If I'd stayed, if we'd tried, if we could only turn back time.


Jag har fortfarande inte ätit upp det mystiska föremålet från föregående inlägg. Jag har smakat på den, men kan inte riktigt bilda en uppfattning. I'll keep you posted.

Sitter här och funderar på vad jag ska göra - JAG HAR JU INGET PLUGG! Minus två FFK-texter, häslouppsats och biologiuppsats. Men uppsatserna ska inte in förrän efter lovet och FFK-texterna inte förrän om tre härliga veckor. Och jag har hela lovet på mig! Dock måste jag göra undan rätt mycket plugg på lovet, för v 46 har jag fysikprov och något mer och mina päron (ahahhahaha) är här onsdag-söndag v 45.. Men det ska nog gå! Nej, tror fan jag ska krypa ner i (tja, lägga mig på) sängen med min powerade och de senaste Glee-avsnitten. Eller Gilmore Girls. Eller Big Bang Theory.. MÖJLIGHETERNA ÄR OÄNDLIGA!!!! Hahaha.

Igår pluggade jag lite biologi (med betoning på lite), spelade lite the sims och tillsist pratade jag med min kära vän Camilla och min mami. Trevlans.

Biologiprovet idag gick..okej. Jag vet inte, det gick inte så bra, men det gick inte asdåligt. Och det var ju mitt eget fel. Men det är inget man kan göra åt saken nu.
Efter biologin åkte jag, Beata och Andreas till Le Marais där vi skulle ha FFK senare, för att äta lunch och vi hamnade tillslut på ett crêperie. 11 € för matcrêpe, efterrättscrêpe och kaffe, så himla värt. Traskade vidare till FFKn som bestod av hälften färglägga hälften promenera. Inte helt fel!
Efter FFKn gick jag runt lite i Le Marais och letade efter Free p star, en second hand-butik. Kom ut 6€ fattigare med en klänning och en kjol. Sprang på Erika, Julia och Fanny. Jag och Fanny gick uppför Rue de Rivoli och stannade bl.a på Zara där jag skulle köpa en klänning, men den fanns inte :( Fanny hittade en fin hatt, men det var fel storlek. Inga pengar spenderade där alltså. Metron var tjockfull och bussen full men jag kom hem tillslut ändå.
Nu har jag ätit och min värdsyster kom precis in med brev från min mormor. Vad glad jag blir! Ska ta och läsa det och sen blir det Glee. Eller Gilmore girls. Eller... Ååååh!
Hehehe. Puss!


Crrrrrêpe.


Fanny i sin hatt.

P.S Min mobilkamera är världens bästa. Slår alla systemkameror. Any day.

It's finally quiet in my head.



Saker jag tänker varje gång jag ser den här:

1. Vad hände här?
2. Vad ÄR det här?
3. Går den att äta?
4. Är den god?
5. Jag borde äta upp den.
6. Jag måste äta upp den.
7. Den kallar på mig.
8. GE MIG DEN.

Och ifall ni undrar så har jag lovat mig själv att plugga biologi stenhårt till min mama ringer och det är precis vad jag gör. Eller?
Andra saker ni undrar är om jag har ätit upp det mystiska föremålet ovan och varför jag överhuvudtaget skrev det här inlägget. Svaren är som följer: Nej och jag vet faktiskt inte.

I wanna hit you just to see if you'd cry.

Dagens humör: Nöjd!
Dagens mående: Lite stressad.
Dagens borde: Plugga och träna.
Dagens frisyr: Utsläppt, fläta, utsläppt med diadem, knut och diadem.
Dagens klädsel: Tröja, kofta, kjol och strumpbyxor som satt bak och fram. Trench, halsduk, basker och fingervantar.
Dagens planer: Skriva klart Medea....
Dagens vill ha: Den här. Och den här. Och en klänning från Zara. Och en riktigt varm och mysig kofta.
Dagens längtan: Åka hem!
Dagens fundering: Kanske ska börja plugga biologi?
Dagens beroende: Kaffe.. Hmm..
Dagens tråkigaste: Oavgjort mellan Medea och Medeltidsmuseet.
Dagens tidning: Det ligger en SOLO och en Veckorevyn i den lilla förvaringssaken i mitt skrivbord. Jag har tittat på dom idag.
Dagens låt: It's a heartache - Bonnie Tyler. Den är faktiskt mysig!


I'm going to make your life so sweet.

Just i denna stund är jag så fruktansvärt glad att jag inte vet vad. Jag har nämligen lyckats reducera ner min Medeauppsats från 1323 ord till 1186 och den är nu klar för inskickning! Ett litet plus också för att jag fick MVG- (MVG none the less) på mitt kemiprov - OH YEAH. Ett litet minus för att vi var på museum idag och jag lovar - minst fem frågor (med underfrågor) handlade om gobelänger och att man skulle tyda dom. Jätteenkelt när alla ser likadana ut och franskan är obegriplig. Tips: Säg inte till svenskaläraren att du inte förstår vad det ett franskt medeltidsmuseum har med svenska att göra - det uppskattas inte.
Jag tog inga bilder (cami, jag ser framför mig hur du bara vill slå mig), men här får ni en från Normandie.
PUSS.


Hahahaha, jag måste visa en annan bild från Normandie någon gång. Den är efter middagen på lördagen. Min mage efter det alltså ♥


Man blir så trött på ditt jävla gnäll.

Hmm.. någon som är otålig? Drygt dubbelt med sidvisningar jämfört med unika besökare.
Annars älskar jag idag att komma hem kvart i tolv på kvällen och ha skrivit för många ord på Medeauppsatsen, inte kommit på en tanke- och intressegivande rubrik, inte heller börjat på biologin eller matten för förra veckan. Älskar också att jag har drygt sex timmars sömn framför mig när jag skulle behöva tolv.

