaa.. jag känner ju till reglerna (miner) det är bara att det går lite fort ibland.
Tystnad
(Tystnaden får mig att undra om jag verkligen sa regler eller om jag sa mens. Nästan samma ord på franska, inte riktigt på svenska)

3. Tittar på film med föräldrarna värdfamilj. Två killar i 25-års åldern pratar.
Pappa värdfamilj: Åsa, vilken föredrar du?
Awkward? Ibland får han till det, pappa värdfamilj!

Nu ska jag sova, imorgon ska jag ut och gå med mamma och pappa värdfamilj, sen ska jag göra läxor och sen på kvällen ska vi göra något men vet inte riktigt vad än! BISOUS.

OH. Glömde säga ju! Idag när vi skulle gå till tåget var Filip SEN. Den ni - jag var i tid men inte han! Oj vilken satisfaction det var. Helt underbar känsla faktiskt.

Think I'm at the edge now but I could be wrong.

Var idag i tid, och struttade upp för gatan och tänkte (på riktigt) jag kommer inte komma försent idag, nanana. Vad ser jag då? Du gissade rätt, bussen! Och vad gör jag? Rätt igen, springer!. Hinner jag med den? SJÄLVKLART INTE. Dom dumma människorna som gick av bussen blockade vägen för mig! Jag var fem meter från bussen, gissa om jag blev sur (retorisk fråga den här gången)! Men jag kom inte försent, dom hade inte stängt grinden i alla fall och sen var britt-marie tio minuter sen också.
På engelskan skrev vi grammatikprov. Herregud vad svårt det var! Jag dog, jag har aldrig haft så svårt på ett engelska prov (fast man känner ju att nåt är fel när man inte vet hur man stava de döva på engelska). Efter engelskan var det kemi och det var läxförhöret och det gick ju faktiskt rätt bra. Kunde inte en fråga, men det var jättekrånlig tyckte dom flesta.
Lunch, sen var det dags för ett till prov. Eller det var ju inget prov, men, på en timme skriva en krönika om ämnet språk och identitet. Jag fick mig själv att låta som en sverigedemokrat som försöker släta över sina rasistiska åsikter. BRA JOBBAT. Sen kemi och idag hann jag faktiskt tre sidor! Det går framåt! Tog bussen hem (var nära att upprepa samma visa som imorse, men jag hann!). Intressant kuriosa: På morgonen tar bussen 45-55 minuter, på eftermiddagen 20 minuter.
Nu ska jag förbereda mig för la fête franco-suèdoise som är i svenska kyrkan idag.
So long!

VÄNTA. Har en fråga också! Jag tycker att det är skittåkigt att läsa såna här bloggar, som bara innehåller idag var jag i skolan sen det här, sen det här (som den här alltså). Så jag undrar vad tycker ni? Vill ni läsa exakt vad jag gör varje dag, för det är ju inte superintressant, eller vill ni bara ha små dagliga åsa-doser? PUSS.

Har inga bilder idag så det får bli den här från igår!


fast han röstade ju grönt..


Kan du inte vara tyst nu?

Rätt chill dag!
Började inte så bra dock. Det är strejk igen idag, men jag och Filip gick 8.08 från mig för att ta tåget 8.18 och vi skulle vara vid Notre Dame 9.30. Vi var alltså ute i riktigt god tid! Men, när vi kommer till tågstationen ungefär 8.16), så står det att nästa tåg går 8.48. KUL. Men vi skulle ändå hinna ganska precis, så vi var inte för stressade. Kom kanske fem minuter försent, men det tog kanske tjugo minuter innan alla hade kommit ändå så det var lurre! Dessutom hade vi kommit i tid om vi inte hade gått runt på chatêle i sju minuter och letat efter rätt utgång, haha, eller gått direkt till Notre Dame istället för omvägen vi råkade ta. FFKn var i alla fall rätt okej, och efter gick jag med Ville och Filip och åt på Subway. Åh, gott ju! På biologin fick vi för första gången lära oss någonting kändes det som (vilket kommer lägligt, eftersom jag har prov om en vecka) och för övrigt går ju bara issa personer mig på ververna! På svenskan fick vi veta att "uppsatsen" imorgon inte kommer betygsättas utan är mer som en diagnos för att han ska se hur vi skriver. Snacka om att jag blev lättad! Det är nämligen på världens mest diffusa ämne: vad är språk? Dessutom är det en krönika (tror jag i alla fall) vilket jag aldrig har skrivit i hela mitt liv. Nu har jag precis ätit en macka med nutella (<3) och ska sätta mig och plugga kemi inför vårt läxförhör-istället-för-prov-för-det-är-repetition (my ass)!
BAI BAI. 

In my mind it's all different anyhow.

Saker som är otroliga:
- Jag var så här (fem centimeter ungefär) nära att ta metro 3 åt fel håll idag.
- Jag tog metro 2 åt fel håll istället. Tog två stationer innan jag insåg det.
- Jag kom ändå inte försent!
- Jag lyckades köpa halstabletter alldeles själv.
- Dom kostade över 6 euro.
- Klockan är halv sju och jag är klar med alla läxor till imorgon (har i och för sig bara tre läxor tills imorgon, men jag har även gjort dom jag har satt upp för mig själv att göra idag. Att jag har gjort det är också rätt otroligt.)

Åh så skönt att ha gjort alla grejer till imorgon och ha hela kvällen fri, nu är ju möjligheterna oändliga! Jag funderar på att spela gitarr, titta på Gilmore Girls, titta på det nya avsnittet av Glee, spela The Sims, läsa Lyckan är en sällsam fågel eller bara chilla vid datorn. En liten del av mig säger att jag ska göra läxorna till fredag och jag funderar på att hålla med den delen, tråkig tjej? Jag måste jag städa först, anyhow, sen får vi se vad det blir!

Put up walls and paint them all the shades of gray.

Idag har det inte hänt så mycket. Jag hade sovmorgon till 10.25 så jag tog lång tid på mig på morgonen och sov i nästan 9 timmar, skönt! Sen frågade jag mamma värdfamilj om hon kunde visa mig hur man satte på larmet och det är som jag har gjort hela tiden! Försäkrade mig om att det verkligen var så också, och ändå funkade det inte imorse. Så dom ska visa mig igen, haha.
I skolan hade jag biologi, som var kaos, för vi ska ha prov på torsdag nästa vecka och ingen fattar vad som kommer. Sen var det lunch och jag hade mentorssamtal med marta. Sen matte och sen skynda sig till médéric för dubbeltimme i franska. Usch vad jag bara ville åka hem då, haha. Men det gick bra! Fick tillbaka min text om lycka och det första jag ser är bara massa fel och det var väl vad jag hade väntat mig så jag tänkte inte så mycket på det. Sen vänder jag på pappret och där står det MVG. Oj vad glad jag blev, har nog aldrig blivit så glad över ett mvg förut haha. Trodde inte att vi skulle få betyg, och allra minst att jag skulle få det betyget.
Efter skolan tittade jag lite på tv med syster värdfamilj och sen har jag försökt göra läxor. Har hunnit gå igenom franskan en gång och svarat på frågorna till FFKn. Imorgon ska jag skriva om museet i la Défense, göra klart alla kemiuppgifter och läsa till s. 50 i min franskbok. Slutar 13.50 imorgon så det ska jag nog hinna med!
För övrigt har jag ont i halsen. Vet inte vad halstablett heter på franska, men funderar på att gå in på ett apotek och säga "jag har ont i halsen, hjälp mig?"
Nu ska jag gå igenom franskan lite till, jag ska inte flunka (hahaha, lisa om du läser kommer du ihåg?) på det här förhöret!


skrytarN


Did I ever call you honey? Well that name wasn't ment for you.

