Don't want to touch you but you're under my skin.

F-A-T-T-A-R I-N-G-E-N-T-I-N-G. Fysik kan gå och dra något gammalt över sig (hade ett antal grövre uttryck in mind, mindre lämpade dock). Det var ungefär det jag ville säga. Idag var det fint väder och jag gick upp halv sju. Jag har pluggat fysik och upptäckt det fantastiska undret som Monoprixgodis innebär (halva priset av haribo, dubbelt så gott). Nu ska jag  planera min helg och mitt liv och krypa ner i sängen med ett glas cola och ett avsnitt gilmore girls.

Pussipussi.

Ten minutes later: "sorry i mixd up d days :)".

Antal timmar jag sov inatt: tio
Antal timmar jag har varit vaken: tio
Antal timmar jag tänkte sova inatt: tio
Antal koppar kaffe jag planerar att dricka imorgon för att orka gå i skolan och plugga fysik för allt jag är värd: tio

ten is the magic number

(okej den sista, inte helt sann)

Vi är inga yuppies med feta cigarrer, vi är yviga pojkar med för stora gitarrer.


Jag överlevde natten. Det var inte så farligt, visar sig att man inte tänker så mycket på att man är ensam när man väl sover. Go figure.

Igår låg jag halvt sovande i soffan och kollade på Let's dance à la Frankrike, Danse avec les stars, när min mobil gav ifrån sig det högsta tänkbara ljudet (vibrationssignal+mot bord+vanlig signal). Min papi frågade om jag ville skypa. Och jag skypade med hela min familj och släkt och vänner. Åh vad bra det kändes.

Jag har fortfarande inte börjat plugga till mitt fysikprov på tisdags, som jag lovade min mamma att jag skulle få mvg på. Bra jobbat. MEN jag har hela dagen på mig och i princip hela morgondagen också, för jag har en lektion (8.10-9.10) och sen håltimme jättelänge (9.10-13.50). Slutar dock 17 imorgon. Och har provet 8.10 på tisdag. Men ja, det ska gå, det ska gå, det ska gå. Och så är det ju inte fruktansvärt svårt.

Nu ska jag gå, måste börja om jag ska hinna med en lunch också.
HEJ PÅ ER.


Montmarte.

En dag står vi över februari tror jag.

De senaste dagarna har varit.. oproduktiva. Och annorlunda. Idag har jag trixat lite med min redovisning som jag har på måndag kl 8.10 och så ska jag göra fysik. Sen måste jag städa lite och dra mig till affären för att inhandla nödvändigheter till ikväll. Ska bara vara hemma och ska för första gången sova helt ensam. Vuxenpoäng yes. Haha.

I torsdags var jag med min värdsyster och hennes kompisar hemma hos en kille i Issy, söder om Paris. Vi sov där, sen åkte vi hem och pluggade lite. Vid fyratiden somnade jag till och när jag vaknade hade min värdmamma och värdsyster åkt iväg till Normandie. Hej då liksom. Sara kom hit, vi åt middag och åkte in till Paris för att träffa Johanna och Jenny. Sen sov vi alla fyra hemma hos mig.

Om en vecka är jag hemma, det ska bli jäkligt nice.

Det här är för övrigt mitt tvåhundrade inlägg. Det firas med två fina Sheldoncitat:
"Interesting, you're afraid of both women and bugs. Ladybugs must render you catonic. I made a joke to ease your discomfort. You're welcome."
"I'm Dr. Sheldon Cooper, BS, MS, MA, PhD and ScD. OMG, right?"
Hihi puss.

Jag har varit här 181 dagar och har 111 dagar kvar. Sadface.

Ikväll kommer jag nog känna mig lite ensam, dels för att jag kommer vara helt ensam och dels för att min familj har fest för min syster idag. Dom kommer äta massa god mat, jag kommer äta pajrester. Mums.

Det här var ett väldigt blandat inlägg. Känner mig lite blandad för tillfället, så det passar väl bra.
Ha det fint!

Skratta åt det så kommer jag kanske över det.

Slutchillat. (Sitter här med cola, chips och choklad. I köket står en halv kladdkaka. Heheh.) Nu ska jag börja med pluggandet och det lär bli ett antal timmar varje dag till på måndag. En svenskabok+förberedning för ett seminarie, två delkapitel i matten, sexton fysikkapitel, fyrtio sidor i en franskabok, engelskaprov, franskaprov, fysikprov. Det är vad jag har att se framemot till nästa vecka. Men det ska gå!

