How we thought those dreaming days would never end.

Det blev 277 inlägg om Paris. Det får räcka. Men jag märker att folk fortfarande läser, så om ni fortfarande vill så finns jag här från och med nu. Ha det fint allihopa!


http://www.clac.blogg.se

Att komma hem är som att resa i tiden, du känner samma känslor igen. Den där kvalmiga väntan på friden och samma kärlek och vemod igen.



Uppdatering hemifrån. Fast det kommer ju alltid vara hemifrån numera. Jag kommer att fortsätta blogga förövrigt, dels för att jag tycker att det är kul, dels för att det fortfarande ramlar in läsare, så jag antar att det inte bara är Uppsalabor som läser. Och så ger jag min mamma en chans att hålla koll på mig, haha. Jag kommer dock inte uppdatera lika ofta och funderar på att byta blogg. 
Sen jag kom hem har jag inte gjort något alls. Verkligen, inget alls. Kan dels bero på att jag har varit instängd i huset. Det blir lätt så när man bor på landet och man inte har en fungerande cykel eller moppe, en buss som inte går och ingen hemma som kan skjutsa. Till följd av detta har mina dagar sett ut som följer: Måndags - sov, pratade med Sara och Nora, grät och kollade på film. Tisdags - sov, skypade med Sara, åkte och handlade med pappa och packade upp. Onsdags - degade framför TV:n, fixade moppen (hahahaha fan va lantis det lät, det var dock min papa som gjorde det, jag startade den), körde en runda och bakade. VÄRD VECKA.

Augusti


September


Oktober


November

December



Januari


Februari


Mars


April


Maj


Juni


Jag har haft väldiga bra tio månader.

Waking up was kind of strange, the past ten months have made a change.


Sitter på hotellet i Montmarte med nytvättat hår. Vi har precis packat om min väska och lagt över saker i en annan. Mina två andra väskor kommer värdfamiljen med när de kommer för att ta oss till flygplatsen vid sextiden ikväll.
Jag har tio timmar kvar i Paris. Tio timmar av tio månader. Men det är okej.
Avslutningen i fredags var fin. Jag sjöng lite och i stort gick det bra, sjöng lite fel på Pour que tu m'aimes encore, men ca vaaa. Efteråt åkte jag med Sara till Marais där vi åt falafel med Jenny och Lisa. Vi åkte hem och Åsa profiterade den sista kvällen med att powernapa. I två timmar. Askalas! Sen gick jag med mina värdföräldrar till Fête de Voisins (grannfest på vår gata), packade lite till, mötte upp Filip och vi åkte till Auld där Ville, Gad och William var. Sen åkte vi vidare och hamnade tillslut med några andra hos Nora där vi spenderade kvällen.


Stuuuudenten Christopher. (jag har bara pappas bilder, får lägga upp mina i Sverige. Var beredd på uppdatering av det här inlägget)


Puss puss puss <3


Mina ettorgulls <3

Igår flyttade jag ut från min värdfamilj. Mitt rum såg äckligt tomt ut och jag började nästan gråta när jag sa hej då till min värdsyster. Jag och pappa åkte och köpte lite Disneyfilmer och fikade och sen åkte jag iväg för att säga hej då till pojkarna som skulle till Berlin. Aaah det är så sjukt att jag inte kommer se dom på hur länge som helst. Men jag grät i alla fall inte, och det är bra, men usch vad ledsen jag blev. Efteråt vidare med Nora och Marcus till Neuilly och sen till Argentine där jag crashade Thomasines brorsas studentfest för att säga hej då till henne. En sista middag i Montmarte med pappa senare sussade jag sött i min hotellsäng.
Nu ska vi åka till Porte de Clingancourt för ett sista besök på marknaden där. Sen ska jag säga hej då till Nora och sen möta upp Sara, Jenny och Johanna för ett sista Sacré Coeur-häng.

In genom porten upp över trappan tvärs över gården men aldrig över dig.




Åt för första gången på tre veckor och för sista gången för eeevigt på St Do idag. Lite sorligt. Det var god mat idag i alla fall!
Sen lyssnade vi på FFK-redovisningar hela eftermiddagen och sen åkte jag, Sara och Jenny till Montmarte. Nu är jag hemma och packar, hade tänkt gå ut ikväll, men jag tror jag ska packa, ringa min mamma och titta på Hercules istället.
Imorgon är vi lediga, så jag ska gå runt i Notre Dame, hämta upp min papi (som kommer för att ta hem mig aaaaah) och sen har jag kör. På kvällen ska vi ut i alla fall, men jag måste väl äta en sista måltid med min värdis också. Hade tänkt köra den idag, men det är bara min värdsyster hemma.
Nu ska jag deppa lite. Hörs!

I thought this wouldn't hurt a lot, I guess not.