Till mamma: Haha, så himla typiskt dig! Jag tog dessvärre inga bilder från parken och inte särskilt många på trädgården. Jag kan ju beskriva den, om du vill (nu kan ju du inte svara så jag kör bara på): Den är inte så bred men rätt lång. Den är typ som baksidan (om man inte räknar kullen, källarvägen -vid björnbären!!!!- eriks utbyggnad och där alla träd och granar och sånt är) om man står med ryggen mot lekstugan!  är Den är enligt pappa värdfamilj uppdelad i tre (eller fyra kommer inte riktigt ihåg) delar; första, andra och tredje trädgården. Första trädgården är fram till den lilla häcken. Som du kan se på bilden ligger det ett litet uthus en bit längre bort, där slutar den andra trädgården och den tredje trädgården börjar. Trädgården är lite nedsänkt, pappa värdfamilj förklarade varför men jag förstod inte allt och kommer inte ihåg heller.
Det finns ett stort träd, vet inte vilken sort. Dom har hallon. Och rosor. Och nåt annat. Varsågod!


Den här är till dig mami! Kul att jag tänkte "det här är vad mamma skulle göra" när jag tog den här bilden. Haha!

Dag 2


Åsa vid VM i drakflygning. På franska heter drake (alltså eng: kite) rådjur. Pappa värdfamilj tyckte att drake var ett väldigt konstigt namn.


Vy från något över något. "Om du ska stanna och ta kort någonstans, är det här". Bara att hoppa ur bilen!


Huset (med värdföräldrar). Taget från kanten av första trädgården (om du läste mamma-texten (om du gjorde det och inte är mamma, shame on you!) så förstår du)

We can't let this moment pass us.

Pinsamt ju! Det står i Le Monde (fransk tidning om du är mindre allmänbildad... haha) om att Sverigedemokraterna kom in i riksdagen. Alltså det är så hemskt att det har nyhetsvärde i Frankrike. SUCK.

Annars har jag gått i skolan idag, kemi (kaaaos), jättehåltimme, lång lunch, kort matte och kort franska. Åh va skönt det var! Jag trodde vi hade två timmars franska idag, men det visades sig att vi bara hade en. Gissa om jag blev glad? Dessutom yttrade jag för första gången en åsikt på franskan idag. Även om den kom ut ungefär så här (översatt till svenska då) "um, kanske... flickan är vacker. och roset.. rosen..! är vacker.. och.. um.. hur säger man...vacker...eh.. det som är vackert.. öh.. på.. nej.. i flickan.. precis som den.. det.. som är vackert i...eh.. rosen.. kommer... eh.. dö." hahah! men läraren fattade i alla fall.
Sen åkte jag hem och var ensam hemma till ungefär 19.30, för det var ingen hemma när jag gick in i duschen men syster värdfamilj och eventuellt någon annan var hemma när jag kom ur. Sen (hmm.. umgicks är väl ett lite väl starkt ord haha..) pratade jag och syster värdfamilj lite. Jag känner att jag håller på att bounda lite med värdfamiljen nu! Känns skönt!

En annan grej som gjorde mig happy idag: Jag har inte Fysik A på 4 veckor, ergo, jag har inte fysik på morgonen när CF är i Paris, ERGO JAG KAN MÖJLIGTVIS TRÄFFA KANINERNA! YAAAAAY.
OCH jag fick pengar idag. OCH eftersom jag inte ska ha fysik på 4 veckor behöver jag inte göra fysikläxan till imorgon och jag börjar 10.25 och inte 8.10, vilket betyder att jag inte ska åka buss i rusningstrafik, vilket minskar risken att komma försent. OCH jag har ingen idrott på onsdag = slutar 13.50 och inte 18.00. OCH jag har inte matte på torsdag morgon. SUPER JU.

Pics numero uno.

Dag 1


Trädgård.


Vy från kyrkan (väldigt mamma mia med kyrkan på berget, haha).


Jag och pappa värdfamilj med snygg-kläder och björnbär.


Måste...röra...väggen...!


Åsa vid Atlantkusten i Frida-leggings.


Atlanten!

Tell me if you hear my heart stop.

Dag 2
Gick upp runt 11 och gjorde mig i ordning sen åkte vi till slottet där bror och svägerska nr 1 värdfamilj gifte sig förra året, men man fick inte gå in så jag och pappa värdfamilj gick runt i trädgården istället. Den var jättefin, men alla blommor hade antingen vissnat eller var på väg att vissna, men med alla blommor måste det varit jättefint. Typ en sån där trädgård som mina föräldrar skulle kunna gå runt i i flera timmar. Efter det åkte vi till havet igen, för att – lyssna på det här – titta på VM i drakflygning. HAHA. Det var intressant.  
OMG sitter i bilen just nu och vi åkte precis förbi en brinnande bil! Alltså den stog vid vägkanten och personerna som jag antog äger bilen stod en bit därifrån :o dom verkade i alla fall oskadda, men gud va läskigt! Dom hade ju kunnat sitta i den eller vad som helst när den börja brinna! Usch, usch.
Efter drakflygningen åkte vi tillbaka till huset och åt lunch, första gången jag åt fisk ”på riktigt” enligt pappa värdfamilj, dvs inte filé utan en hel, riktigt fisk med ögon och gälar och allt. Det åt jag i och för sig inte. Sen skrev jag klart FFKn om La Défense  och sen åkte vi. Jag tog fram datorn för ungefär en halvtimme sen, och då var det typ 40 minuter kvar trodde jag. Men sen dess har det varit bilköer och det har gått långsamt, så jag vet inte när jag är hemma. Ja, ni lär väl märka i alla fall.


As a ghost to all our fears.

Funkar fortfarande inte att ladda upp bilder, men när det gå kommer det en bildbomb.