I tisdags var jag hemma hela dagen, hade tänkt plugga lite, men det blidde inte så. På kvällen kom några kompisar till min värdsyster hit och det var trevligt. Aningen sent blev det dock, haha. Igår masade jag mig upp och drog mig till Hotel de Ville och jag och Sara åt en liten ciabattalunch på en liten italiensk restaurang. Sen gick vi till ett café och drack varm choklad och åt banana split. Lite fönstershoppande och sen åkte vi hem till mig och lagade mat med min värdsyster (okej, hon lagade mat, vi gjorde kladdkaka.. haha). Hängde lite med henne, sen kröp vi ner i extrasängen med cola och annat gott. Skulle titta på Phantom of the opera, som blev The proposal, som blev 500 days of Summer som tillslut blev Glee. Sen sussade vi gott.





Nu ska jag duscha, göra en liten planering och sen pluuugga. Fast jag är så trött.. Jaja.

Hepp hepp.


Sooner or later one of us must know that I really did try to get close to you.


Jag har lite ångest. Jag vet inte riktigt varför men jag vet vad som måste göras för att den ska försvinna. Resa mig från den ack så bekväma stolen, dra på mig skorna och ge mig ut och gå de femtio meterna till gubben och köpa cola. Det är en kraftansträngning, men jag tror att det är värt den. Sen ska jag dammsuga mitt rum och kolla klart på Across the universe. Sen ska jag skypa med min mami och bestämma vad jag ska göra ikväll. Om jag ska göra något det vill säga. Någon gång ska jag börja med fysiken, matten och svenskan också. Imorgon förslagsvis.
Igår var vi i Montmarte och chillade galet, sen sov Sofia hos mig. Introducerade henne till det fantastiska undret chokladmjölk med chokladmjölk och vi disktuterade lite politik och lite andra grejer.


Jag tog inga bilder igår utan lånar den här från Agnes istället. Sofia och Sara.


Jag släpper din hand för ett helt vanligt återfall.



Igår var jag och Sara på bio. Jag är rätt luspank, men i Bercy Village kostar det 3,90€, alltså typ 34 kronor. Rätt värt. Vi såg Black Swan, för vi har hört att den skulle vara fruktansvärt bra. Fruktansvärd? Ja. Bra? Nej. Jag har aldrig reagerat så på ett biobesök. Jag var helt chockerad. Verkligen i chocktillstånd. Den var så konstig och läskig. Tanken på att sitta och vänta på bussen, vara på bussen, gå vägen från bussen och hem eller bara vara ensam i mitt rum för att sova, efter den här filmen skrämde mig. Så jag sov hos Sara i Asnières. Vi hängde lite med hennes värdbror och hans kompisar och sen gick vi och la oss i hennes rum. Kom hem hit vid halv fem. Nu ska jag titta på Gilmore Girls, äta lite och sen träffa lite människor i Montmartre.

GRATTIS YLVA ♥

Idag fyller min storasyster tjugotvå år! GRATTIS IGEN! Ha så kul ikväll och BISOUSSSS CHÉRIE! ♥




Saying goodbye sure takes time.

Ska dra mig upp ur sängen snart.. Mina värdföräldarar är inte hemma, så det är ju positivt, mindre positivt är att min värdbror med fru är det. Haha. Jag hade sjukt konstiga drömmar, har nog något att göra med de senaste dagarnas konversationer haha.
Igår var jag med Agnes och Sara på ett ställe nära Grands Boulevards och träffade några av Saras kompisar.
Nu ska jag gå och göra frukost, sen ska jag åka in för en eftermiddag av museumbesök med Lisa.
Hej svejs!


Jag har varit vaken hela natten, känt om hjärtat sitter kvar.




Torsdag:
Vi hann klart-ish med vår presentationspjäs om Haussmann som vi skulle redovisa idag. Jag åkte med Sara och Johanna till McDonalds och åt lunch. Satan vad mätt jag blev, åt inte mer på hela dagen. Tillbaka till skolan för idrottsprov som gick helt okej (jag ska bättra upp mig nu från 'helt okej' till något bättre), tog en snabbtur på deffan och åkte hem. Spenderade alla mina nyinköpta 10 euro på mobilen på ett telefonsamtal, pratade med Phanbau, tittade på Glee och åkte in till Latinkvarteren (därav Notre Dame, igen) för att möta upp Johanna. Vi skulle äta middag och gå på bio, men vi stannade så länge på restaurangen så det blidde ingen bio. Vidare till Bastille på födelsedagsfirande och sen hem.


