Vet du vad? Låt oss fucka up igen nu.

HEJ.
Jag tänkte bjuda er på lite bilder såhär klockan kvart över två en onsdagsnatt. Min värdfamilj sa att jag skulle ta MAASSSA bilder och det har jag gjort. Not. Men här får ni några i alla fall.


Söt Elza.


Söt Filip.


Får en känsla av att dom skulle döda mig för att jag lägger ut dom här. Men jag tycker dom är söta! Och dessutom befinner jag mig antagligen på 1964 kilometers säkert avstånd från dom när dom upptäcker det. Mheheheh.


Snötäckt åker och reality hemma hos mig.


Suddig fyriså och filmstad in Uppsala.

Idag har jag vaknat alldeles för sent igen, gått på rean, fikat och diskuterat nyår med Flipper och Camela samt givit dom julklappar (Filip slängde sina och Camilla erkände att hon aldrig skulle använda sina. Jag är bäst.), ringt Frida två gånger, hälsat på familjekompisar, fått julklapp, skrivit ett stycke FFK-text, börjat på kemiredovisning, lyssnat på Roxette och dansat sittandes på min skrivbordsstol. Just det.

Nu ska jag titta på de 16 minuter som jag har kvar innan jag kollat ikapp en säsong av 90210 på fyra dagar. Att vara social är överskattat!

Pussssss.

Jamais il n'avait eu ce regard-là.

Hej alla ni människor som fortsatt att läsa! ♥
Nu har jag varit hemma i dagarna fyra och eftersom jag märker att det fortfarande trillar in läsare så tänkte jag att jag skriver väl ett inlägg då.
I torsdags hade vi FFK i Tour Montparnasse och på vår "fria tid" gick jag och Fanny upp på takterassen. Utsikt över hela Paris, rätt coolt faktiskt. Matteprovet på eftermiddagen gick åt helvete. Mer om det behöver vi inte prata. Efter det sprang jag Paris runt (eller inte) på jakt efter julklappar och sen vidare till Le Marais för middag. Kom hem runt tolv och började packa. Kom i säng vid halv tre.
I fredags steg jag upp halv sju och fortsatte packa och städa. Sa hej då till värdfamiljen vid åttatiden och tog min enorma väska till tåget, som blev metro, som blev metro innan jag äntligen kom fram till meddan. Åkte till St Do, hade två lektioner, lunch, köpte armband till en familjekompis som fyllt år och åkte till Meddan igen. Skolavslutning där jag, Ingrid, Hanna, Lisa och Cattis sjöng Gläns over sjö och strand. Hela gymnasiet sjöng Happy Christmas och We wish you a merry christmas. Efter sa jag hej då till alla halmstadtjejer och grät väldigt mycket. Saknar dom redan ♥ Extremt stressad tog jag mig sedan till metron och på RER:en till flygplatsen fick vi veta att flyget var försenat en timme. Det blev sedan fyra. Landade på Arlanda tio i två på natten (jag vann vadet om landningstiden.. yes!) och kom hem till Uppsala kl 3. S-weet.



I lördags var jag hemma hela dagen med la familia.
På söndagen träffade jag först Camilla på stan och kollade julklappar med henne. Av alla människor jag hade kunnat springa på på stan, springer jag på min biträdande rektor i Paris. Så random. Mami, Ylva och Björn hämtade upp mig i stan och så åkte vi på födelsedagsfirande för en familjekompis. På kvällen spelade jag och min brorsa TV-spel och sen satt jag i hans rum och spelade the sims medan han satt vid datorn. Socialt.
Igår var jag och hälsade på i skolan. Min mentor pratade franska med mig. Vilken ångest det var att prata franska i ett klassrum där 40% går i franskaklass och förväntar sig att man i princip pratar flytande. Men det gick bra. En smygarlunch, fransk film och awkward omfamning av matte/fysiklärare senare gick jag och Frida ner på stan för att fika. Hamnade tillslut på Café Genomfarten bland massa emos. Kände oss lagom misfits. Gick till mammas jobb och vi åkte till Gränby för att handla. Jag råkade köpa med mig lite en ny BH och två par nya trosor samt en tidning och ett kontantkort. Oups. 
Idag har jag varit och klippt mig, så nu är mitt hår sådär kort och fult igen. Fast utväxten är i alla fall borta. Efter det mötte jag upp Frida vid stationen och vi gick för att träffa ett par andra. Gick på stan ett tag med Camilla, Frida, Flipper och Johanna och sen åkte jag hem. 
Imorgon ska jag till Vattisholmis till Lisa och baka och göra allt om hör julen till. 