Blue, the color of our planet from far, far away.

Vakna 01:57 av att en smått berusad syster värdfamilj med kompis kommer hem [x]
Använda baskern för första gången [x]
Komma på ett smockfullt tåg till skolan [x]
Lunch på något annat ställe än St Dominique [x]
Köpa tågbiljett till Dieppe och bli 28.20€ fattigare [x]
Göra fyra kemiuppgifter och sedan lämna kemiprovet imorgon till att gå som det går [x] (fast gjorde fem OH YEAH)
Försöka öppna mammas godispåse, men inte lyckas [x] (antal försök hittills: tre)
Skriva engelskaläxa [ ]
Packa [ ]
Börja på Medea-uppgiften [ ]
Måla naglarna [ ]
Skriva lista på saker som mami och papi ska ta med sig [ ]
Duscha [ ]


eheheheheheheh


hehehehe, quick <3

Imorgon efter skolan åker jag till Normandie och återvänder på söndag. Det finns inget internet där jag kommer befinna mig, ska försöka skriva imorgon innan jag åker till skolan, men det kommer nog inte gå, haha. Så det här är nog det sista jag skriver på ett tag. Så du behöver inte oroa dig mami.


Men ibland kan det vara svårt att vara stark, inte följa sitt hjärta, inte skicka något dumt sms att jag saknar dig såå-åååh.



Mamma, tack så jättejättemycket (både för paket och kortet)! ♥
det kom verkligen perfekt, tur dock att min värdfamilj inte är hemma, haha. PUSS.



Vaknade nyss från en och en halv timme lång powernap, riktigt skönt! Sitter och lyssnar på Go out tonight som Frida så fint skickat till mig på Spotify. Vågat att vara så ny och modern, hördu!
Nu måste jag börja med all den kemi så jag sköt på för att sova istället... Vill inte!
Rubriken tillägnas Hanna, Thomasine och lite Andreas och Amina. Och alla elever på St Do. Heheheheh..

Say a little prayer for light.

Saker man kan fråga sig.
1. Är det okej att vakna 6:53 när man ska gå till bussen 7.10?
2. Är det förödmjukande att inte ha till räckligt med pengar för att köpa en croissant?
3. Är det peppande att ha först två timmar Fysik A, utan någon som helst mening och sedan två timmar Biologi A utan någon som helst mening?
4. Eller att inse att man inte har lång håltimme som kan användas till kemiplugg utan att man istället inte tagit med sig matteböckerna till den enda lektionen som faktiskt går att räkna på?
5. Eller att få VG+ på ett matteprov och ha gjort fyra slarvfel?
6. Eller somna på bussen hem och veta att man har tre timmars pluggande framför sig?
6. Är det kul att få reda på att man, som aldrig någonsin sovit själv, ska vara helt ensam hemma i ett någon annans hus under två dygn?
7. Eller själv betala en biljett för att åka till ett jättekallt sommarhus för att plugga en hel helg?
8. Eller inte alls hunnit klart med kemin och knappt tittat på franskaläxan till imorgon?
9. Är det inte underbart att man detta självömkande inälgg till trots känner sig riktigt glad och pepp?
PUSS.

blogg.se, alternativt mitt internet, hatar mig av okänd anledning och vill inte samarbeta med mig ang. bilduppladdning. bara så att ni vet.


Jag kanske stannar här ett tag.

Nu sitter jag i skolan. vi har fysik, men jag har gjort klart fragorna. Jag är sa himla trött! Vädret är jättetrakigt ocksa kan tilläggas. Jag skrev inte igar för jag satt med min franskatext om utopi hela kvällen, den blev sa dalig att jag inte vet vad som möjligen kan vara sämre. Efter det lagade jag mat helt själv (!!!!), det tog bara tio minuter att komma pa hur man sätter pa spisen, men det gick bra tillslut. Somnade i soffan när jag och min värdsyster kollade pa film. Haha. Annat som hände igar var att jag upptäckte att ena min hörlur har slutat att fungera och sa fick jag reda pa att min kemi- och fysiklärare ska sluta. Hmm.

Nu ringde det ut. Linnea säger hej. BAI.

Som en skuta utan segel.

Fick precis veta att min mattelärare är sjuk och att vi inte har matte imorgon. Jag hade kunnat börja klockan tre, men nej, när börjar jag? 9.10 för en timmes kemi där jag inte kommer fatta någonting ör att sedan ha håltimme i fem timmar. Uuuunderbaaaart. Men vi ska åka på upptäcksfärd i Colombes imorgon efter något ställe där man kan luncha. Inget ont som inte för något gott med sig..! Nu är jag så trött att jag bara vill somna denna sekund, men jag måste gå och göra mig i ordning först. Det lät ju jättefjuttigt men det känns som värsta kraftansträningen just nu, haha.


Should've known you'd bring me heartache, almost lovers always do.

Jag sprang inte igår.. och kommer inte springa ikväll heller. Jag har varit på pluggträff på Médéric idag och vi åt även tacos, som Linnea och Sofie (och Micke såklart) hade fixat. Så himla snällt! Nu ska jag snart en snabbis till gubben och handla något gott med Filip och sen ska jag ta mig i kragen plugga kemi, skriva på min franskatext och börja läsa i Medea.