Normandie har faktiskt varit över förväntan, det var hur kul som helst!
Dag 1
Jag och mamma värdfamilj åkte vid elvatiden och kom fram runt två. Det tar ungefär två timmar att köra, men vi stannade och handlade också. Jag fick välja vilka flingor, vilken choklad och dricka OCH vilket godis jag ville ha. Dom är så snälla! När vi kom fram fick jag också veta var pappa värdfamilj har befunnit sig de senaste dagarna, han har ju inte varit hemma på tre dagar, han har nämligen varit i Normandie. Tanken borde kanske ha slagit mig, men icke.
När vi kom till huset så åt vi lunch (kyckling med chips, like what?), gick på promenad (vi gick till farföräldrar värdfamiljs hus där vi såg världens största champinjon :o)  och sen började jag läsa i min bok som jag ska läsa på franskan. Den är faktiskt helt okej, än så länge i alla fall, jag har bara läst trettio sidor. Efter det åkte vi till deras hemliga björnbärsställe och plockade björnbär. (MAMI OCH PAPI: jag tror att vi ska åka hit när ni kommer hit, för dom ville gärna plocka björnbär med er, haha) Pappa värdfamilj frågade om jag hade sett såna bär förut och när jag sade att vi hade såna i vår trädgård blev han jätteförvånad, haha.
När vi kom hem bytte vi kläder (ni skulle sett vad jag hade på mig, hahaha) och sen åkte vi ner till havet och gick längs stranden. Pappa värdfamilj sa att man var tvungen att nudda muren längst bort innan vi kunde vända, annars räknades det inte, så han och jag gjorde det, men inte mamma värdfamilj. Hon bara skrattade, haha.
Sen åkte vi hem och åt middag och sen skulle vi kolla på film så jag och pappa värdfamilj gick tillbaka till farföräldrarnas hus och jag fick välja film. Jag valde Les Choristes, för den har jag sett förut så jag skulle i alla fall fatta lite. Det gjorde jag också, enda till jag somnade haha. Sen sov jag i tolv timmar, gissa om det var skönt!


Why you so speechless?

Jag gör ett sista försök att ladda upp bilder, annars får ni helt enkelt vänta tills imorgon! Nope, det funkar inte. A demain!


Zoom, zoom, zoom.

Nu kör jag en Frida och tar tre inlägg på en dag. Mina med något kortare intervaller dock.
Är så hilma besviken över valrösterna nu (fast ja, vem är inte det?)! ÅÅÅÅÅH jag fattar inte! Mami, papi, ylva och björn (och alla andra över 18 som kan tänkas läsa) - ni har väl röstat? Annars nyper jag er telepatiskt! NYP NYP NYP NYP.
Annars har helgen varit bra. Men mer om det i nästa inlägg (haha, nyhetsuppläsare?)

Don't give yourself away.

Men hahahaha! Mamma värdfamilj ropade nyss på mig och sa att vi åker inte ikväll trots allt, utan imorgon, för hon ska åka och hälsa på sin syster ikväll. Jaha? Nu har jag ju packat enda sen jag kom hem och bestämt värsta reseoutfiten och allt! Nu kan jag ju inte ha på mig den imorgon. SUCK! Haha, nej men nu vet jag ju inte vad jag ska göra ikväll och det är ju tråkigt! Kan ju göra lite läxor, men det vill jag ju inte göra heeela kvällen. Värdsystrarna är sjuka också. Igen, dom är ju sjuka hela tiden, haha. Nanana, jag har ätit upp godiset jag köpte till bilresan också. och juste HAHAHA, jag har på mig min svarta, korta, tajta kjol och jag kände mig faktiskt lite obekväm när jag satte på mig den. St Do kommer förändra mig och det har redan börjat! :o
Så, nu har jag lockat ut Filip till McDonalds efter plugg och middag. Då blir det i alla fall lite socialt ikväll. Nu ska jag dricka cola, äta choklad och skriva om La Défense.
Toodles!


Har inga bilder att bjuda på, det känns som att det har varit lite snålt med det på sistonde.. den här får duga som substitut så länge!

I'd cheat destiny just to be near you.



Haha, är inte min mamma för söt? Undra vem jag har fått klaga-genen från liksom ;) Men tack för all hjälp och PUSS PÅRE MAMI!

Idag försov jag mig inte och kom inte försent, bra jobbat säger jag ju bara! Kemin var kaos som vanligt, men annars har det varit rätt okej. Ska packa nu, vet i och för sig inte alls vad jag ska ha med mig, men det löser sig nog (det är ju inte silverklorid <3). Sen måste jag ta hand om de ovan nämnda läxorna också. Vill ju helst få dom klara innan jag åker (som om det skulle hända) haha. Pussiliuss!

Till Cami
Jag vet precis vad du menar, kände likadant igår. Och helt ärligt känns Paris inte så himla olikt från Uppsala, inte än i alla fall ;p Men det är bara tre månader kvar nu! åååh, puss puss puss på dig, vi hörs när jag kommer tillbaka från Normandie <3

Allén är inte så dålig ändå, när du går bredvid.

Tar en minipaus i pluggandet. Har gjort klart matten och en tredjedel av kemin. Ska göra klart den och sen göra engelskan. Är nog klar lagom till 19 då, och då ska jag prata med Cami! (började skriva halv sju och har pluggat lite till innan jag skrev klart, är inte SÅN tidsoptimist haha) Sen måste jag läsa svenskaläxa och förbereda svaren till frågorna och sen ska jag antingen börja skriva på franskan eller fortsätta på FFKn, har ju fortfarande inte gjort klart den. Den är ju så DRYG!
Det är helt galet vad med läxor jag har. Jag hinner knappt med dom, det kommer bli lagom mysigt när jag har prov på det! Och kommer man hem så himla sent ju! Idag kom jag hem vid tio i fem och jag tyckte det var sjukt tidigt, haha. Förstår ni hur skönt det kommer vara när jag kommer hem igen? Typ sluta klockan tre, sicken lyx!
Åh, trevlans, upptäckte nu att vi har tio uppgifter på ett område som vi inte har gått igenom. Nej, det var visst femton. Jag blir så ledsen. Jaja, jag gör engelskan så får jag se om jag orkar gå igenom teorin själv. Nu måste jag återgå till mina studier (hahahaha). BAI.


söte! <3

OOPSIE.

Glömde säga att Thomasine säger hej!
Och också att jag inte tror att kultiverad är ett ord, men av någon anledning använder jag det ändå. Fast det låter som något som har md grisar att göra.

Den här natten kommer döda mig, om jag inte får vara med dig.

Sitter och lyssnar på Håkan på befallning av Ville. Jag har typ aldrig träffat en människa som lyssnar på både Lars Winneräck och Håkan, det ju faktiskt rätt konstigt (åh så intressant mening!).

Annars har jag idag gått upp kl 6.50, gått till tåget 7.16, tagit tåget 7.28, tagit metro 3 7.52, tagit metro 2 7.57, kommit till médéric 8.05 och ändå kommit försent fast vi börjar 8.10. ÅÅÅÅH, fattar inte hur jag lyckas. Kan ju också säga att de där 60 orden jag hade pluggat in, de skulle vara bara 10 och de var dom jag inte pluggat in. SKOJ. Lyckades också jag svara fel på i princip alla uppgifter på franskan, skoj det med.
Efter franskan åkte jag, hanna, thomasine och andreas till Lina's nånting på Av Charles de Gaulle och drack varm choklad, det var mumsigt. Sen hade vi kemi, sen lunch, sen matte. Sen håltimme och då åkte jag med Gad, Gustav och Lisa till la Défense för att gå på  muséet där. Nej, jag har inte blivit kultiverad av Paris, det är en (eller snarare en grund för) läxa till FFKn. Jag gick även in en snabbis på Zara, hittade bland annat ett par shorts, ett par snygga klackar och två gulliga klänningar, men jag vet inte riktigt vilken jag ska lägga mina pengar på.. Efter det åkte vi tillbaka till skolan för att ha idrottsteori, men aulan var dubbelbokad så vi hade inget. Istället traverserade vi till stadshuset där vi skulle träffa borgmästaren senare. Det var inte särskilt kul, men vi fick i alla fall lite fika! Haha, tjockiseN. Efter the mayor har jag gjort ungefär ingenting för jag orkade inte göra läxorna. Har spelat lite gitarr istället! Nu ska jag ta tag i läxorna, ska försöka få lite matten ur vägen, för i helgen ska jag ju till Normandie med mamma och pappa värdfamilj!