Funderar på att lägga upp ett Parisalbum på Facebook. Vara lite orginell. 


Saknad tjej. Redan.


Den här också. Fierce.


Vy från Tour Montparnasse.

Julen knackar på din dörr (med alternativ text).

Älskar att jag har mer besökare när jag inte skriver..

UPDAAAATE!

Lördag:
Lucia på IKEA i Versailles. Jag var lucia och det var kul, men ändå rätt segt! Det tog väldigt mycket längre tid än vad jag hade trott, så hann inre med att plugga någon matte. Jag och Filip åt middag hemma hos mig, innan vi gjorde oss i ordning och möttes upp igen. Denna gång för att åka in till Neuilly för att fira sista helgen för halmstad! Åååh va kul det var! Kom i säng vid sex följande morgon. Hihi.

Söndag:
Klockan åtta var det uppstigning för ännu ett luciatåg på ännu ett IKEA. Den här gången var det så mycket värre. Åh så lång tid det tog, och alla var så opeppa! På bussen hem blev det livade diskussioner om organisationen på skolan.. Karin lyssnar i alla fall! Tillslut kom vi hem i alla fall och jag orkade inte plugga matte. Hihi.

Måndag:
Kemi, luciatåg, börja med matteplugg, ett till luciatåg. Middag: ett äpple, en smörgås med marmelad och två glas cola. Lovely. Efter nio timmars sömn på en helg + sex timmar den natten, inte helt pepp på att plugga matte, utan stöp i säng.

Tisdag:
Uppstigning kl 6, samling kl 7.30 på skolan för att gå sista luciatågen. För de franska eleverna. Dom var faktiskt snällare än jag hade trott. Hade hört skräckhistorier om att de franska eleverna skrattade och pekade, men det var bara små, irriterande pojkar i elva-tolvårsåldern, så det var chill! Dock var min röst så dålig att jag bara ville dö. Eller nej, men inte sjunga. Matten var kaos, franskan kort och sen var det matteplugg på meddan. Gick inte så bra. Kom hem vid åttatiden, åt mat och pluggade lite till. Fick VG+ på mitt franskaprov. Är så himla trött på det betyget nu.

Onsdag:
Uppsatsskrivning på morgonen i engelska = ingen franska. Uppsatsen gick.. okej. Tjugo minuter kvar, fem punkter. Love it. Nej men det gick okej. Efter gick jag, Fanny, Charlotta, Amie och Andreas till Linas och tog en varm choklad. Lunch, sen matte. Sen matte, matte och matte. Sen extramatte med en nittietta som är assmart. Efter det var vi så trötta på matte så jag, Challan och Erika bestämde oss för att åka till stammisställe numero dos i Neuilly. Var dock reserverat eller något, så vi gick vidare. Mycket trevlig kväll, som täckte mycket prat. Haha. Har inte pluggat i mer än två minuter sen jag kom hem, men jag bryr mig inte! VG i matte får räcka helt enkelt. Även fast det mer lutar åt G på provet.. Men det måste ju ett VG+ och ett MVG- täcka upp tycker jag. Hihih.

Imorgon är det FFK, matteprov, julklappsköp, meddanmys, halmstadmys och packa. Får se hur det blir med flygen... Är ju kaos med snö!

Pourquoi c'est beau ça?

Alltså ÅÅÅÅÅÅÅH! Vad ledsen jag blir! Jag har idag varit och handlat julklappar och jag hade köpt en sån bra present till min syster. Och när jag kommer hem så har jag den inte med mig. Jag har tappat helvetet någonstans!!! Dessutom blev den andra presenten hon skulle få fail också, så nu är jag tillbaka på ruta ett. Daaammmp.
Och två av de proven jag hade idag gick åt helvete. Svenskan, som jag inte hade pluggat alls till, gick bra, men engelskan och kemin gick bara dåligt. På engelskan så var läraren för det första försenad och sen fick vi inte börja skriva direkt. Vi hade ungefär femtio minuter på oss att skriva en novell från början tillslut med bara en rubrik som ledning. KUL. Min novell handlade om en upper class-girl meets lower class-boy och dom skulle typ rymma. Och pojken var jättesnäll och fin men han sålde droger, dock skulle han sluta nu. Han skulle bara sälja en sista gång, sen skulle han åka och hämta tjejen och så skulle dom rymma. Men då råkade han sälja till en polis och blev arresterad. Och flickan bara väntade och väntade utan att veta att han aldrig skulle komma.. Hahaha, ni ser ju själva..
Efter skolan åkte jag med Fanny, Sana och Matilda till Montparnasse och det var då jag köpte den formidabla julklappen.. Lyckades också köpa julklapp åt papi och lite åt mami. Men ååååh till Ylva, jag blir så sur! Den va så braaa!!! Eller nej, men jag tyckte det. Dyr i alla fall. Haha.
Skulle egentligen ha pluggat ikväll, men min värdsyster har kompisar här så jag har varit med dom. Nu ska jag titta på big bang theory och sen ska jag sova. Imorgon blir det arla uppstigning för matteplugg och sen luciatåg på IKEA. Och när vi ändå är inne på lucia: Mamma: jag förstår inte alls vad du menar med luciakronan eller att jag ser ut som ett troll. Rätt elak kommentar faktiskt! Mitra: Tomtefar är min biträdande rektors (hon fixar allt med lucia) man. Han kompar.
Godernatter mitt herrskap!