Sara på restaurangen.

Fredag:
Halva vår redovisningsgrupp var sjuk så de resterande två av oss fick improvisera ihop en ny teater. Tittade på andra redovsingar, fick tillbaka mitt biologiprov, tydligen är det i princip omöjligt för mig att få mvg i Biologi A. Tittade på lite fler redovisningar. Både Sara och Andreas hade skrivit dikter som var riktigt bra båda två. Efter redovisningarna var det LOOOOOV. Jag, Andreas, Amina och Sara åkte till Montmartre och åt lunch, köpte crêpes och chillade på trappan vid Sacré Coeur där en fransk gatusångare spelade Lisa Ekdahl för oss. Jävligt värd eftermiddag faktiskt. Sen åkte jag hem, satt vid datan lite, somnade, och nu ska jag göra mig i ordning för att åka in till Paris.
Hejs!


Amina och Andreas


Eh ja.


Chillin' like a panda bear.


You gave me all you had and I tossed it in the trash, yes I did.


Ätit på ett American Diner, gått runt massor i första, andra och tredje arrondissementet på passage-jakt, letat efter en klänning och inte hittat den specifika klänningen dock ett par andra. Det är vad jag har gjort idag. Druckit 25 cl cola också. Totalt, på hela dagen. Helt sjukt. 
Jag ÄLSKAR fransmännens lovveckor för övrigt. Idag gick jag upp 7.45, åt frukost, gjorde mig i ordning, borstade tänderna och traskade iväg 8.35 hemifrån. Jag började 9.00 och hann i tid. För bussen tar en kvart när alla dessa skolungdomar inte går i skolan. Älskart.
Nu ska jag plugga lite mer idrott för att lära mig lite mer saker som att man inte ska dricka alkohol eller röka. Det är farligt.

At night when the stars light on my room, I sit by myself talking to the moon.


Jag är världens mest oproduktiva människa. Jag har 79 sidor kvar att läsa (inte kunna, utan sonika läsa) till mitt idrottsprov på torsdag. YES. Vad har jag gjort idag? Varit i skolan (världens flyt med att ta sig dit, älskar lovveckor), varit i Montparnasse, på Pasteurinstitutet, tittat på Gilmore Girls och sovit. Läste nämligen i idrottsboken att om man slöt ögonen och vilade i tjugo minuter/en halvtimme så skulle man bli mycket piggare. Jag vaknade två och en halv timme senare av ett sms. Score.

Värdis är på födelsedagsmiddag hos värdbror två. Fick inte följa med. Har aldrig varit nöjdare med något av deras beslut. Nu ska jag äta egenkomponerad middag (nu undrar jag vad min mamma får upp för skräckbilder i huvudet) och plugga idrott. Puss.

Har för övrigt förlagt min kamera. Återkommer med bilder när jag hittar den.

:v:v


Sometimes I dial your number and hang up, just to pretend you're there.


Tre låtar man inte ska lyssna på när man är opepp:

1. Pretenders - Montt Mardié och Hello Saferide
2. Tidvis - Lars Winnerbäck
3. Both sides now - Joni Mitchell

Detta gäller även om ens opepphet inte har något att göra med det som låtarna handlar om. Som i mitt fall.

Lördags var jäkligt kul, det är ungefär så mycket jag orkar säga just nu. Nu ska jag ta av mig mina äckeljoggingkläder (ja, jogging) och hoppa in i duschen.

The words that you whispered for just us to know.

Hörde att det var snöstorm i Sverige. Kul för er. Något annat som är kul är att det var +17 och strålande solsken här idag. Det ledde till tre timmars jacklöschillande i Latinkvarteren för mig.
På svenskan kom diskussionen om romantik upp igen. Valde att inte säga något den här gången, mina åsikter fick inte riktigt stöd förra gången. Haha.
 I helgen ska jag njuta av tre ångestfria kväller (nätter lät för dramatiskt) och två ångestfria dagar. För jag har inget plugg i helgen! (minus ett idrottsprov på 90 sidor och veckans matte men det räknas inte..). Paketet min mamma har skickat som fortfarande inte kommit fram skulle sitta riktigt fint right about now..

 
Så här ser Notre Dame ut i februarisolsken genom en mobilkamera.  

You are barely on my mind.