Avslutningsmiddag på Svenska klubben ikväll, det var trevligt. Jag återkommer med riktiga bilder när folk med bättre kamera lägger upp dom. Bilden här är till min mama, jag ber så hemskt mycket om ursäkt för poseringen från fjortisland. Jag blev för övrigt "Årets Nora". Nora är min enda icke SSP-kompis här. Haha, Nora même si tu ne lis pas, putain il paraît que je t'aime bien! Haha ♥


Huvudet viskar "Idioter. Idioter, idioter."

Igår var vi på (i?) Parc Asterix, ett nöjesfält som ligger utanför Paris ungefär vid flygplatsen. SSP:s gymnasieelever blev fem år på nytt och vi såg delfinshow, åkte karuseller och berg- och dalbanor (eller rullgardiner som jag fick ur mig en gång) så att det stod härliga till! Vädret var lite hipp som happ, varmt sen kallt, sol sen mulet, vind sen stilla. Men jag frös i alla fall inte som jag gjort de senaste tre dagarna! (Hör att ni har det varmt och skönt i Sverige, bite me)
På kvällen åkte jag och mötte upp Frida, Ville, Astrid, Filip, Gustaf och William och vi åkte till Clara. Det var sympa!
De senaste dagarna har jag varit fruktansvärt dryg. Jag har varit irriterad på allt och alla, ledsen, stressad och arg. Rubriken symboliserar lite det (Säkert! ♥). Det har känts som att inget går som jag vill och sen blir jag bara ännu mer irriterad på mig själv för att jag vill att allt ska passa mig och då blir jag på ännu sämre humör. Ond cirkel!
Jag åker hem om en vecka och det bidrar väl lite till min opepphet. Jag känner lite som att det är som att dra av ett plåster, att vi bara drar lite lite varje dag men det åker liksom inte av. Jag vill bara dra av fanskapet, det kommer göra ont ändå. Sen är det också för att jag har lite saker jag vill hinna med, men inte kommer hinna och då känns det bättre om jag är i Sverige och vet att jag inte KAN göra dom.
Nu känns det lite bättre i alla fall. Hade tänkt göra massa saker idag men ja, jag orkar inte. Ska sitta och bara ta det lugnt, titta lite på Hercules, prata med Frida, kanske baka lite. Sitter med Pour que tu m'aimes encore på repeat och försöker lära mig den. Misstänker att min värdsyster vill döda mig lite.






Dagens besvikelse: Berg- och dalbanan med fem loopar var inte kul alls.




Le temps qui glisse est un salaud.

Sista dagen på praktiken var den mest hektiska, men det var bara kul. Avslutades med en bukett som jag fick ta hem till min värdfamilj, stackarna.



Tog en tur till Meddan för att få lite pengar och så pratade jag med Karin lite om vad jag ska sjunga på avslutningen. Vi tänker antingen Je ne sais pas, men den har mycket text och snabbt, eller Pour que tu m'aimes encore, men den är klyschig och sorglig och lite tråkig. Haha, vad tycker ni?





Nu ska jag göra mig i ordning. Indisk middag ikväll!

Thirteen, twelve, ten (because I slept for so long those days).


Praktiken helt okej. Kvällen helt okej. Milkshake vid Hôtel de Ville, Mozzarella sticks vid Saint Paul och glass i Marais. Inte helt fel.
Om ganska exakt tio dagar anländer jag till Uppsala. Gud vad det rullar fort nu.


Crêpes i Montmartre igår.

She who dares to stand where I stood.

Inte så händelserik dag. Praktik, kör, Montmarte med Sara, hem och prata med min mami. Lite kuriosa från dagen kan vara att jag fick översätta "Uptown girl" av Westlife för en kille på min praktik för han förstod inte vad de sjöng, att skillnaden mellan nutella och chokladcrêpes är att den sistnämnda är femtio cent billigare och femtio gånger mindre välsmakande och att jag har utökat min colasamling. Är tre posters rikare, dubblering av samlingen alltså.


Fin version, c'est tout.


It's alright ma, I'm only bleeding.



Praktiken bestod idag av att diska och titta på när ett arrangemang gjordes. Soft. Vidare för lite självplågeri och shopping på Champs Élysées och Rue de Rivoli (nu är avslutning och avslutningsfestsklänning inhandlade, ni ska få se dom sen, för ni bryr er ju så mycket) och sen vidare till Asnières och Sara. När jag framemot tiotiden gick därifrån gick jag vilse och hamnade långt, långt bort. En resa som normalt tar trettio minuter porte à porte tog en och en halv timme. Och mina pengar tog slut på mobilen. Har gjort av med 40€ på en vecka ♥ När jag kom hem pratade jag med min mami och nu ska jag dricka cola och kolla på Vänner.

I had hoped you'd seen my face and that you'd be reminded.