Try to catch me now.

Kom hem nyss. Håller på att byta sängkläder och sen ska jag välja ut fem adjektiv till min novellskrivning imorgon, läsa på om buffertlösningar samt renässansen, upplysningen och romantiken. För jag har tre prov imorgon, på tre lektioner. S-weet.

Har försökt plugga idag, men kommer ju ingenvart. Så nu, en timmes intensivplugg. Kemi prioriteras, känns viktigast och svårast.

Första lucia-luciatåget idag också, typ världens kortaste luciatåg? Men det gick bra, jag sjöng solo och läste dikt och hostade inte en enda gång. Hahaha, förstår att ni ville veta det.


I'm afraid and stuck in my ways and that's the way it stays.


Update från sjuklägret:

Idag steg jag upp tjugo i nio. Sedan dess har jag hunnit med att:
- Sjukanmäla mig.
- Sova lite till.
- Svara på lite mail.
- Titta på ett avsnitt av Glee.
- Träffa städhjälpen.
- Panikstäda på rummet.
- Räkna klart förrförra veckans matte.
- Räkna klart den här veckans matte.
- Inse att det var förra veckans matte och att jag forfarande har veckans matte kvar.
- Komma på du-nivå med städerskan.
- Sakna Camilla.
- Smått göra upp en planering för jullovet i huvudet.
- Förbanna min snuva.

Saker som fortfarande ska göras:
- Hitta nässpray alternativt gå till apoteket och köpa.
- Kemi, kemi, kemi. Och kemi. K-E-M-I. B.
- Äta frukost.
- Äta lunch (funderar på att göra en superkombo och slå ihop dom genom en skål havregrynsgröt).
- FFK.
- Svenska. 

Älskar när man är sjuk, allt man behöver göra är att vila ♥
Eller inte.


My thoughts will forget your name, until I see you again.


Så var man sjuk. Jag bara älskar det. Fast egentligen är jag inte så sjuk, men det kändes bäst att åka hem. För att gå till fem hade varit en pina och sen vill jag vila upp mig och försöka bli så bra som möjligt tills på torsdag. Dessutom är inte mina värdföräldrar hemma, så jag slipper någon som är orolig och så :)
Ska titta på ett avsnitt av 90210, sova lite, äta lunch och sen ska jag plugga lite kemi. Visst ja, fick tillbaka fysikprovet. Vad tror ni jag fick? VG såklart. Daaaaamp.


Ledsen tjej blåser upp kinder och gör tummen ner.

We'll take the world by storm, it isn't that hard.

Hej jag har tre prov på fredag och jag har ingen aning om vad som kännetecknar romantiken eller renässansen eller vad pKa-värde är för något och jag har inte lämnat in labrapporten idag och jag ligger fortfarande en dryg vecka efter i matten och jag har slutprov om en vecka och på torsdag ska jag vara lucia och jag när jag öppnar munnen låter jag som en kråka som rökt två paket cigaretter varje dag i tjugo år.

Ja, jag är jättepepp. Och ja, jag var jätteironisk där.

Idag köpte jag en kaffe åt en uteliggare. Han blev jätteglad. Då blev jag glad också. Innan det hade jag varit på teater i Svenska kyrkan och sett Romeo och Julia. Det var folk i min klass som spelade. Dom var jätteduktiga allihopa och pjäsen var awesome.
Nu ska jag snart duscha och sen ska jag krypa ner i sängen med ett Big Bang-avsnitt tror jag. Génial!
Hmm.. verkar som att jag har varit här i hundra dagar nu. Rätt sjukt.


Though you're out of tune, boy, you blow my mind.