Igår åkte jag tillslut på den där festen ändå, efter jag hade pratat med min värdfamilj som sa att det var okej att jag stannade ute lite längre, om dom bara fick numret till Filip (hahaha) och att jag tog en taxi hem. Det var kul, kom hem vid runt tre och gick direkt i säng. Steg upp vid halv tio och försökte få med Filip på en springtur men han nappade inte. Undrar varför?
Innan festen var jag på luciarep - mys! Och efter det åkte jag med Linnea och Sofie till La Défense och jag shoppade lite - en sjal, en pandamössa och en basker! Hahaha. Blå var den!

Tog inga bilder igår, glömde kameran hemma, men ni kan få se inköpen senare. Nu måste jag kila. BAI.

GRATTIS PAPILOTTEN!

Joyeux anniversaire, papa! Ha en dag fylld av awesomeness, presenten kommer om en dryg månad men vi hörs ikväll! PUSS ♥


Den här videon är smått obehaglig tycker jag, men man måste ju bara älska Kalles klätterträd!

You sang me Spanish lullabies.

Kom aldrig på något att göra, så jag har pratat lite med mina föräldrar och dinerat med mamma, pappa, syster, moster, mormor och morfar värdfamilj. Trixade lite med designen också, kände att jag behövde en ny. Kul kväll! Är så himla trött, så nu det var nog bra att jag inte gjorde något ikväll ändå. Nu ska jag krypa ner i sängen med senaste avsnitten av Glee och sen ska jag sussa. Imorgon står marknad/jogging (beroende på om jag får sällskap till marknaden), luciaövning, kemiplugg och eventuellt fest på schemat. Trevlans! Får se hur det blir.  



Du är himlen jag föll från idag.

Idag vaknade jag 7:51 och jag skulle vara vid Filip 8:00, senast fem över. Kul! Men jag hann med bussen ändå, så det gjorde inte så mycket. Dessutom hade jag bara två lektioner idag + stormöte, så jag slutade 13:50 - CHILL! Kom hem runt halv tre och har sedan dess funderat på vad jag ska göra. Städa? Kemi? Svenska? Gitarr? Glee? Gilmore Girls? Höra efter vad folk ska göra ikväll? Jag orkar inte. Hade tänkt att gå och köpa massa fatsogrejer, men nu kom en förälder värdfamilj hem, oklart vilken, så det går juuu inteeee.

Det är svinigt kallt i mitt rum just nu.

Cannot sleep until I've counted to two-hundred three times.

Jag har ont i benen. Redan, haha! Sprang i cirkus 25 minuter och sen sprang jag upp och ner i trapporna vid bron till La Garenne Colombes. På det körde jag mini-lite styrka. Känner mig duktig! Nu hittar jag inte mitt engelskapapper, för jag får för mig att jag har lagt det i en pärm som jag tror att jag har fått men inte har någon aning om var den är. Hmm.. Måste läsa ett kapitel i The picture of Dorian Gray också, till imorgon ;D

Matteprovet gick helt okej idag, tror jag i alla fall. Jag tror på ett VG för det var vissa uppgifter jag inte var helt säker på, men det spelar inte så stor roll, VG är ändå rätt okej tycker jag :) FFKn var jättetråkig, biologin inte kaos och på svenskan rodnade jag när jag skulle säga något. Vad hände där liksom. Nu ska jag sova, av någon anledning känns det som att jag har sovmorgon imorgon, börjar ju faktiskt inte förrän 9.10! Haha, puss!


Den här tillägnar jag mina kära vänner Frida Malmberg och Camilla Strand.

Don't forget to look before you fall.

Nu jävlar ger jag mig ut på en joggingtur! Den första på.. ett år? Mer? Tror nästan det! Har gjort klart kemilabrapporten så tänkte att jag faktiskt har tillfälle nu när syster värdfamilj pluggar, mamma värdfamilj inte kommit hem än och pappa värdfamilj är och handlar. Han frågade i och för sig om jag ville följa med, men jag visste inte hur man säger "jag tänkte.." på franska så jag sa bara nej. Han tyckte för övrigt att det var trop mignon (=för sött, ett uttryck de använder lite för ofta) att jag visste vad chouette betyder (toppen) och kunde använda det. Oh the little things in life!

Nej nu, måste jag ta mig iväg om jag faktiskt ska jogga något också. BAI.


Webcam-bilder <3

I miss screaming and fighting.

.


Igår var vi på Quick vid Moulin Rouge. På första bilden ser vi Ville ta påsen med churrosen för att fixa till dom (notera filips nöjda ansiktsuttryck med blicken på churrosen). Ville fyller för övrigt år idag, GRATTIS VILLE! På andra bilden ser vi Filip med blicken fäst på Frida som precis har skakat påsen med churros lite för hårt. Han kan sina ansiktsuttryck den där.

Strejken är ju inget annat än irriterande. Kom tio minuter sent till franskan, möts av ett högljutt ÅÅÅÅÅÅÅH (underfär som en suck)(hahaha) när jag öppnade dörren. Kan också ha något att göra med att min lärare kom precis samtidigt, men vad vet jag. Fick tillbaka glosprov 2 och 3 hade full pott och tre fel tror jag. Fick också tillbaka texterna om fördelarna med att läsa och immigration, VG+ och MVG. Det går bra nu!
Håltimmen mellan franskan och kemin spenderades på Linas som vanligt. Med varm choklad, som vanligt. Lunch, missade tiden lite, matte, missade möte lite, träffade Britt-Marie ang. engelskan. 45/72 var tydligen ovanligt bra.. Något nytt varje dag!
Idrott på Ile de Puteaux, fys. Jag ville dö. Lite.




Linas kl 11.05. Hanna skriver labrapport och Thomasine vill inte vara med på bild.