Keeeeemi. Nu är jag i ett sånt där jobbigt läge igen. Antingen kan jag, eller så kan jag inte. Inte alls. Jag hoppas verkligen att jag inte kommer sitta där på provet imorgon och bara tänka: nej nej nej, jag kan ingenting. Jag haft nog med det för en vecka.
Imorgon ska jag shoppa. Ska komma hem med minst en klänning, jag är fruktansvärt trött på att ha byxor hela tiden.
Typ de här skulle jag vilja ha. Varför finns inte Topshop i Paris? Och varför är asos ett internetföretag från England som jag inte kan beställa till mig här?

  
Nu ska jag göra min engelskaläxa. Sweeeet.

He was on a love's train but I was in an aeroplane.


40 minuter. Det var så länge jag sprang idag, utan att stanna. Att det var på skolidrotten spelar ingen roll. Inte heller att alla andra gjorde det. Eller att jag åt en skål med chokladflingor när jag kom hem. Faktumet att JAG sprang fyrtio minuter kvarstår. Det var faktiskt inte farligt alls, när jag väl kommit över att det var tråkigt och jobbigt. Kanske ska göra det där till en vana. Fast jag tror träningsvärken imorgon kommer säga motsatsen. Nu: Elektrokemi för allt vad jag är värd. Jag SKA fatta. Jag ska få mvg på det här provet. Så jag kan känna mig nöjd igen. Paketet min mamma har skickat har inte kommit fram än. Godis hade kunnat hjälpa.
Hiho, puss. 

 

Is your IQ higher than you neighbors and is it very much higher than mine?




Det här är vad jag har lyssnat på i tre dagar. Fast inte den här versionen dock, utan den riktiga. Men dom var så 80-talsfula i den videon, så jag ville inte lägga upp den. Och så tänkte jag att min mamma gillar Susan Boyle.

Nu ska jag göra en sista ansträngning till att inte få IG på provet imorgon och räkna lite matte. Sen ska jag kolla på Gleeeeeeee. Även om det enligt vissa inte är värt mer än ett fnys. Och så har jag lite saker att diskutera med Lisen. Non, il faut que je commence!

Il y a quelque chose qui hier encore n'existait pas.



Sådär ja. Nu är jag klar med alla talen till matteprovet. Nu ska jag bara repetera och kanske faktiskt förstå något också. Prov på tisdag, bite me. Tur att jag var sugarmama igår och betalade taxin, så att Filip kunde köpa massa gott till mig idag.

 

Wanting far too much for far too long.

Sitter och lyssnar på Chess, läser brev från mormor, saknar Frida och vill åka på festival. Har inte börjat med matten än, ska kanske göra det, annars kommer jag inte utanför huset ikväll heller.

Lite slit är jag värd.







Idag var jag i skolan, sen åkte jag och Andreas till Montmartre. Det ser lite ut såhär. Åh, jag kan inte fatta att jag inte är mer i Montmartre, det är så himla fint! Och Sacré-Coeur är så himla vacker. Måste åka hit mer.

Nu är det tänkt att jag ska plugga, men jag är så fruktansvärt trött. Ska krypa ner i sängen istället och så får det bli tidig morgon imorgon istället. Blir ingen Parislördag för mig, det här Montmartrebesöket får täcka det. Puss på er ♥

There's no need to say you love me, it would be better left unsaid.


J'en ai marre! Usch, jag är äckligt trött nu, orkar inte ens bry mig om biologin. Jag ska läsa igenom den en sista gång och sen får det vara nog. Ska skicka in min svenska också och läsa igenom FFK-replikerna. Sen ska jag lyxa till det med TVÅ gilmore girlsavsnitt. Livin' on the edge. Efter lovet ska jag ta tag i skolan igen. Nu ska jag leta kostym till imorgon. PUSS.

I let him in, not enough, but I let him in.

Åsa (& Linn) använder det naturvetenskapliga arbetssättet.

Hypotes: Godis gör det lättare att plugga.
Experiment: Det som fanns att göra var ett svenskareportage om nusvenska, samt förberedelser inför ett biologiprov om evolution. Två påsar sura colaflaskor, en påse dragibus, två chokladkakor, två flaskor och en burk cola och ett paket kakor inhandlades. Expermentet tog sin början. 
Resultat: En halv flaska cola återstår, medan reportaget är färdigskrivet och biologiteorin sitter som en smäck. 
Slutsats:  Godis gör det lättare att plugga.

Sad, but true story. Dock var hälften av materialet inhandlat för exprimentet icke att förtäras av mig. Och att biologin sitter som en smäck kan vara en lätt överdrift, men det är ju en (seeeeen) kväll imorgon också. 

Imorgon är det sovmorgon. Till 9.10 ♥


RSS 2.0