Dansa för att hjärtat blöder.

Tycker lite synd om mig själv nu. Av nedanstånde anledningar.

- Jag insåg idag cirkus kl 20 att de ord jag har i läxa tills imorgon inte var ungefär 20 utan mer som 60.
- Jag kunde ungefär 7 stycken. (= spendera ungefär en timme med att slå upp alla ord).
- Nu kan jag ungefär 9 stycken.
- Jag saknar Camilla. Jättemycket.
- Jag hann inte prata klart med henne på msn idag.
- Jag saknar Frida jättemycket också.
- Jag hade franska i 2 timmar och 10 minuter idag. När jag trodde att det var ungefär en kvart kvar så var det en timme.
- Jag började 8.10 och slutade 17.00 och kommer göra det varje tisdag hela läsåret.
- Jag börjar 8.10 imorgon och slutar 17.00 och ska sen vara hos borgmästaren 17.15 (det ska i och för sig bli kul haha).
- Vi ska läsa en bok på franskan. I franska 4 fick vi allihop en bok på 92 sidor med tillhörande ordlista att läsa på tio veckor. Den här boken är på 156 sidor, jag ska läsa den på tre veckor, den har ingen tillhörande ordlista och ingen annan har samma bok som jag.
- Dom har tagit bort nästan alla lars winnerbäck-låtar från spotify.
- Hela Långa Nätter också.
- Syster Värdfamilj har en kompis här som pratade om mig under middagen och trodde inte att jag fattade. Dessutom upprepade hon allt syster värdfamilj sa på engelska, efter att jag inte hört vad hon sa en gång.
- Frida tog smygbilder på mig på skype och la upp på facebook.
- Hon tog sedan bort dom, men la upp dom på b-l-o-g-g-e-n istället. PUSS.
- Jag är trött och vill sova.

Klaga is the shit.

Jag tror inte alls på nåt mer, för jag trodde en gång på det här.


Pont de Neuilly et les gratte-ciels de la Défense.

Jag har inte så mycket att skriva om idag, pumpade ju ur mig så mycket igår. Har pratat med Frida idag och lite med Papi. Ska prata lite mer med la familia (nu kör vi spanska också, varför inte liksom?) senare och försöker få tag på Camilla men hon verkar ju ha försvunnit. Lyssnar på Säkerts nya album, puss på det. Värdfamiljen har inte kommit hem än, börjar undra om jag har missat något. Skriver kanske mer sen. PUSSILUSS.

Feels like I'm drowning in a firewater lake.



Sunday-sad.
Har drabbats av min första riktiga hemlängtan idag och fått flera sms och meddelanden som gjort att jag saknar ännu mera.
Och värdfamiljen var happy family med systrar och bror och svägerska värdfamilj nr 2. Det hjälpte inte. 
Sen trodde dom att jag hade suttit uppe på mitt rum hela dagen och pratat med kompisar eller något sånt istället för att umgås med dom, fast jag hade ju gjort läxor, dom verkade lite buttra över det. Sen när mamma värdfamilj frågade hur det hade varit på svenska affären och jag sade att vi inte hade varit det förstod jag inte riktigt om hon trodde att jag hade ljugit. Sen verkade dom inte heller gilla att Filips värdföräldrar inte hade varit hemma igår kväll, fast vi inte var det heller. Och inte gillade dom att jag hade varit först hos Filip och sen åkt med honom till Ville och sen åkt till Paris med dom och träffat Frida. Fast dom visste att jag skulle göra det. Dom gillade inte heller att jag bara hade umgåtts med svenskar, det var inte roligt sa dom. Jag försökte förklara att nästan vad jag än gör här är roligt för mig, eftersom jag gör det i Paris. Oavsett vad jag gör så är det roligt, för det är nytt. Men det var inte så sa dom.
Att jag hade ätit på McDonalds i Colombes var inte heller bra, jag hade ju kunnat ätit på Champs Élysées. Fastän jag hade ätit här och inte på Champs Élysées för att jag skulle ägna dagen åt läxor så var det ändå inte okej. Inte trevligt, inte coolt, för att använda deras ord.
Dom kunde inte valt en sämre dag för det där.

UPDATE

Ååååh åååångeeeeest!
Värdfamilj kom precis hem och (ångest 1) dom har med sig bror och svägerska värdfamilj nr 2 och (ångest 2) när jag kom ner så var mamma värdfamilj i köket och frågade "Är Åsa hemma?" när hon hörde mig prata och då säger pappa värdfamilj "Det är klart hon är hemma, larmet var ju inte på." ÅNGEST.

Dom såg mig som någon annan och jag kände mig som det.

Igår var jag alltså först hos Filip och sen åkte vi till Ville. Som jag sade i förra inlägget så var Madame verkligen världens gulligaste! Jag och Filip hade redan ätit på Quick innan vi åkte dit så Ville förklarade för Madame att vi bara skulle vänta där medan han åt, men när hon ropade ner honom hade hon gjort i ordning massa småplock till oss och en kischpaj. Jag var jättemätt, men det var bara att tacka och ta emot! Till det fick vi vin och tydligen dricker dom bara vin till maten och aldrig vatten, så jag vågade inte be om det heller. Inte för att jag har något mot ett halvt glas vin liksom, men jag var jättetörstig.
Sen förberedde Madame en fest, men jag förstod inte riktigt vilken dag, men hon gav oss i alla fall ett varsitt glas punch också. Haha hon är så skön!
Under middagen ringde tjejen som hade bott där förra året och så helt plötsligt ger madame telefonen till mig och vill att jag ska pata med henne. Lagom awkward! Men hon var jättesnäll och Madam började gråta när hon pratade med henne, söte.
Sen åkte vi in till stan där vi mötte upp Frida på Pont de Neuilly. Vi åkte runt fram och tillbaka innan vi kunde bestämma oss vad vi skulle göra, till champs élysées och tillbaka till Pont de Neuilly, sen till Île de Puteaux för att sätta oss i parken där, men den var stängd så tillslut hamnade vi på Pont de Neuilly igen och det var... speciellt! En tandborste kan vara bra till mycket!