Dagens äventyr: Inleddes med jag gillar inte filip-listan. Den orkar jag inte förklara. Vi tog i alla fall bussen från Rive Gauche istället för Pont de Neuilly, vilket betydde att vi gick jättelänge, för att det gick inte att komma över vägen - över bron, ner från bron, över vägen, gå, tillbaka över vägen (missberäkning. Av mig. Som vanligt.) gå lite till på smal trottoar, klättra lite och sen var vi där, vid busshållplatsen, men kanske framför allt; vid Mannen under brons tillhåll! 
Jag vet inte om jag har berättat om Mannen under bron, så ni får en liten snabbversion:
I slutet på första veckan när jag och Filip sitter på bussen hem så frågar Filip om jag har lagt märke till gubben som alltid står vid Pont de Neuilly oavsett tid. Det hade jag inte, så när vi åkte förbi där nästa dag, pekade Filip när vi svängde av Pont de Neuilly. Där, under bron, står det en man, med luvan uppdragen. Verkligen bara står. Sen den dagen har Mannen under bron blivit en slags fast punkt i vardagen för mig. Haha nej, men vi brukar alltid kolla om han är där, fundera ut hypoteser till vem han är, varför är han där, vart kom han ifrån?
En sång är eventuellt på väg.
Idag så var vi så nära vi någonsin varit, bara typ tio meter därifrån, så jag var bara tvungen att kolla om mannen under bron var där. Det var han inte, men då fick vi istället det gyllene tillfället att för några sekunder sätta oss i mannen under brons skor och ta in känslan (mystiken?) som lockar mannen under bron till bron. Det var magiskt.
Magiken/mystiken/vad det nu är frambringade de här glada ansiktena:



Mattan (som syns väldigt dåligt en bit upp i bilden) frambringade den här reaktionen i Filip: "MATTAN! DET ÄR MATTAN - MANNEN UNDER BRONS MATTA!"

Så kan man ju också reagera.

Nu har jag gett upp matten för länge sen, provet imorgon (klockan 8.10, i strejktider. Jag gråter inombords.) får gå som det går. Fast inte G+, vad som helst förutom det. Eller, vad som helst över det, haha. Måste läsa lite Medea innan jag sussar också, så nu måste jag verkligen kila. PUSS PÅ ER.


Nothing left to beg for.

Jag vill bara gråta. SÅ HIMLA PINSAMT SVERIGE! Visst, Holland var asbra och är kanske ett av världens bästa lag just nu, men 4-1 är bara inte okej. Till och med min värfamilj som har noll intresse för fotboll kommer att skratta. Men jag lägger det bakom mig nu, jag har ju annat mysigt att se fram emot. Eller vad säger nu om matteprov och franskatext om min utopi? Som sagt, jag vill bara gråta.

Men, förresten, idag fyller min brorsa år också, så lite glad måste jag ju vara! 



Antar att du inte kommer läsa och därför inte kolla, men den här är till dig! GRATTIS OCH PUSS!


Take me off this stage.

OM jag har umgåtts med min värdfamilj idag! Jag bestämde att jag var klar med läxorna vid åtta, vilket var ungefär när mamma och pappa värdfamilj kom hem så då gick jag ner och frågade om jag skulle hjälpa till med maten eller om det fanns något annat jag kunde göra. Jag fick hämta pizzan i frysen, haha, det var allt. Efter det hade jag högläsning ur tv-tidningen med pappa värdfamilj (HAHA), vi åt middag och sen har vi kollat på Sweet home Alabama à la France - Un mari de trop. Det vill säga exakt samma handling, med vissa scener nästan identiska, bara väldigt mycket sämra gjord, ännu mer kliché och på franska. Nu är ju inte Sweet home Alabama världens bästa film heller (det är ju typ bara jag som tycker om den, men jag lyssnar ju också på Taylor Swift, så det säger ju något om min kultursmak), men den här var tusen gånger värre. Men jag kämpade mig igenom den!


I knew that it was now or never.

Jag haft en väldigt dålig dag. Riktigt sunday-sad. Vet inte om jag kommer publicera, men nu tänkte jag förklara för en gångs skull.
 
Det är inte det att jag längtar hem eller att jag saknar någon, för det är en känsla jag har lärt mig att tune out eftersom den alltid finns där. För första gången känner jag att jag verkligen inte vinner något på att vara här. Jag har bara varit här i sex veckor, JAG VET, men det är ändå ett bra tag och hittills känns allt misslyckat.

Skolan är den största boven. Jag har så sjukt mycket skola att det är allt jag gör. På riktigt. Jag går i skolan mellan minst 9.10 och 15.50 varje dag (förutom varannan onsdag då) och varje håltimme och varje kväll sitter jag i flera timmar. Och jag blir ändå aldrig klar. Idag har jag suttit i sex timmar och jag är inte ens i närheten av att vara klar. Jag hade mycket hemma, men det här är ingenting i jämförelse. Dessutom är skolan här så himla mycket sämre än hemma, så den känns om möjligt ännu mer oproduktiv än Katte.

Jag har inte gjort några som helst framsteg med franskan, jag kände det i början, men nu gör jag enkla fel hela tiden som att säga vous (ni) istället för nous (vi) och idag sade min värdfamilj fyra gånger att man inte säger oui (ja) utan si (jo) när någon till exempel frågar (som idag) "tycker du inte om frukt?" fast jag egentligen vet det. 

