När våra blickar ser förbi varann.

Här sitter jag och känner mig lite blå. Mina päron kommer imorgon och det gör mig happi, men det var ju så långt tills de skulle komma. 29 april låg så fruktansvärt långt fram i tiden. Nu har långt fram i tiden blivit imorgon och det är bara sju veckor kvar tills jag åker hem igen.
Jag är verkligen inte redo att åka hem. Jag har inte hunnit med allt jag vill göra här och har fortfarande massa att reda ut innan jag åker.
Egen rubrik idag. Från andra egnaskrivna låten på en och en halv vecka.
Orkante.

Up on a rooftop looking over the city all by myself.

Idag är jag för första gången på riktigt länge uppriktigt upprörd över ett provresultat. Sen har jag målat naglarna för första gången sen jag kom till Paris och ätit ungefär hundra gram choklad också.

Det här kan vara det bästa jag har hört på länge. För övrigt.
http://www.youtube.com/watch?v=Bt5Qq1QAOXU

I overheard someone mention your name, I covered my ears and tied my hands.


Igår var det måndag och annandag påsk. Jag och Thomasine tog oss en promenad från Bercy till Sacré Coeur i Montmartre.




Vi tog oss genom östra Paris, förbi Père Lachaise, Parc des Buttes Chaumont, asiatiska och indiska kvarter och suspekta marknader. Vi blev uppvaktade med en Justin Bieber-serenad, gick vilse en liten bit och satte oss vid Bassin de la Vilette för en fika vid Seine. Jordgubbar, Ben and Jerry's samt cola/vatten.






Vi stannade och kollade på kartan x antal gånger, men tillslut skymtade vi vårt mål.



Efteråt gick vi och tittade i turistaffärer. Jag köpte ett vykort till min mormor och åkte till Asnières och sen vidare till Nanterre innan jag ramlade innan för dörren med svullna fötter och trött huvud.


Nu ska jag plugga lite! HEJ.

So why can't you forgive me?

Hola amigos.
Är hemma på en blixtvisit i Colombes (sch..) för att lämna lite saker, ska snart vidare till Nanterre och Johanna. Jag har haft det jättebra i Normandie med underbart väder. Det är jättevarmt i Paris också, men nu började det spöregna helt plöstsligt. Ska packa ihop min grejer nu och ge mig iväg.
Puss hej och glas påsk!


Om han bad skulle allt bli nytt som ett oskrivet blad.

Här kommer ett långt inlägg. Jag har inte skrivit så mycket de senaste dagarna, för jag har inte orkat ladda upp bilder. Men här kommer det. Som sagt.




I helgen var jag i Normandie. Jag var sjuk, fotade trädgården och läste To kill a mockingbird.






I måndags kom Sara och åt frukost hos mig. Vi komponerade ihop musik till en låt jag hade skrivit och åkte sedan till St Michel. Där köpte vi glass och cola på McDonalds (mycket tjat om McDonalds här på sistonde.. oups) och satte oss vid Seines kaj. Därefter mötte vi upp Johanna och köpte engångskameror. Vi gick vidare till Shakespear & co som är en gammal engelsk bokhandel i Latinkvarteren. Sen satte vi oss vid ett träd och lyssnade på Melissa Horn. En sushi-middag vid Seine senare satte vi oss på linje elva mot Belleville för en kväll med poesi.
Nu tänker ni kanske "Oj, vad har hänt med dig Åsa?". Jag är väldigt olik Sara och Johanna egentligen, men jag antar att opposites attract för jag tycker väldigt mycket om dom.


Igår var vi ju som sagt i Belleville igen. Väldigt fin park och väldigt fin utsikt, men väldigt äckliga creeps. Sen tog jag mig en tur på Boulevard Haussmann och fick med mig två nya klänningar och ett par solglasögon. Gick vidare till St Lazare och tog tåget hem. Åkte in senare och träffade Sara och Johanna och en vän till Sara. Vi chillade med resten av Paris på Pont des Arts hela kvällen. Asnice faktiskt.

Från idag har jag inga bilder, men jag har varit i Parc Monceau med Johanna och solat. Sisådär var sjunde minut i en timme sprang en man förbi, högt sjungades med en liten stereo i handen. Så kan man ju också träna. Nu ska jag äta lite tänkte jag, sen titta på Glee och göra engelskaläxa.
Visst ja, idag pratade jag med Phanbau och Challan på skype. Så himla längesen! Deras dialekt var mycket grovare än jag mindes den. Hiho puss ♥

I'd only try to make you smile, if you were to stay with me a while.