Bästigaste vännisarna påväg till Madame

Sen åkte vi hem och sov (jag hade en dubbelsäng, så himla trevlans!). Morgonen och dagen har besått av skam. Typ. Haha, jag vet inte på hur måga sätt jag skämmde ut mig hos Filips värdfamilj, men jaja. Vi åt lunch på McDonalds här i Colombes innan vi skiljdes åt på busshållplatsen. Filip och Frida och massa andra skulle till Louvren, men jag har så mycket läxor att göra så jag hoppade. Dessutom har jag redan sett Mona Lisa och är inte särskilt pepp på att gå runt på Louvren. Får se om jag och Filip ska springa senare, det får bli dagens aktivitet i sådana fall :)
Nu är jag hemma hos värdfamiljen och upptäckte när jag kom hem att jag GLÖMDE LARMA igår. Eller jag hade en aning om det hela tiden, för jag är inte riktigt säker på hur man gör. Men åååh, så pinsamt, nu måste jag fråga hur man gör och då kommer dom fatta att jag har låtit deras hus stå olarmat ett helt dygn när ingen var hemma. Tur att det inte hände något i alla fall (okej man behöver tre olika nycklar för att komma in i huset, men ändå)! Vet egentligen inte om jag får vara här nu, men det är nog okej. Hoppas jag.

Nu ska jag ta tag i pluggandet! Har skrivit klart min franskauppgift om lycka och den är världens sämsta, men jag orkar inte bry mig. Ska räkna klart matten först, sen börja och helst skriva klart arbetet om La Défense för FFKn och tillsist börja på kemin och läsa biologipappret. Spännande dag!


Champs Élysées by night

You exploded in my heart.

Sitter hemma hos ville nu, jag och filip har varit här och hälsat på madame. Världens gulligaste ju! Annars idag har jag varit hos filip, kom dit med mina grejer för jag ska ju bo där i helgen. Vi tittade klart på filmen från igår och åt mat. Sen kom ville och ännu lite senare åkte vi till stan. Vi satt på quick på champs élysées och sen åkte vi hem till ville och på den väger är det! Nu gör vi oss i ordning för att gå ut. Hörs imorgon eller senare. BISOUS.

On a un relation comme ça, Fanny Ardant et moi

Ojojoj idag alltså!

Började med att jag vaknade vid halv sju och ba SHIT JAG MÅSTE GÅ UPP. Sen lugnade jag ner mig lite när jag fattade vad klockan var och somnade och vaknade omvartannat lite i en timme. Drömde att jag hade gått upp och hämtat min kemibok och att jag låg och pluggade i sängen så när jag vaknade blev jag jätteförvånad, haha. Missade bussen precis (igen!), kom till busshållplatsen 8.19 och sen var bussen sen (igen!) och det var jättelång kö (igen!!!). Det liggen en mcdonalds i slutet på gatan där busshållplatsen ligger och det tar ungefär fem-sex minuter att gå dit. Med bussen idag tog den en kvart. Ni fattar väl att jag kom försent. Och då är det ju grejen med att komma sent på St Dominique (titta mamma, stora bokstäver - bara för dig!) att om man kommer fem minuter sent (eller tolv som i mitt fall) öppnar inte grindvakten grinden. Jag tänkte att jag måste ju i alla fall försöka, så jag gick till skolan och om jag hade tur! Jag kom precis samtidigt som en lärare så jag smög in bakom henne och missade i princip ingenting! Yay ju! Sen hade vi kemi b och det är så himla rörigt, man fattar ingenting ion säger och dessutom hoppar han fram och tillbaka hela tiden, så man fattar ännu mindre. Sen lunch och sen lunchrast och det var det bästa på länge! Frida, Ville och Filip satt på en bänk när jag och Andreas kom ut ur matsalen, så vi gick dit. När vi sitter där kommer Disa och en dtund efter det kommer det fram en tjej med down syndrom och hon var som himla söt! Hon började med att prata med Disa och sen började hon utvärdera våra kläder. Hon gillade inte Matildas halsduk och det var "något som inte funkade" med mina kläder. Villes gillade hon inte alls men Filips var helt okej. Sen kom igång på riktigt och började prata om hur galen hon var i killar. Hon berättade att hon hade pojkvän men sen började hon ge Filip blickar. Tillslut sa hon att hon tyckte att han var sexig och rodnade jättemycket. Så himla gullig! Efter det bestämde hon att hon inte tyckte om Frida och mig och ännu lite senare att vi inte fick sitta bredvid killarna på bänken för att dom "kunde inte koncentrera sig" när vi var där och de skulle bara fokusera på henne. Så dom fick flytta till en annan bänk. Där skulle hon leka sten, sax, påse, men hon gjorde fel några gånger och sen var vi tvungna att gå för vi hade lektion. Då ville hon krama Filip och Ville, men hon hade en egen uppfattning om var kram var. Hon klängde sig nämligen fast och började pussa dom överallt. Filip vill inte kommentera händelsen. 

 
när pojksen hade fått byta sittplats, tjejen är inte med på bilden

Sen hade vi svenska och sen började jag med att läsa in mina 35 poäng Kemi A helt själv. Party!
Efter det åkte vi och fikade med några ur faddergruppen, vi satte oss på uteserveringen till Pomme de Pain på Champs Élysées. Sen åkte vi hem, jag åt mat och nu är jag hos Filip. Vi ska kolla på film :)
Vi höres!


filip, sofie och linnéa på pomme de pain

I can't do a talk, like the talk on the TV.

Är jättetrött så jag ska bara skriva lite snabbt.
Idag var bussen sen och smockfull och de var kö och metron likadan, så jag kom typ en kvart försent. Men det gjorde inte så mycket.
Vi hade FFK vid La Défense, så vi fick höra massa om det. Det är Europas största affärsområde och även ett av Europas största shoppingcenter ligger här. Anyway, var inte för roligt, jag bara tänker 3h varje vecka.. Joy! Plus att det är fett (hahahah) med läxor.
Sen åkte vi till skolan och i matsalen försökte erik ta kontakt med några fransyskor.. han lyckades inte för bra. Roligt var det i alla fall. Sen biologi och mami och papi: min mentor försökte få kontakt med er igår och hon blev väldigt orolig när hon inte lyckades, utifall något skulle hända mig och hon inte kunde få tag på er. Jag skulle säga åt er att skärpa er (eller inte ordagrant men något sånt)! Efter det hade vi svenska och sen åkte jag hem. Sen dess har jag gjort mina läxor och ätit mat, kul dag!
För övrigt är bror och svägerska värdfamilj nr 2 här och hälsar på, men jag har bara pratat med bror värdfamilj nr 2 lite snabbt, fast han var inne i mitt rum i typ en timme när jag gjorde läxorna för att montera min spegel. Snäll kille.
Imorgon börjar jag med att plugga in kemin själv, undrar hur fan det ska gå? Usch är så himla trött nu också. Ska gå och lägga mig fast jag fick fel på de fem sista mattetalen, orkar inte göra om dom nu.
Bai!


Haha! Frida och Ville på trappan vid L'Arch de la Défense.


Också haha! Frida och jag med L'Arch de la Défense i bakgrunden.

Anyway, what are you gonna do about it?