Jag har knappt pratat med någon fransos utanför min värdfamilj och min värdsysters kompisar, jag är aldrig i Paris, förutom möjligen fredag- och lördagkvällar och när vi är där med skolan och jag umgås aldrig med min värdfamilj. Som verkar extremt missnöjd med mig. När jag säger min värdfamilj menar jag främst en person, men vem vill jag helst inte skriva här (haha, fan vad lame). Skolan tar som sagt upp all jävla tid. Visst, jag är tekniskt sett här för att gå i skolan, men det kan jag ju göra hemma också. Jag har ju inte betalat för att sitta med läxor hela tiden när jag hade kunnat göra det gratis hemma.

Om jag skulle prata med någon om det här, (alltså någon kompis eller så, inte typ en kurator haha) så är jag nästan hundra procent säker att den skulle säga att det kommer att bli bättre, att det kommer osv. Nog för att jag har en tendens att vara pessimist, men jag kan verkligen inte se att det kommer bli så. När skulle jag få mindre i skolan? Inte den närmsta tiden i alla fall och innan jag får det kommer jag få fortsätta precis som nu och komma hem precis lika missnöjd och drygt nittiotusen fattigare. Kanske har jag lärt mig franska bättre. Wiho -.- Dessutom säger skolan att det är många som ångrar sig i april-maj för att dom inte försökt tillräckligt den här tiden. Jag har inte ens tid att försöka.

Jag tänker avvakta nu i några veckor för att se om det blir bättre, för det är bara några ämnen som är katastrofala (och då menar jag inte att det är mycket, utan att man inte förstår), annars tänker jag be att mina föräldrar kontaktat skolan, för det är fanimig inte okej i vissa ämnen.

Det känns helt enkelt inte bra just nu.

On you I depend.



En bild på mig och Camilla igår. Vaknade idag 11:53. Min värdfamilj tycker att elva är alldeles för sent, hmm.. Funderar på om dom har ätit lucnh redan och hur jag ska försöka maskera att jag har sovit i tretton timmar. Vilken nagelbitare!

You confuse me.

Idag är det lördag.
Idag gick jag upp tjugo över sex.
Idag tog jag tåget till Saint-Lazare kl 7.50.
Idag tog jag metro 14 till Gare de Lyon.
Idag tog jag TGV till LYOOOOOON!

Kom fram till Lyon strax innan elva och jag gick bara fel på stationen en gång innan jag kom ut. Precis vid stationen ligger ett shoppingcenter som Frida hade tipsat mig om, så där tänkte jag spendera de tre timmar jag hade att göra av med innan Frida skulle komma. Jag går ungefär fem meter in i byggnaden innan jag ser Julie, Mereyem, Sabrine och Elisa med respektive corrar. Vad är oddsen liksom? Så jag hängde med dom och några andra, vilket vad det jag gjorde när jag får ett sms från Camilla där hon säger att...wait for it... HON SKA TILL LYON! Jag gav ifrån mig ett tjut och fick blickar när jag läste det, haha, eftersom hon dessutom skulle till samma ställe som vi. Sen kom Frida, började nästan gråta när jag såg henne, hahaha, och jag, Frida och hennes corre gick och mötte upp Tamina, Kajsa och Mohammed och deras corrar. Vi gick till djurparken (där Camilla skulle vara). Vi var där i sju minuter innan dom tröttnade och ville gå. Och då hade jag inte träffat Camilla än, vilket inledde en lång period av sms, telefonsamtal samt irriterade/irriterande fransoser. Tillsist pratade jag med Camilla i telefon och helt plötsligt är hon jättenära oss och ännu mer plötsligt ser jag henne! Min respons på det: "JAG SER DIG, OH MY GOD" följt av snabb påläggning av luren samt en sprint värdig OS/seriös polisjakt. Mycket möjligt att jag mejade ner någon på vägen.


Julie hittade en ruta som gjorde att ens steg följdes av blommor. Jag tyckte den var ytterst intressant. Vad jag gör med håret vet jag inte.


Jag träffade även Mindy.


Häng à la Suède tyckte jag och satte mig ner. Inte för att det är särskilt svenskt, men det verkade uppskattas i alla fall.


Partypeops på zoo.


Vous me manquez déjà! PUSS PUSS PUSS PÅ ER!

Egentligen var dagen rätt fail måste jag säga, för fransoserna var dryga, konstant irriterade och fullkomligt oorganiserade och ingen av dom hade någon aning om hur man tog sig tågstationen (det sistnämnda var kanske inte deras fel, men ändå), men jag fick träffa Fridan och Cami och massa andra och det är det som räknas!
Dessutom är jag riktigt stolt över att jag lyckades klara mig i princip helt själv fram och tillbaka från Paris, inklusive tre metrobyten i Lyon.

Kan du höra mitt skratt?

I Frankrike äter dom glass på bion.
???
Hur konstigt är inte det?
Ville bara säga det. Haha. Jag har precis kommit hem från middag och bio med syster värdfamilj och hennes kompis. Trevlans var det här! Vi åt på en japansk resturang, eller sushibar kanske, som heter K10 och ligger i La Défense (lite läskigt var det)(det kom fram en kille och börja prata med oss för att han hörde att vi var rädda, hanvar också rädd) och sen kollade vi på Town med bl.a Ben Affleck. Min värdsyster tyckte att det var lite väl mycket boom boom! paow paow! i den, men jag tyckte den var bra :) Kom hem en kvart innan min utegångstid, haha. Nu håller jag på och fipplar lite inför imorgon eftersom jag åker till Lyon om 7h och 40 minuter (åh vilken ångest detvar att skriva det där)! Hoppas på att få träffa en hel del bekanta ansikten fast jag vet att jag med största sannolikhet (läs: ingen chans, ville inte skriva det bara, väljer att hålla lite hopp vid liv!) att jag inte kommer träffa Cami. Et ça me fait mal au coeur (nu tänker ni duktiga fransktalande människor, sådär kan man ju inte säga. Till er säger jag: Watch me.)(OOOOOH, cool tjej!).
Måste återgå, försöker bestämma vilka läxor jag ska göra på tåget, väger dom som är viktigast mot dom som väger minst. De är inte samma. Osis!