Vaknade 09:52 imorse och sprang upp i panik. Jag skulle gå hemifrån senast tio, för att åka in till Colombes, där jag och Fanny skulle ta bussen till Porte de Clingancourt, för att gå på marknaden (som min värdmamma alltid säger puce till. Jag trodde det var ett smeknamn eller förkortning eller något men idag gick det uppför mig, eftersom Fanny så vist upplyste mig, att hon menade puce som i une puce=en loppa=loppmarknad. Tadaa!) med Matilda, Julia och Linnea. Eftersom jag hade haft så bråttom på morgonen märkte jag inte förrän lång efter jag hade åkt hemifrån att jag inte hade någon röst. Jag hade satans ont i halsen och fick fram raspiga ljud när jag pratade. Åååh vad sur jag blev! Jag skulle ju sjunga solo sen på lucian för alla värdfamiljerna.. Men det ordnade upp sig tillslut och rösten bröt sig bara liiiite. Men det gjorde inget. Lucian gick annars bra förutom att Karin glömde bort den sången som jag skulle sjunga själv på och körde igång verserna istället. Sen fattade hon att hon gjort fel och jag sjöng. Först sjöng jag en vers, sen kom Catherine in på andra versen.
Efteråt var det glögg, pepparkakor och mingel. Min värdfamilj ville träffa mina kompisar, men jag stog med en amerikansk tjej som vi träffade i fredags och kunde inte hitta någon. Haha, jag presenterade typ tre stycken. Dom tror säkert att jag är värsta lonern.
Efter åkte jag hem med min värdfamilj och sen stannade jag nere med dom hela tiden till middagen och efter också. Det går bra nu, kompis, det går bra nu (förutom det faktum att jag har tre prov den här veckan, ligger två veckor efter i matten och har pluggat nada i helgen). Min värdfamilj tyckte att luciatåget var jättebra och fint, att jag sjöng jättefint och min värdpappa var till och med lite stolt!  







Jag har lånat alla bilder från Beata (eller hennes värdfamilj kanske) för hon var snabb och la ut dom på Facebook. Min värdfamilj hade ju inte med sig någon kamera... De tyckte i och för sig att det var jättesynd, för dom hade gärna velat skicka när jag sjöng till mina föräldrar. Haha! Min värdmamma spelade in flera låtar på sin mobil, så hon kanske kan skicka till mig så kan jag lägga in dom på datorn.

Nu ska jag sova. Förhoppningsvis har jag röst i morgon. Hahaha, ni ska höra, det är helt sjukt!

Darling, our haircuts aside we are just like Bonnie and Clyde.


Nyss hemkommen. Lucian gick bra, inte dåligt och inte super utan bra helt enkelt. Ikväll ska jag stanna hemma och försöka få lite plugg gjort. Ska försöka hinna klart med matten, FFK:n och börja på kemin. Det kommer i och för sig inte att hända, men jag måste ju börja någonstans. Fick ett infall också och tänkte göra lussekatter ikväll, men jag glömde köpa ägg och russin. Fail. Jag får plugga helt enkelt!


Cheap perfume, oh it never lies.

Godermorgon!
Nu tänker ni (som kollar på tiden inlägget är publicerat)(okej, jag började skriva för fyrtio minuter sen): Varför är jag redan vaken? Då kan jag berätta mina kära vänner att jag har varit vaken i över en timme! Min mamma sade nämligen att hon skulle ringa mig klockan åtta imorse, men hon har fortfarande inte ringt.. Och jag har inte gjort något annat vettigt heller.

Gårdagen var super! Först och främst så hade jag möte med värdfamiljssamordnaren och det gick jättebra, vi diskuterade lite vad jag kunde göra och hur jag skulle se på vissa saker. Fick också veta att min värdfamilj först hade tänkt att bara vara en termin. Det hade alltså blivit fel när jag placerades här och jag skulle få byta familj efter jul. Men redan efter tre veckor hade värdfamiljen ringt BMT och sagt att dom tyckte jättemycket om mig och ville "behålla" mig ett helt år!