Dryg dag idag, men detso (alltså hur stavas det där? har funderat på det ett tag nu) bättre kväll! 
Börjad med att jag försov mig, vaknade 6.50 och hade tänkt vara klar kl 7 för att ta tåget 7.18. Gick hemifrån 7.15, haha. Skrev lappen från förra inlägget för att ingen hade gått upp än, ville inte att dom skulle vakna och typ vafan är åsa?). Tog tåget 7.28 till pont cardinet istället för saint lazare för att testa en ny väg. Började med att gå åt fel håll, men räddade det rätt snabbt. Tur att jag bestämde mig för att ta med turistkartan liksom ;) Kom fram till médéric 8.08 och började 8.10, men sprang upp och ner i de där jäka trapporna för att hitta salen, tillslut fickjag fråga i köket, haha. Kom lite sent alltså. Två timmars franska (och frida om du läser det här, så är du verkligen inte alls sämst i gruppen!), det är så himla svårt! Alltså, jag fattar i princip allt läraren säger, men hur ska jag med min 60-poängs steg 4-franska kunna slänga in intressanta, relevanta kommentarer om strejk, pension och freaking skatt? Dessutom när man inte fattar så börjar helt plötsligt två-tre personer utöver läraren förklara, alltså fyra personer som pratar franska i mun på varann. För det hjälper ju mig att fatta. Nej men det är inte så farligt, läraren verkar jättesnäll! (whaaat? en någolunda positiv åsa? but.. how come?)

Sen var det håltimme och då åkte jag, thomasine, hanna och anna till neuilly, till ett kafé rätt nära skolan och satte oss med varsin kopp varm choklad och pratade. Jag trixade också med det lilla hemliga projektet, eheheh..
Efter det hade vi kemi a, som jag har flyttat till höstterminen för-jag-kan-inte-läsa-den-på-vårterminen-för-den-krockar-med-svenskan-eftersom-jag-måste-byta-grupp-eftersom-min-svenskagrupps-torsdaglektioner-krockar-med-naturkunskapen-som-jag-måste-läsa-i år-eftersom-jag-inte-kan-ta-bort-mer-poäng. Självklart kan jag då inte läsa de moment som jag ska läsa på höstterminen, vilket ger mig ett alternativ: läsa in allting själv. JOY.
Lunch. Matte. Håltimme. Åkte till la défense och kollade runt i butikerna. Så himla skönt att vara ensam ett tag, behövde verkligen det. Åkte tillbaka till skolan för att ha idrott, vi gick igenom vad vi ska göra under året och sånt och sen åkte jag och filip hem.

Idag tog vi tummen ur och joggade! Vi sprang runt 35 minuter, runt i colombes och hade för det mesta ingen aning om var vi var någonstans, men vi hittade hem i alla fall. När jag kom hem kom pappa värdfamilj hem några minuter senare och frågade om jag hade gjort mig blöt (direkt översatt då) och de närmaste minuterna spenderades till att förklara för mig vad det betydde. Väldigt mycket "wet? dry? tu comprends le mot wet?" haha.

Sen dess har jag duschat, städat på mitt rum, gjort min biologiläxa (intressant kuriosa: läxtext på engelska, skrivuppgift på svenska, prata franska med pappa värdfamilj samtidigt som jag tittar på fransk tv =förvirrade) tittat på the menalist på franska, tittat på the menalist på engelska, tittat på the mentalist på franska igen (det blev för svårt för pappa värdfamilj efter ett tag, ingen text ju), pratat mycket med pappa värdfamilj, visat bilder på camilla (haha hon bad om att få se bilder på henne) och midsommar för mamma värdfamilj.

Nu ska jag sova. Imorgon ska vi ha första lektionen i FFK (Frankrike och fransk kultur), få väl se hur det blir, haha. BISOUS.

(ni älskar långa texter om min meningslösa dag va? ;D)

Answers inches from my face.



Jag är adorable, jag!


A gecko is a lizard and a rat is a rat.

Har haft en riktigt opepp dag. Eller inte så mycket dag, som kväll. Mitt schema har ändrats en del, så det bidrog till att dra ner humöret, sen var jag trött, hade läxor och allt var bara allmänt drygt idag. Haha.
Finns inte så mycket att skriva, efter skolan skulle jag och filip jogga, men vi orkade inte. Kan ju också nämna att det var strejk idag, men jag påverkades inte så mycket, bussen gick till skolan och hem igen, det var bara metron som gick med längre mellanrum och mer folk. Jag började 10.25, eller egentligen kanske jag skulle ha börjat 8.10 med fysik a, men jag sade till min fysiklärare att jag bara ska läsa 30 poäng så jag kände att det var onödigt att gå upp kl 6 för att åka dit och upprepa det och sen gå igen.
Imorgon har vi idrott, men ingenstans att förvara vår kläder plus att det inte finns några duschar. Börjar 8.10 slutar 18.00, håltimme mellan 10.10 och 11.25, lunch mellan 12.25 och 13.10 och sen håltimme mellan 13.50 och 16.00. Yay. Ska räkna matte, borde kanske göra biologin, men jag vågar inte ta med mig datorn, så jag gör nog det för hand eller när jag kommer hem. Party!

För övrigt har jag påbörjat den hemliga saken idag! :o
Pussiluss!

I've had enough of this comfort conversation.



Mitt schema. Jag fattar inte hur det där blir 980 poäng och då har jag ändå tagit bort Historia A och Matte D. Helt sjukt ju. Men ändå rätt skönt, det här var ju inte så farligt.

Klargörelse:

Blå: Håltimme
Vit: Lektion

HT
Måndag
: börjar 9.10 och slutar 15.50, med diverse håltimmar + lunch.
Tisdag: börjar 10.25 och slutar 17.00 med en håltimme + lång lunch.
Onsdag: börjar 8.10 och slutar varannan vecka 13.50 med lång håltimme/lunch och varannan 18.00 med en till lång håltimme.
Torsdag: börjar 8.10 och slutar 15.50 utan håltimmar och kort lunch. Paindag!
Fredag: börjar 9.10 och slutar 14.50 med en håltimme/lång lunch.

VT
Måndag
: börjar 15.00 (!!!) och slutar 15.50. Har bara franska!
Tisdag: börjar 8.10 och slutar 17.00, med lång håltimme från 11.25 till 14.50.
Onsdag: börjar 8.10 och slutar 12.25, alternativt 18.00, men tror att jag är klar med IdH A då.
Torsdag: börjar 9.10/10.00 och slutar 15.50.
Fredag: börjar 9.10 och slutar 15.50, med håltimme mellan 11.25 och 13.50 (kanske 14.50, om jag byter svenska grupp på vårterminen, men jag vill bara byta en lektion).

Drygt med alla håltimmar, men så blir det med så många olika studieplaner! Är faktiskt rätt nöjd, känns inte så jobbigt att gå till 17 och 18 eftersom det är franska och idrott som är två av mina favoritämnen, man har många håltimmar som man kan chilla på så det är inte intensivt arbete 8-18, och dessutom är tiden så förskjuten här, så man kommer ändå hem typ runt sju/åtta varje dag. (Idag till exempel, så kom jag hem vid halv sju och det var ingen hemma! Mamma värdfamilj kom hem först runt kvart över sju liksom och pappa värdfamilj ännu senare och systrarna värdfamilj senare ändå).

Imorgon är det strejk, så det är inte säkert att jag kan ta bussen till skolan, bara 1 av 4 går nämligen, men mamma värdfamilj sa att pappa värdfamilj kan skjutsa mig för han jobbar inte imorgon. Toppen!
För övrigt har jag inte gjort den hemliga saken idag. Fast jag gick runt i hela colombes. Ska göra det imorgon!