Hade tänkt visa the little piece of heaven (också känt som nutellamacarone) som jag åt igår. TVÅ GÅNGER har jag försökt, men internet vill inte samarbeta med mig. Suck!! Hoppas ni överlever.

Som du kanske redan märkt, jag blir aldrig klar.

Idag vaknade jag av fågelkvitter (nu ljög jag lite, jag hörde det en stund efter jag hade vaknat, men det skapade inte samma effekt kände jag). Va fan?! Det är OKTOBER, DET SKA VARA HÖST! Inget jäkla fågelkvitter! Ännu ett tecken på att hösten här inte är helt normal. Idag var det så varmt att jag var tvugnen att gå utan jacka. Haha, om någon läser och tycker att jag är dum i huvudet nu så vill jag bara förklara att höst är min favoritårstid och jag gillar inte när den halvt hoppas över som den verkar göra här i hexagonen.

Idag köpte jag också min första macaron! Var riktigt peppad på att äta den men jag hade så mycket i händerna så jag lade ner den i väskan. När jag tog fram den när jag kom hem såg den inte lika god ut.. Haha, men om den var! Kan bli farligt det där.

Annat som har varit bra idag (ni gillar mina punktlistor, det är bara att inse):
- Jag behöver inte skriva labrapport på kemin! Yaaaaaaaaay. Ska dock göra det nästa vecka, men då har jag förhoppningsvid fått lite mer kött på benen också.
- Jag fick ett till paket idag från mami. Med lösgodis! Ska försöka att inte äta upp allt för fort.
- Jag har pratat med min mamma, min pappa och min mormor idag.
- Jag fick 91% på mitt biologiprov. Den som var närmast mig hade 75%. Sen att jag failade på MVG-frågan (där alla andra lyckades) är ju en annan femma.
- Jag har tittat upp tågtider till Lyon och min värdpappa ska hjälpa mig med det. Ska bli så himla roligt!

Negativa saker (eller ja, mindre roliga saker, men saker jag mer än överlever):
- Biljetterna till Lyon kostar runt 60 respektive 40€.
- Jag måste köpa en ny väska.
- Jag känner en stark urge att jogga. Synd bara att jag har så mycket att göra.. Hahaha.

Nu: sängen!

GRATTIS MAMI!



Min mami fyller år idag, så det här är till henne! (du måste klicka på playpilen för att det ska funka)(anvisningar till de mindre belevade i cybervärlden) PUSS PÅ DIG MAMA, hörs snart!

So perfect, so happy.

Saker som gjorde den här dagen till en bra dag:
- Jag kom inte försent (kom hela sju minuter före Filip, tajmade bussen perfekt, precis som skolan).
- Kemi A-lektionen var rätt rolig för en gångs skull och jag förklarade skillnaden mellan labbrapport (labb = en fågel) och labrapport (lab = kort för laboration) för Ion.
- Jag har bara 4-7 tal (beroende på hur många c-uppgifter jag vill göra) kvar av veckans matte.
- Jag fick paketet som mamma skickade! Det innehöll mina fotbollsskor, benskydd, ett par fotbollsstrumpor, SOLO, Veckorevyn och GOOOODIIIIISSSSS! Och ett kort från mamma. Ska sätta upp det i mitt rum haha.
- Idag har jag fått klartecken från Britt-Marie OCH Frida att JAG KAN ÅKA NER TILL LYON PÅ LÖRDAG. YAAAAAAAAAAAAAY. Åh, en tår i mitt öga, så glad är jag! Helt säkert är det att jag ska träffa Frida och sen får vi se om Camilla kan fixa till det. Det skulle ju vara väldigt surt om det inte gick. Men ändå! Happyface!

Saker som hade kunnat göra dagen ännu bättre:
- Jag hade INTE haft värdfamiljssamtal med Britt-Marie och slutat 13.50 istället för 17.10.
- Mamma hade skickat lösviktsgodis och inte bilar (HAHA, bortskämd unge! Mamma, jag lovar, bilar är helt perfekt det med).
- Jag hade fattat något av jämvikt så att jag kunnat göra något med min labrapport, istället för att bara stirra på den.
- Jag hade kunnat vara klar med alla läxor. Det är jag inte på långa vägar.

Men vet ni vad? Det spelar ingen roll! Jag är så glad nu, att jag tänker förtränga labrapporten (eftersom vi ändå ska göra den efter skolan imorgon) och de andra läxorna (de är bara enkla läxor kvar) och så ska jag 1. titta på tv med pappa värdfamilj. 2. skriva ut FFKn och 3. Kolla upp tågbiljett till Lyon. 4. SOVA :D


Peppa tjejer på kemin!


Paketet som inte innehöll lösviktsgodis eller havregryn. Oh, the disappointment! (Mamma OBS! SARKASM)

Långa svarta labyrinter.

FFK-läxa - CHECK!
Franskatext - CHECK!
Franskapresentation - CHECK!
Vakna kl 5.45, gå i skolan till 17, stanna kvar och jobba med franskapresentation (mamma, jag vet att du gör det varje dag och att du pluggar 50% på det, bara så att du vet att jag vet det) - CHECK!