Här sitter jag och slänger i mig mat. Om en timme ska jag vara vid Louvren för mys på Pont des Arts. Igår chillade vi i Latinkvarteren, åt sushi vid Seine och lyssnade på poesi i Belleville. Idag chillade vi vidare i Parc de Belleville. Vid halv fem blev jag hungrig och gick på jakt efter McDonalds. Mitt på eftermiddagen. Jag fick höra bla "oh you're so sexy", "oh la la.. séxy" "beautiful" "ooh j'ai commence avoir chaud.." "mademoiselle s'il te plait.. attends, tu es si mignonne." KLOCKAN FEM. Värsta var att jag inte hittade McDonalds och återvände till parken. Där fick jag två gånger gå igenom gäng på uppskattningsvis tio personer, fem på vardera sida om vägen. Varje person sa minst en olämplig sak. Score.
Jag berättar mer senare och då kommer det bilder också. Nu ska jag skynda mig.
Idag är det exakt två månader kvar tills jag åker hem.

J'allais mieux dans ton regard.

Jag hade klippt ihop värsta fina filmen (...) från idag, men det verkar vara något fel på mitt konto på vidofy.me.. surt! Idag hade jag bara engelska så jag slutade klockan elva. Jag och Sara inledde påsklovet med att åka och äta på en billig asiatisk resturang i Marais, ta en kaffe på Starbucks och åka till Chateau de Viencennes för att träffa Johanna. Då tittade solen fram och vi lade oss i gräset utanför slottet (chateau = slott på franska) och pratade. Och rullade. Hjulade och slog kullerbyttor gjorde vi också. Och så översatte vi svenska texter till franska.
Sen åkte vi hem och jag väntade på att min värdfamilj skulle komma hem så vi kunde åka till Normandie. Dom hade ju bestämt att jag skulle spendera åtta av elva lovdagar där det här lovet. Men vi åker i morgon istället. Och så har jag fixat så att jag inte behöver stanna hela påskhelgen och att Johanna följer med tors-lör. Så nu är allt bra igen.
Åh idag var en bra dag. Saker som har varit jobbiga ett tag ger intrycket av att gå mot andra hållet nu. Så det är skönt.
Nu ska jag sova så att jag kommer upp imorgon. Har inte packat än, så jag måste upp tidigt imorgon. Vi åker vid niotiden!






With every mistake we must surely be learning.

Nedan följer ett urval av vad jag tänkte på idag när jag skrev nationella provet i svenska b. Av någon anledning bestämde jag mig någonstans i mitten av mitt prov att skriva ner tankarna som successivt flög genom mitt huvud. Det är ju kul att man ser att jag är så koncentrerad under mina prov. Jag har inte tagit med diverse stycken, som handlade lite om vad som helst, halva Elden - Lars Winnerbäck eller vissa uppgivna tankar. Men har ni lite i alla fall. Kan lägga till att franska fabian, kylskåp och Hello Saferide är kodnamn. Enjoy!

1. Vet du vad jag hatar? Jag haaaatar att skriva uppsatser om saker jag inte bryr mig om. Vad bryr jag mig om klyschor? Okej, jag gillar i och för sig klyschor. Jag tycker att det är bra ice-breakers. Jag som är en person som kan babbla på är i behov av klyschor. Jag måste ju ha något att babbla om. I annat fall kan ju en klyscha alltid locka skratt, bara genom att det är en klyscha. Hihihi daaamp. Hahahaha skulle jag få mvg nu sskulle ag dör av garv. Halva tiden av mitt np har jag suttit och skrivit n’importe quoi på min dator. Citerat lars winnerbäck och lite annat fint. Fiiiint serru.

2. Hahahah franska fabian.

3. Hahahah kylskåp.

4. Hahahahaha ladybugs.

5. Crash – Sum 41

6. JAG HATAR MIN UPPSATS.

7. OCH PREPOSITIONER.

8. Not the way it was supposed to be.

9. This is me swallowing my pride
standing in front of you
saying I’m sorry for that night
I go back to December
all the time

10. Vi pratar om vart vi ska just inatt
men jag antar att vi menar hela livet

11. Hahahahahahaha datorn.

12. Jag hatar att Hello Saferide inte kan sitta still

Yes. 
Igår var vi i Jardin des plantes och kollade på djur och blommor. Sen åkte jag hem till Johanna och vi gick ut med hennes grannars hundar. Efter det hade jag körsång och vissa händelser där fick mig att bli arg. Idag på provet blev jag arg igen, lite av samma anledning. 
Efter provet åkte vi till Montmartre och drog ett Sacré Coeur-häng.
Nu ska jag och min förkylning åka till Asnières och titta på film och äta middag med mina gulls.
Ha det fint!