Efter skolan åkte jag med Fanny och Matilda till Médéric där dom pluggade och jag.. jag skrev lite FFK och strök lucialinnen och provade luciakronan. Och åt pepparkakor. Skulle vilja citera Ville nu, men jag kommer inte ihåg vad han sa haha. Kul var det i alla fall.
Sen hade vi egentligen tänkt åka en sväng till La Défense, jag behöver nämligen lite mer diskret att ha under mitt lucialinne, men vi hann inte. Istället åkte vi raka
vägen till Neuilly, där det var BAT. Det är ungefär som en talangtävling - förutom att det inte är någon som vinner. Haha. Nej men det var jätteroligt! Det var tre fransk/svenska nummer och resten franska. Det var kul, fast emellanåt kände man sig som ett retard när hela teatern skrattar och man inte fattar någonting.. I pausen fick man en dricka, en choklad och en nyckelring. HAHA. Lite väl overkill om dom gör nyckelringar kanske.. Något som var h.. jag vet inte, intressant, var att ALLA danser/sketcher innehöll sex. Alltså typ tio tjejer börjar slita av en killes skjorta, flera killar i bara underkläder och sånt.  Hahaha, snacka att man märker konsekvenserna av att gå på en skola som St Do. Så fort dom får chansen så flippar dom, haha!
Efter BAT:en gick jag och med halmstad och ett par andra till ett ställe och sen var det efterfest någonstans, men då åkte jag hem. Vill försöka göra min värdfamilj nöjda, dessutom kostade det mycket pengar, vi hade inte biljetter, jag hade min dator och jag skulle upp tidigt idag. Men det var så himla läskigt att åka själv. Sprang hela vägen hem, haha.

Idag är det luciatåg på kulturhuset som gäller! Kan jag texterna till alla låtar? Kan jag stämmorna som jag ska kunna? Har jag ens provat mitt lucialinne? Är jag hes? Har jag ont i halsen? Svar: Nej, nej, nej, ja, ja. 
Det här kommer bli super.. Nejmen det ska bli jätteroligt! Vi ska gå på kulturhuset och det är för dom som lär sig svenska så efter ska vi prata med dom på svenska och dricka glögg. Sen ska jag försöka få med mig Ville till La Défense julmarknad. 




Här stereotypar vi absolut inte och kör svenskt ABBA-medley. Bra var det dock.


Fint.


Danse franco-suédoise.

You have pointed out my flaws again as if I don't already see them.


Älskar ni inte bara stunderna då man får höra att det ens värdfamilj menade med "lite konstigt", egentligen betyder självupptagen och självcentrerad? Det gör jag i alla fall. Kan inte komma på något bättre man vill höra.

Jag har haft en skitdag. Fyfan. Fast jag har skrivit klart tre FFK-texter, pratat och komplotterat (hahaha, hur säger man?) med Frida och nu har jag pratat/pratar jag/ska prata med mamma. Men internet hemma dör ju så fort någon ringer på hemtelefonen..

Imorgon har jag möte med BMT om min värdfamilj. Det kommer jag gråta mig igenom. Jag känner mig otillräcklig och misslyckad på alla sätt och vis. Det här kommer bli suuuuper.

Fast imorgon är det BAT. Det ska bli skoj som fan. På riktigt.

I've sunk out of sea, crashed my car, gone insane. And it felt so good that I want to do it again.


Mamma vad snackar du för goja? Jag skrev visst igår ju! Och jag har haft så mycket i skolan men jag hade visst lite mer än vad jag trodde.. Har två veckors matte och två FFK-texter att ta igen nu och så måste jag lära mig min presentation, min dikt, min solodel och alla övriga sånger till lucian (som börjar på lördag, så himla kul ju!) och så har jag kemiprov nästa fredag. Haha. MEN. Imorgon börjar jag inte förrän 10, så då hinner jag kanske göra lite. Fast nej, jag kommer sova istället. Jag vet mina prioriteringar!

Idag borde jag ha pluggat. Eftersom jag hade en (två, fast en ockuperades av lucia) lektion och håltimme 10.10-13.10 och 13.50-17.15. Men jag åkte till La Défense och Le Marais på julklappsjakt istället. Gissa om jag hittade något? NADA.

Det ligger snö på marken i Paris. = det är tillräckligt kallt för snö och inte bara för snöfall ---> slask. Dessutom föll den så där Hollywoodaktigt hela dagen. Puss på det. 

Min värdmamma kom in i mitt rum idag. Faktiskt när jag satt och skrev. Vet inte varför jag skrev det sista - men i alla fall: Jag berättade om min dag och då sade hon helt plötsligt "Jag älskar när du gör såhär! När du bara pratar." Och så drog hon hela du-kanske-kan-komma-ner-tidigare-innan-maten-så-vi-kan-prata-pratet. Idag lade hon till att de tyckte att det var JÄTTEKONSTIGT om jag inte tog alla andras tallrikar när jag gick från bordet. Jag försökte förklara att det beror på att det är så vi gör hemma, men buskapet verkade inte gå fram. Och så hade de pratat med Britt-Marie och som jag fattade det var det dom som hade ringt henne och inte tvärtom. Men jag förstod inte riktigt, så det får jag ta med BMT imorgon!

Nu ska jag börja med mina FFK-texter. Joy!


RSS 2.0