Idag har jag, på riktigt, bara gjort skolarbete. Vaknade ju 5.45, läste i min engelskabok, gjorde mig i ordning, gick till bussen, läste engelskabok på bussen, var i skolan, förberedde franskapresentationen på håltimmen, sen mer skola, sen ännu mer jobb på franskapresentationen. Kom hem runt åtta, åt middag, fixade det sista med franskapresentatione, skrev klart franskatexten, gjorde FFK-läxan. Är faktiskt lite stolt över mig själv nu! Fast jag har fortfarande jättemycket kvar D: men ändå!

Annars är ju i princip allt i Paris bombhotat för tillfället och det är ju riktigt läskigt! Jag åker i och för sig bara buss från och med idag när jag ska till skolan, så jag behöver inte ta metron, vara i La Défense, på Saint Lazare, Étoile etc, så det är ju skönt i alla fall. Men idag var jag så himla rädd när jag tog metro 1 påväg till bussen, för då stannar metrojäkeln mitt i en tunnel! Så himla klaustrofobiskt och allt jag kunde tänka var "shit, nu kommer det komma någon gåendes i tåget och bara 'hej, ta det lugnt, ska bara spränga er i luften'". Paranoid? Jag? Inte då..

Nu ska jag sussa, för imorgon har jag lovat att vara vid filips gata kl 8. Jag har reserverat tid att komma fem minuter försent, men det ska inte hända (alla vet att det kommer göra det, men man ska ha ambitioner), okej?
BAI.

Idag gillar jag den här.


I won't like to be by your side.

The day of failures.
Visade sig att vi visst hade kemi idag. Ännu ett tecken på bristande kommunikation mellan lärare och elev (i och för sig bara jag som elev, men ändå). Spelar ändå inte så stor roll, jag har ju ändå fått uppgifterna jag ska göra. Hann inte räkna nånting på matten (vilket jag inte hann förra veckan heller för genomgångarna är hela lektionerna) Kommit fram till att jag har tretton läxor, som sedan minskades till elva, den här veckan och då har jag inte fått alla än. Har suttit med läxor i tre timmar idag. Först matte, sen började jag på kemilabrapporten (som jag för övrigt inte har en aning om hur man ska skriva för labarna här är upplagda på ett helt annat sätt som fuckar upp labrapporten + att jag inte har en aning om vad vi gjorde på laben och ja det stavas med ett b du okunniga människa). Så efter ett tag gav jag upp och började med Les rues de Paris istället, eftersom vi på onsdag ska redovisa och lämna in en text om det här och min grupp har inte gjort någonting! Ska göra det imorgon. Efter franskan. Som slutar 17.00. Nämnde jag att jag har elva läxor den här veckan?
Har gjort en pluggplanering. HAHA. Måndagar ska bestå av matte,  kemi och engelskaplugg. Har ju i alla fall gjort kemi (om än inte det jag hade tänkt göra) och matte. Kanske dags att börja på engelskaboken?
Just det, mitt mail som jag skickade till katteläraren kom inte fram. Joy. Men jag hoppas att jag kan åka ner och träffa er! Frida, hör med din corre! Bisous.


Vi är förlorare, vi två.

Känner mig otroligt oproduktiv. Steg upp 8.20 imorse och sen dess har jag hunnit äta frukost, skriva min franskabokresumé på datorn, sen skriva om den i stödord i blocket, maila den nya franskaläraren på katte om eventuell visit i helgen, duscha och göra mig i ordning.
Har alltså inte gjort matten eller den andra franskaläxan till idag. Jaja, jag hinner nog läsa igenom franskan lite snabbt på bussen. Det är ju bara femtiotre komma fem sidor. Uppskattningsvis. Efter skolan är det redovisningsförrberedelser som gäller så jag kommer komma hem sent också. Inte pepp på det. Fast annars känner jag mig faktiskt rätt glad idag, när jag inte tänker på hur stressad jag är. Och så regnade det oavbrutet i flera timmar Colombes igår. Lovely! Nu måste jag kila. Pussiluss!


Find my heart is growing weak.

Har äntligen läst ut franskaboken! Fast jag fattade inte riktigt. Det blev så konstigt på slutet, men jaja. Nu ska jag sova, har haft en jobbig kväll så jag behöver verkligen vila. Ska upp tidigt imorgon också trots min sovmorgon till 13.50, för jag måste göra alla mina läxor som jag inte gjort i helgen.
Då undrar ju ni såklart: varför har jag inte gjort dom? Och då svarar jag: För jag har varit en duktigt flicka och umgåtts med min värdfamilj till höger och vänster. Då frågar vi oss alla tillsammans: Tycker värdfamiljen att jag har umgåtts med dom i helgen? Och då svarar jag: Nej, värdfamiljen tycker att jag ska se till att jag är klar med alla mina läxor klockan sju varje dag så att jag kan umgås med dom, eftersom jag enligt dom aldrig gör det. Helt jättesuperroligt.
Jag blir ju så sur! Det är så himla mycket saker man ska göra hela tiden och alla säger att det är klart att dom förstår att det är lite mycket ibland och att man måste prioritera men det är ju ingen som gör det! Skolan säger att vi är här för att lära oss om fransk kultur och upptäcka Paris, sen ger dom oss tio läxor i veckan utöver prov. När skulle man ha tiden till att gå runt i Paris? Sen när man inte upptäcker Paris ska man umgås med värdfamiljen, men man ska också såklart göra läxorna. Förlåt, men hur i all världen är det tänkt att jag ska gå i skolan mellan 8.10 och 17.00 (nu slutar jag i och för sig så en dag i veckan bara), ha minst två timmars läxarbete varje dag, äta middag i en och en halv timme och utöver det umgås med värdfamiljen (för middagen räknas ju tydligen inte) och hinna med Paris? Jag bara undrar liksom.
Nu är jag alldeles för trött, måste sussa nu om jag ska orka mig upp imorgon.