He came from the south of Sweden and he spoke just like a Dane.


Jag är jättetrött och ska gå och lägga mig alldeles strax. Fyi.
Idag var vi på ett rymd- och luftmuseum utanför Paris. Det var inte lika kul som jag hade tänkt att det skulle vara. Inte för att jag hade tänkt att det skulle vara så jättekul då, men ni förstår. Bästa var när vi fick sätta oss i ett litet rum och titta på en cosmonova-liknade film och alla somande. Haha. Efter det åkte vi till Médéric för att ha utvecklingssamtal i idrott. Jag är förbluffad. Jag har skrivit två VG:n på våra uppgifter men jag hade 100% närvaro och MVG i mitt kursuttlåtande.
Alltså vad är det som händer? Jag har tre ämnen jag förutsätter att jag ska ligga på MVG i, engelska, franska och idrott, och nu ligger jag absolut möjligt till mvg i slutbetyg i engelska, franska vet jag i och för sig inte, och på "det skulle kännas bra om jag hade mer att bedöma på" i idrott. AAH. Plus att svenskarecensionen gick jättedåligt. Ba pallante.

Ett minne av något någon har gjort förut, en känsla han sa aldrig fick ta slut.


Försov mig i morse, men hann ändå till kemiprovet, som gick bra. Franskan gick bättre än väntat men engelskan kändes som att den bara blev värre ju mer jag försökte. Och så fick jag reda på att jag ska hålla en redovisning imorgon i fysik. KUL. Men ja, den är bara på 5-10 minuter och det är med en annan tjej (som jag i och för sig inte träffat på hela dagen). Jag hade verkligen sett framemot en pluggfri kväll idag, men icke.


Det gör ont för varje hjärtslag.

Nu släcker jag ner för idag. Om sju och en halv timme har jag kemiprov. YES. Sen har jag franskaprov och sen engelskauppsats. Dessutom håller jag på att bli förskyld. Inte kul att vara jag helt plötsligt. Haha, jag skojar. Jag var nog helt enkelt lite för optimistisk med tiden idag, men jag fick in bokrecensionen i alla fall. Nu ska jag se om BMT:s teori om att språkinlärning görs bäst precis innan man somnar stämmer.

Idag bokade för övrigt min pappa min hemresebiljett. 19 juni, sent på kvällen kommer jag och den här gånger stannar jag för gott. Vet inte riktigt vad jag ska känna. Det är klart jag vill hem, men å andra sidan älskar jag Paris. Vad jag än gör och hur många gånger jag än kommer tillbaka, kommer Paris aldrig vara sig likt igen efter 17 juni. Inte jag heller antar jag.

Nej, nu blev jag lite väl djup. Puss och hej!

I do my best not to care that you still make me blush.

Här sitter jag fullt utgångsminkad och utgångsklädd. Men jag tror bestämt att jag stannar inne ikväll. Förnuftet vann över viljan antar jag. Ska skriva lite på min recension men sen blir det nog till att krypa ner i sängen.
Godnatt allihopa! ♥

Now I'm becoming the one I'm the most scared of being.




Tjenare. Här ligger jag i solen och pluggar. Eller?
Jag har ingen aning om varför jag vill åka bakåt i tiden. Eller jo, men inte hur jag ska bygga en uppsats på det. Jag har ingen ork till att skriva en recension eller plugga till ett kemiprov som jag egentligen kan rätt bra (first time ever?) Men jag har haft ett sådant fint flyt med MVG:n på senaste tiden, så jag vill helst inte bryta den. Fast ja, den har jag nog redan brytit med biologin och svenskatalet, men det räknas inte okej?

Igår mötte jag upp Sara, Johanna och Jenny vid Hôtel de Ville och vi gick och satte oss vid Seine. Det blev något av en kväll i dysterhetens tecken för mig och vi bestämde oss för att åka hem efter inte så lång stund. Jag kände dock att jag bara skulle bli ännu mera ledsen om jag åkte hem och var ensam, så jag åkte och mötte upp mina pojkar och deras vänner istället. Visade sig vara ett bra beslut! 