På saint do får man inte sitta på golvet, så jag antar att man inte får sova på bänkar. Man undrar ju hur jag ska klara mig liksom

CAMI - pour toi





ps. glömde säga att imorgon ska jag förbereda en hemlig liten sak som avslöjas om typ en vecka.. hehe... nu blev ni nyfikna va? (haha nej)

I check my head, it's getting tighter.

Buss. Annan väg. Pont de Neuilly. Ingen jag känner. Bois de Boulogne. Igelkott. Picknick. Vänta. Vänta lite till. Äta. Träffa andra värdfamiljer. Träffa temporär värdfamilj för nästa helg. Filips familj. (Berätta för värdfamilj. Spännande.) Tipspromenad. Alla rätt. Utslagsfråga. Fel. Tredje pris. Daim.

Gå. Pont de Neuilly. Métro. La Défense. Ville. Filip. Quick. Halvliter cola. Två minuter. Erik. Fel kvitto. Jobbiga franska killar. Sportaffär. Sparkcykel. Vakt. Erik. Väska. Kinshasa? Nej. Franska? Ja. Gifta sig med svensk tjej. Obekväm. Hitta Ebba.

Pont de Neuilly. Buss. Colombes. Gubbe i affären. Godis.

Hemma. Camilla. Karta. Google Earth. Pappa. Camilla. Middag. Mormor. Glad. Luciasång. Frustrerad. Glad.  

Lampa. Trasig. Värdpappa. Lampa. Lagad.

Blogg. Sms. Sverige. Dyrt. Blogg.

Imorgon. Skola. 9.10. Kemi B. Schema.

Nu. Trött. God natt.


Igelkott.


Åsa. Erik.

Filip.

Någon som pratar tröttspråk?


You can't play on broken strings

Så... idag!
Idag (eller igår då, men 4/9) så fyller värdsyster nr 2 år!
Jag gick upp strax innan elva, och värdsystern frågade mig om jag ville gå och hälsa på grannen (en tant som bor på nr tio, som tydligen är väldigt snäll) men jag behövde fixa mig och så, så jag sa en annan dag :) Sen åkte värdsyster nr 2 och träffade sin gudmor och/eller (jag vet inte riktigt) sin storebror och jag tog en dusch och fixade mig. Sen pratade jag lite med pappa värdfamilj och hjälpte mamma värdfamilj med tvätten, sen dukade jag utan att någon hade bett mig (!). Pappa värdfamilj blev jätteglad för det :) Efter lunchen tog jag bussen till pont de neuilly och sen metron till concorde där jag gick nerför gatan för att köpa en present till värdsyster nr 2. Det blev ett halsband som hon har haft på sig sen hon fick det :) Sen träffade jag henne och hennes kusin i jardin de tuiliers. Mys! Efter det åkte vi hem och jag satte mig vid datorn. Sen började det komma folk och jag försökte få hit filip, frida och sofie, men filip ville inte och sofie kunde inte, men frida kom! Hon gick dock av vid fel hållplats, så det blev lite panik där, för hon var flera hålllplatser bort och varken hon eller jag visste var, haha. Men det fixade sig tillslut! Sen dess har vi ätit middag, dessert, firat värdsyster och sånt- Väldigt trevlig kväll! 
 

This free fall's got me so low

Fan, alltså Tomas Ledin är ju rätt skön! Känner mig lite elak när jag sitter och pumpar (hahaha) svensk musik, men dom pratar ju ett språk som jag inte fattar så det jämnar ut sig tycker jag! I alla fall, jag tänkte köra en liten update eftersom jag inte har skrivit på tre dagar!

Onsdag:
Hade som sagt sovmorgon, men jag gick inte och köpte skrivhäften för det fixade min värdmamma åt mig :) jag kom annars försent till pont de neuilly för mina värdsystrar sa att det var lungt om jag gick kvart i, och värdsyster 2 följde till och med med mig till bussen. Kom dit 12:51, bussen gick... 12:50! Nästa gick 13:14, och jag kom fram 13:37 (om filip skulle läsa så vet jag precis vad han skulle säga..), men då hade inte lärarna kommit än så det var lurre! Vi gick till St Do där vi fick träffa rektorn, en engelskalärare som vi kommer ha - som inte kan svenska - en annan lärare, eller jag vet inte om hon är en lärare, men det är hon som håller kontakten mellan franska och svenska skolan i alla fall. Sen gick vi på rundtur i skolan, vår tog typ en kvart, så vi slutade jättetidigt! Efter det väntade vi in dom andra, sen åkte jag, frida, filip och sofie till le Louvre där vi kollade på mona lisa och gick haha. Sen satte vi oss i trädgården där och chillade ett tag, sen tog vi metron till charles de gaulle étoile (uppför champs élysées, lata eller?) och frida och sofie åkte hem.
Jag och filip gick på jakt efter orange, som är typ som telenor eller tele2, där han skulle köpa en ny mobil. Jag hade sett en orangebutik dagen innan när vi gick uppför champs élysées så vi började gå mot den. Efter ett tag börjar vi undra om vi gick åt rätt håll, eftersom vi aldrig kom fram till affären och vi började kolla  om vi dåg louvren i sluten av gatan, men vi såg inget överhuvudtaget, så vi fortsatte bara. När vi har gått ner för i princip hela champs élysées inser vi att vi har gått åt fel håll, när vi tog metron så kom vi upp på fel sida triumfbågen! Så det var ju bara att vända och gå hela vägen tillbaka igen och ännu lite till för att hitta butiken, men det gjorde vi tillslut! Vi gick in där och frågade om dom kunde engelska och dom kunde lite (= man ställer en fråga på engelska och det kommer upp ett svävande frågetecken vid deras huvuden), och det visade sig att man inte kunde köpa telefoner utan abonnemang där, fast filips simkort var orange. Då dog jag lite. Men det var bara att ge sig ut på gatan (oj, det lät som jag skulle prostituera mig eller något, haha. DET GJORDE JAG INTE.) igen för att leta efter en telefonaffär. Vi gick in i något tidningsstånd där mannen var ett skolboksexempel på vad fransmän menar när dom säger att dom kan lite engelska. Men jag frågade i alla fall på franska om han visste var närmaste mobilaffär låg och han sa fnac. Då gick vi till mc donalds och åt (fatso<3) och frågade efter vägen till fnac och vi hittade dit OCH en telefon till filip! Så tillslut kunde vi äntligen åka hem. När vi gick av bussen upptäckte vi en affär som ligger precis vid vår busshållplats där gubben är asskön! Vi har bestämt att vi ska bli stammisar där och har handlat där varje dag sen dess (men jag har inte gjort det idag :o)!