I don't care if you don't care.

Igår verkar det som att alla hade en spårad kväll har i Paris. Inte jag, haha. Fast jag hade rätt trevligt ändå! Jag tog tåget med Filip in till Saint Lazare där vi hittade en resturang och åt middag. Jag tappade min gaffel på golvet :(:(:(:( men jag tog en från bordet bredvid >:) Sen tog kyparen så himla lång tid på sig, men vi kom iväg till sist i alla fall. Vi åkte bara in på stan på måfå och hörde runt lite med andra, men sen blev vi för trötta för att göra något så promenerade uppför Champs Élysées och sen tog vi metron till Pont de Neuilly. Där stannade vi till en stund och handlade på stammisstället innan vi åkte hem. Inte världens roligaste kanske, men helt okej! :)

Idag hade jag tänkt göra alla dom tusen läxor jag har förträngt dom sista veckorna, men tydligen så ska vi äta lunch med farmor och farfar värdfamilj idag. Men å andra sidan tror jag att jag börjar 13.50 imorgon så det är lurre. Men jag måste verkligen läsa ut min franskabok. Vilken ångest.


Här är en vän som jag saknar. Men jag kommer eventuellt att ha träffat henne om en vecka. Sweet.

All the things I've felt but never really showed.

Blev ingen marknad idag, vi åkte bara till sportaffären istället. Sen åt vi på McDonalds, haha och jag är fortfarande fem timmar senare  mätt som en gris. Efter det var det siesta och sen bio på IBM där pappa värdfamilj jobbar. Det var Moi, moche et méchante eller Despicable me som den heter på engelska. Vet inte vad den heter på svenska. Den var i alla fall jättegullig. Massa små gula saker som pratade med snabb pipig röst. Bästa som finns. Jag är lite stolt över mig själv, fattade i princip allt! Nu sitter jag och smider planer inför kvällen, vi ska äta först och sen får vi se vad vi gör sen.

Bonne soirée à tous! (har verkligen ingen aning om man kan säga så och hatar när folk ska visa säga duktiga och flasha med franska när dom skriver fel)(hycklarn!)


Bilden är lånad från google!


I'm a ghost now.

OM JAG ÄR PIGG! Sov i tio timmar, sweet! (vill bara säga att jag började skriva runt 9.30 och att jag var uppe före värdfamiljen) Nu funderar jag på om jag ska ge mig ut på en liten springtur, men det känns som mina värdföräldrar kommer sätta sig emot det eftersom jag hostar och snörvlar som en galen. Så jag ska nog gå och duscha och sen ska jag gå på marknaden i La Garenne Colombes tror jag. Hittade ju ett par fina grejer där förut. Ska titta in i en sportaffär också... men jag säger inte varför... mystiskt....
Sen har jag hundretusentals läxor jag måste göra så det blir väl en date med skolböckerna också. Har ju bara hundra sidor kvar i min franskabok som ska vara utläst på måndag! Måste nog skynda mig nu om jag ska hinna klart. Tydligen ska jag inte äta middag hemma ikväll heller, mottog nämligen ett kryptiskt sms där det stod så.

Blogg.se samarbetar inte med mig när jag vill lägga upp bilder. Så for the record har jag försökt!

The things that were broken.

Känner att jag måste försvara mig lite. JA, jag har gjort av med drygt 1300 kronor och JA, jag tycker att det är fruktansvärt mycket och JA mycket har nog gått till kaffe eller varm choklad etc. MEN mycket har också gått till nödvändiga saker. Till exempel är det helt sjukt dyrt att ringa och smsa här (det kostar 5kr/min samt 3kr/sms). Så jag har gjort av med drygt 500 kronor bara på mobilen (med startpaket och sånt inräknat). Dessutom har jag köpt skolgrejer och sånt, som också är dyrt. Ett block = 3€ och jag har cirkus tio stycken. Där har ni helt plötsligt bara (eheheh) 500 kronor. OCH DETTA KOMMER INTE ATT UPPREPAS. Det kommer inte min kropp att uppskatta i alla fall, höhöhöh.

Idag är jag jättetråkig och jätteasocial och framför allt jättetrött. Funderade på att åka in till trettonde med några andra men jag orkar inte. Så istället ska jag sova. Haha, kul tjej. Annars idag hade jag dubbeltimme i kemi, uppsats på engelskan och sen en eftermiddag i Paris där vi var indelade i grupper och varsin grupp fick en gata som man skulle göra några uppgifter på. Inte för kul, men helt okej. Sen åkte jag och shoppade lite. Det blev två par trosor och en halsduk. Hittade minst tre fina klänningar på Zara, men jag kände att jag måste priotitera varma kläder nu (än en gång, kul tjej). Såg också världens gulligaste varmvattenflaska (eller vad heter det?) och flera par snygga skor. Jag verkar dock ha lite för små fötter för fransmännen, hittade ETT par i storlek 36. Sist men inte minst hittade jag lösviktsgodis (!!!!!!!!!!!!), kul att det kostade 1,60€/hg bara.


Varmvattenflaska disguised as cat. Fanns även som lejon och björnar och liknande. Jag lutar mer mot lejonet.


Tur att mami skickar ner godis så jag slipper springa till Les Halles och köpa dyrgodis.

RSS 2.0