Idag tog jag en ordentlig sovmorgon och sen har jag chillat i det fina vädret. Nu är det dags att sätta igång med studierna, haha. Det är kanske inte så jobbigt när man väl kommer igång. Sen får vi se vart kvällen tar mig!

Vi möttes i ett underland men står på en perrong, där allt förändras men ingenting händer.


Jag tänkte bara höra av mig en snabbis. Idag hade jag den muntliga delen av nationella provet i svenska. Det gick okej, lite sämre än väntat, men inte så farligt. Alla är inte födda med Filips talargåva! Nu håller jag på att göra mig i ordning, kvällen ska spenderas på Seines kaj med mina chous! Ska gå och slänga in en pizza i ugnen nu, har inte haft någon aptit på nästan två dagar, men jag hoppas att den kommit tillbaka nu! Ska försöka hinna med ett telefonsamtal till mina päron innan jag åker också, men jag tror inte att jag hinner. Puss och hej!

Förresten, idag fyller min fina kusin Elin 19 år. GRATTIS VÄNNEN, JE T'EMBRASSE!


Try to say something that matters.

Jag får psykbryt på mitt tal som jag ska hålla imorgon. Och lite andra saker.
Idag är en sådan dag när tankarna flyger iväg lite och bara ställer till det för mig. Jag har lärt mig att det är nog bäst att undvika vissa metrostationer som påminner för mycket om saker man vill glömma. Helt enkelt!
Men det har varit fint väder och jag har gått barbent i dagarna två.
Nu ska jag för första gången den här veckan gå och lägga mig innan klockan ett.


Igår chillade vi vid Mairie de Neuilly.


Sen hade de andra lektion och jag chillade vidare på Ile de Puteaux.

I'd tell you I miss you but I don't know how.

Klockan 23:22 sitter jag här i mitt lilla, stökiga rum i Colombes och smuttar på mitt kaffe. Och jag lär sitta här ett tag till. För jag vet inte hur jag ska hinna med allt annars. Idag på biologin fick vi välja fyra frågor som vi ska kunna på torsdag. MVG-frågor som praktiskt taget man få leta efter svaren helt själv. Det bästa är att det är jag som fick det att bli fyra istället för två! Ja, välkommen till gymnasiet, tänker kanske ni. Bite me, tänker jag.
Hahahaha, det där låter så himla mesigt. Men det är faktiskt jobbigt. Fast. Det är faktiskt väldigt bra, egentligen. Om vi hade fått frågorna lite lite tidigare och inte två dagar innan. Inte när man har ett tal och en två timmars lång skrivning som ska förberedas också.
Jag siktar på tre timmars sömn inatt. Fyra, kanske.
Imorgon slutar jag kl 18 ♥ Men vi ska spela volleyboll på idrotten och det ska bli SKOJ.
Over and out.

Det blir aldrig bättre, jag vill alltid närmre.

Håltimme som skulle spenderas med att plugga är nu till ända. Jag har läst trettio sidor i min engelskabok och sovit i tre och en halv timme. ♥
Nu ska jag hoppa ur mina mjukisbyxor och dra mig mot tåget.


Det var natten då vi dansade tills älvorna kom fram, det var pollenchock och stjärnfall över staden.



I fredags var det vår i Paris. Jag gick hem från skolan och köpte en kaktus på vägen.
Igår var det sommar i Paris. Jag var på Louvren med skolan och satte mig sedan på Seines kaj och läste i solskenet. Blev uppraggad av en trettioårig man med frasen "ursäkta, sitter du på en magnet? För jag känner mig väldigt dragen till dig." Originellt.
Idag var det höst i Paris. Varmt men regnigt. Jag försov mig något så väldigt att jag fick skynda mig för att hinna till körsången. Nu är det dags att sätta igång med allt jag skulle gjort i helgen.

De här bilderna tillägnar jag min mamma (och hennes arbetskamrat om det min mamma säger är sant).


Avenue Saint-Foy. Utanför skolan.


Boulevard Bineau. Rabatt vid Porte de Champerret.


Boulevard Bineau.


Pont de Courbevoie. La Seine.


Utanför Hôtel de Ville, skymtandes Ile de la Cité och Notre Dame.


Au bord de la Seine.


Hej Assemblée Nationale.


Tuileriernaaa.

What have I done to fall so hard for you?

Jag är trött, har huvudvärk och bara orkar inte med mer skola just nu. Imorgon ska jag lura hit någon att äta middag med mig, sen ska jag ha en partykväll med cola, så ska det låta och svenskatal. Because that's how I roll.


RSS 2.0