Nu är de fyra lovdagarna snart slut och imorgon är det tillbaka till praktiken som gäller. Det är så fruktansvärt nice att ha lite fritid i Paris den här sista tiden och inte behöva plugga överhuvudtaget!
I onsdags var jag ju inte så pepp, så jag låg i min säng och tittade på Så ska det låta och sen sov jag, haha partyanimal.
I torsdags åkte jag till Bercy för att träffa Johanna, Jenny och Sara, men då ringde Filip och sa att dom var på väg dit för att gå på bion som jag hade hoppats på i tisdags. Efter det åkte jag till Châtlet och träffade Nora och shoppade lite. Sen drog vi ut med Filip, Ville och Viktor och firade vår halvårsdag (jag och Nour träffades den tredje december) vid tolvslaget. Hemma hos Nora försökte Ville laga pasta, den blev rätt god. Dock har jag ett brännmärke på kinden efter han försökte tvångsmata en halvt sovande Åsa.


Älskar hur man ser mig och mitt retarda leende i spegeln bakom henne.

I fredags åkte jag och träffade Sara och Jenny som shoppade i Marais. Vi provade underliga kläder på Hippiemarket och åt gudomligt god glass vid Les Halles. Jag köpte också mina första franska disneyfilmer. Efter mycket om och men och tvekande blev det Ringaren i Notre Dame och Hercules. Ingen av oss hade sovit mycket den natten så vi var väldigt trötta. Så vi gick till McDonalds och köpte med oss mat och satte oss i Tuilierna. Sen åkte vi till Saint Germain des Près och köpte med oss Starbucks och satte oss vid Seine.


Tuilierierna.

Igår gick jag upp vid kvart över sex för Sara som sov hos mig skulle upp och jobba och jag följde henne till tåget. Sen gick jag hem och sov under i princip hela tiden hon jobbade. Mötte upp henne igen vid Triumfbågen för vi skulle springa. Vi sprang Triumfbågen-Trocadéro-Eiffeltornet-Champs de Mars-Tour Montparnasse-Jardin de Luxembourg. Eller ja, halvägs mellan Champs des Mars och Tour Montparnasse började mina ben typ krampa, så det blev jogg/powerwalk den sista biten. Vi lade oss i Luxemburgträdgården och solade lite mysiga som vi var, träffade Nora och åkte skilda vägar.


Igår lutade Paris tydligen lite.

Hemma mötte jag upp Filip och Ville som skulle till McDonalds. Sen gick jag hem, duschade, gjorde mig i ordning, pratade med min mami och åkte in till Marais för att träffa Nora, hennes kompis och några tjejer vi träffade i torsdags. Sen åkte vi till Nora, bytte om och åkte till Showcase. Det var mot förmodan roligt. Haha. Tog nattbussen hem med Filip och Ville, men det slutade med att vi fick gå från La Défense. Men det gick bra ändå.
Idag hade jag tänkt åka till Porte de Clingancourt, men jag tror att jag åker till Quartier Latin och letar i turistbutikerna istället, jag vill nämligen ha några teburkar-grejer med Parismotiv. Och så ska jag köpa min avslutningsfestklänning. Och en kofta.


Funderar på att sjunga den här på avslutningen, vad säger ni?

This is not the time or the place to be broken-hearted.



Jag ber om ursäkt för den fruktansvärt dåliga bilden. Praktiken går bra nu! Eller ja, som ni kan se på min vackra bukett på bilden ovan har jag inte större talang för floristyrket, men jag tycker verkligen om min praktik! Personalen är så otroligt skön, dom är snälla, pratsamma och hjälpvilliga hela bunten. Dock är det prestationsångest varje gång man ska göra en bukett, men det går bättre nu. Idag fick jag till och med en egengjordbukett såld!
Igår åt jag världens godaste macka till lunch med Nathalie. Förresten. Efter praktiken åkte jag till Marais och Sara kom dit. Vi skulle titta på skor, men det blev mest Starbucks. Sen mötte jag upp Filip, Ville och William på Breakfast in America som är ett amerikanst diner som ligger i Marais. Jag hoppades på bio efterår men de andra var inte så taggade på det så vi gick till Auld istället. När jag kom hem hade jag ett långt samtal med mina värdföräldrar om ingenting. Det var också trevligt.
Idag var praktiken som sagt också jättebra. Blir irriterad bara när den övriga personalen skriker åt en av de anställda som är autisktisk. Han är världens gulligaste och så skriker dom när han gör något fel. Efter praktiken pratade jag lite med Sara. Hade ingen lust att ta bussen så jag började gå. Satte mig en stund vid Seine och försökte få tag på min mami så jag kunde få säga grattis till min kusin som tar studenten idag (GRATTIS IGEN!). Träffade på Hanna när jag hade tänkt gå och ta bussen och vi gjorde sällskap hela vägen till fots istället. Mina ben är trötta. Ikväll tänkte jag bara chilla tror jag, ska bli nice. Jag känner att jag kanske borde profitera de sista nitton (!!!) dagarna i Paris, men ikväll orkar jag bara inte lyfta telefonen och höra av mig till någon. Det lämnas till de övriga arton dagarna.


RSS 2.0