jag, sofie och filip på louvren


frida och la jaconde

Torsdag:
Promenad i Neuilly (kommunen där skolan ligger) och sedan lunch på stan. Jag, sofie, andreas, christopher och victor köpte med oss mackor och satte oss i solen vid stadshuset åt. Efter det tillbaka till skolan för en kurs i studieteknik, som inte var så mycket studieteknik tyckte jag. Efter skolan åkte jag, christopher, frida, filip, andreas, sofie, beata och gustaf till jardin de tuiliers (den utanför louvren) igen och satte oss där och sen åkte vi hem igen. Filip och jag tittade in hos gubben innan vi gick åt varsitt håll. Såklart!
Vi åker ju tillsammans hem, filip och jag, eftersom han också bor i Colombes, och det är något min värdfamilj tycker är ytterst roligt och dom älskar att reta mig för det, haha. Varje gång jag säger att jag har gjort något eller att jag ska göra något så säger dom avec filip? Och om jag säger nej så säger dom pourquoi pas? Haha, dom är roliga! Idag sa pappa värdfamilj att jag skulle satsa på en fransman istället.. They sure know how to make a girl uncomfortable!


stadshuset et la groupe

Fredag:
Skolfoto-dags! Samling 9:00 vid svenska kyrkan så jag och filip träffades fem över åtta för att gå till stationen och ta tåget. När vi kom till stationen inser vi (eller jag då, för han visste ju inte från början) att vi inte vet åt vilket håll vi ska! Dessutom kom tåget lite sent, så vi blev nojiga att vi hade missat det. Men det hade vi inte och vi lyckades ta oss till saint lazare och ta metron till villiers! Där gick det dock lite snett.. Vi råkade ta nästa metro åt fel håll, haha, men det ordnade sig, vi gick bara av vid nästa station och tog metron åt rätt håll istället! Kom fram vid médéric (gatan där ssp och svenska kyrkan ligger), fem i nio och typ kvart över gick vi till parc monceau för
skolfoto, och efter det gick en grupp till st do och en annan till ssp (vi gick till st do) där vi hade kom-igång-med-franska, åt mat och sen slutade vi! Då åkte jag med massa andra till saint michel där vi satte oss vid kajen och solade. Men jag kände ingen där och dessutom var det så varmt så jag åkte därifrån.
Då försökte jag få tag på tag på frida och filip, men jag hade inte fridas nya nummer och filip svarade inte och jag började få slut på pengar på mobilen. Så då var jag tvungen att hitta en affär där jag kunde ladda på den. Gick runt i Neuilly i typ fyrtio minuter och säkert fem affärer (dvs fem excusez-moi, savez-vous où je peux recharger mon portable?) innan jag hittade en där jag kunde ladda på den. Sen svarade inte filip så jag blev en liten stalker där ett tag, men tillslut kom hanna och då satte jag mig och väntade på frida och filip och ville med henne. Sen åkte jag och filip hem, tittade in hos gubben, gick runt lite i colombes och gick sen var och en för sig hem.
Vi hade fått höra att vi skulle vara hemma första helgerna så att vi skulle lära känna värdfamiljerna, men hos mig var det ju bara värdföräldrarna hemma, haha. Men jag hjälpte pappan att plocka ur diskmaskinen och vi åt middag och så kollade jag på sverige - ungern via webcamera på skype som min papa fixade åt mig :) sen pratade jag lite med min brorsa (som saknar mig jättemycket! gullig jäkel det där) och mitra på skype och sen gick jag och la mig.


tog inga bilder igår, men så här snygg var jag i håret när jag släppte ut det!

Orkar inte skriva om vad jag har gjort idag, och hinner inte heller. Värdsyster nummer 2 fyller år och vi ska fekke! Haha, eller inte, men det kommer folk hit i alla fall.  Skriver sen, kaniner!

I know I'll see your face again

Jag är trött och orkar inte skriva (hade skrivit en bra bit, sen råkade jag radera haha), dessutom verkar jag ha förlagt min kamera. Funderar lite på om den har blivit stulen, men det tvivlar jag på, för jag har haft väskan under uppsikt hela tiden. Jag tror bara att jag har lagt den någonstans :) Skriver typ imorgon om jag orkar ;)


ni får avnjuta denna vackra bild på mig istället, tagen av frida, redigerad och klar!

All smiles and sunshine

Haha, jag lyssnar på rise against på låg volym för att inte störa mina värdsystrar. Punkrock på låg volym låter bara konstigt, haha! Nu ska jag gå och göra mig i ordning, för jag tänkte hinna till monoprix och köpa skrivhäften innan jag åker till pont de neuilly. Ska vara där halv två. 
Skriver sen! :*

 
Sacré Coeur i måndags, men den ser nog fortfarande likadan ut.

Kanske slängt nyckeln till mig själv

Ligger i min säng nu och lyssnar på Tomas Ledin. Haha, fan va svensk jag känner mig! ;D

Idag har vi åkt båt på seine, pick-nickat (det är ett verb på franska, haha, så varför inte på svenska?) vid eiffeltornet och gått (med betoning på gått) runt i paris i våra mentorsgrupper. Först gick vi dock och kollade vart skolan ligger och sen till la boulangerie (haha, vet inte ens hur det stavas) och handlade inför picknicken. Båtturen tog en timme tror jag och jag fick jätteont i huvudet! Solen lyste hela dagen och jag hade glömt mina solglasögon så jag kisade typ hela båtturen och det = huvudvärk. Men den gick över sen i alla fall :)


den fina grinden vid skolan som vår grupp så fint gestaltade igår


jag och frida på båten

Sen åt vi som sagt mat vid eiffeltornet (jag har fortfarande inte lärt mig vad parken där heter fast jag har varit där tre gånger och hört namnet typ tio gånger, haha). Det är sjukt mycket folk som går och ber efter pengar och mat där! Jag tycker inte om att ge pengar för man vet ju inte vad de använder pengarna till, men mat vet man ju att dom äter i alla fall, vad skulle de annars göra liksom? Sälja en halväten macka? Det kom typ tre stycken så jag gav resten av min macka till en av dom. Jag orkade ju ändå inte mer så varför skulle jag slänga den om hon ville ha den? :)


hela gruppen (utom vår mentor marta då, någon skulle ju ta kortet) framför eiffeltornet

Efter det gick vi mot centre de pompadou (HAHA, jag har ingen aning om vad det är, än mindre vad det heter och hur de stavas, men ni fattar kanske?). Vet inte riktigt varför vi gick dit eftersom det var stängt och vi visste det innan vi började gå, men jaja. Vi gick ändå inte dit, utan passerade louvren, och satte oss sedan på ett café och drack kaffe. Uppstod lite problem när vi skulle betala, men det fixade sig! Två sedlar och lite mynt senare lämnade vi vår mentor och gick mot louvren igen. Där gick vi sedan upp för Champs Élysées mot triumfbågen och där skildes vi några stycken och vi tog metron. Jag, Beata och Sofie tog metron till Pont de Neuilly där vi träffades imorse och där gick vi åt olika håll. Jag lyckades hitta min busshållsplats, ta mig på bussen, gå av vid rätt station, hitta tillbaka till mitt hus OCH låsa upp grinden och dörren! Är lite stolt faktiskt :)


Betalningen för tre eller fyra kaffe, 2 euro-mynt, 1 euro-mynt, och diverse cent. Haha!

Nu ska jag sova, imorgon börjar vi inte förrän kl 14, samling 13:30 på samma ställe som idag, så jag ska gå och handla på morgonen typ skrivhäften och sånt. Puss puss!


bjuder på en sista bild! Jag och sara vid eiffeltornet, men åt andra hållet, haha.


RSS 2.0