Save my soul



Ja, vad vi gjorde igår var alltså att åka till Eiffeltornet och sätta oss i parken med en crêpes. Turist? Ja! Sen träffade vi  några av Anne-Sophies kompisar för en skulle åka bort idag, typ som jag, därav de många pussarna, haha. Skriver mer om dagen sen! (fin hållning på bilden btw.. haha)

Make me swirl like a tiny little pearl

Idag vaknade jag vid halv åtta och gick upp och gjorde mig i ordning och sen åt jag frukost. Vill inte gå ner i pyjamas haha. Sen följde Anne-Sophie (min värdsyster) med mig till svenska kyrkan där vi skulle vara. Vi tog tåget och sen metron, och efter det gick vi runt ett tag och letade efter rätt väg och tillslut hittade vi den :) Kom lite sent dock, men det gjorde inget. Där lämnade Anne-Sophie mig och jag gick in till de andra. Först var det en introduktion, fick leta lite grejs om skolan och paris och sånt, fick skriva på en lista för franskt kontantkort och lite annat. Jag var så himla trött att jag nästan somnade av att sitta stilla så länge, haha. Sen körde vi någon lek, och ännu lite senare delades vi in i våra mentorsgrupper och fick veta ännu lite mer grejer. Efter det var det lunch, och efter sen spelade alla grupper upp varsin sketch om reglerna på Saint Do. Våran grupp hade regeln om dörrvakten och vikten av att komma i tid. På Saint Do är det tydligen så att det finns en dörrvakt som öppnar grinden när man kommer på morgonen. Kommer man då försent så öppnar hon inte och man får vänta tills nästa lektion börjar. Lagom strikt? I våran sktech hade jag den ärofyllda rollen som grinddörr nr 2. Vi gillar't! Efter sketchen gick vi på promenad i Montmartre, vi skulle följa ett papper, och det var rätt drygt, haha. Vi såg bl.a Moulin Rouge och Sacré Coeur och träffade några svenskar som hade cyklat från malmö till amsterdam där de fått cyklarna stulna, tagit sig till paris och nu spelade gitarr för att försöka ta sig till thailand. Haha, galet! Sen åkte vi tillbaka till kyrkan och sen kom Anne-Sophie och hämtade mig igen och vi åkte och gjorde lite saker. Vad får ni se imorgon eller någon annad gång när det går att ladda upp bilder :) Men vi kan ju säga att idag har jag pussat många franska pojkar, haha!

Annars har jag varit så himla trööööött idag! När vi kom hem efter ha varit runt och gjort grejer så började jag nästan  gråta, haha, och jag försökte ringa papi för han var online på skype, men han svarade inte. När jag åt var det samma sak, blev typ helt gråtfärdig helt plötsligt, haha! Men jag tror inte att jag längtar hem typ, jag är bara jättetrött och alla bara pratar franska hela tiden och jag fattar typ hälften. Det är nog det, haha.
Nu ska jag duscha och sen ska jag sova!
Bisous! :*

Burning up never felt so right

Klockan är snart elva, så jag ska gå och lägga mig snart. Tänkte bara skriva lite först :) Efter vi hade gått av planet stog vi och väntade på väskorna rätt länge för de blev försenade. När dom kom så gick vi mot ankomsthallen och där stod någon ur personalen och väntade på oss med en skylt och vi väntade in alla. Efter mycket om och men med hiss upp-hiss ner-hiss upp igen så satte vi oss i alla fall i två bussar och åkte mot svenska kyrkans lokaler! Killen som körde var lite konstig, haha, han försökte småprata typ men jag fatta inte något av hans engelska så tillslut fråga han mig om jag kunde engelska, haha. Sen var jag lite butter på honom för det första han säger till mig är "how old are you?" jag: "i'm seventeen" han: "seventeen? you're not twelve?" hahahaha, ba tack, tack! Kan också tillägga att trafiken i paris = galen. När vi kom fram till kyrkans lokaler fick vi pizza, sen fick vi vänta på att få kolla igenom våra studieplaner med hon som har hand om det. Precis när jag blev klar kom det en kille som sa att min värdfamilj hade kommit! Så jag gick ner och träffade Mamma Värdfamilj, Pappa Värdfamilj, Sönerna Värdfamilj samt Svärdöttrarna Värdfamilj. Deras döttrar var inte där. Jag hälsade lite snabbt på dom och sen följde mamman med dom till tågstationen och metron och jag stannade kvar med pappan. Lite lagom stel konversation, haha. Vi täckte bl.a vad tallberg betyder, han trodde det betydde stort berg, för det liknar det på tyska tydligen, men jag rättade honom till den utsträckning att jag sa att tall var ett träd :) Efter en stund kom mamman tillbaka och efter ytterligare en liten stund åkte vi därifrån. Pappan tyckte att min väska va lite väl tung. Vadå bara 32 kilo tänkte jag. Han visade runt i huset och sen började jag packa upp. Efter ett tag ringde jag camilla och vi prata lite, sen kom ena dottern hem, som var den enda jag inte hade träffat än, sen packa jag lite till, sen åt vi middag, sen ringde jag mamma och nu sitter jag här. 

Dom är jättesnälla i alla fall! Jag förstår mamman bäst, för pappan använder lite för svåra ord och döttrarna pratar så fort (haha, titta vem som pratar), och jag försöker prata så mycket franska som möjligt, men om jag verkligen inte kan eller fastnar säger jag på engelska.
Aja, jag är sjuuukt trött! Det liksom värker i kroppen så det ska bli jätteskönt att sova!





Mitt rum just nu, förklarar sköldpaddan imorgon!

Roses are red and violets are blue, sugar is sweet and I'm leavning you

Sitter på planet nu, skriver i word, haha.  Publicerar när jag får tillgång till internet! Har ju inte hänt så himla mycket egentligen…
Igår kom camilla till mig vid typ kl 18 och då hade jag packat lite redan, när frida kom vid typ 22 (?) så började vi verkligen packa på allvar – vi blev klara runt halv tre. Bra jobbat!  Blev då himla stressad och det känns som jag har typ glömt allt, och då hade jag ändå en övervikt på 22,8 kg! Jag har lätt med mig mest packning ;p


Vi märkte kläder som mami och papi ska ta med sig och jag passade på att märka frida och cami också. Hoppas dom fattar vinken liksom.

Idag då, vaknade typ vid sju och gick upp och gjorde mig i ordning och fixade det sista. Pappa, Ylva, Frida och Camilla följde med mig till flygplatsen och lämnade av mig vid säkerhetskontrollen. Dumma Camilla blev tårögd så då började jag ju typ också gråta! Men bara typ, haha ;) har träffat/sett (haha) några som också ska till Paris och haha, alla tjejer är ju typ långa, blonda och snygga. Kul att man kommer vara en decimeter kortare än alla liksom! Jättemånga verkar känna andra också.. det är ju lite jobbigt, det är ju inte kul att vara den enda som är ensam liksom. Fast jag vet ju att jag inte kommer vara det, haha, men det gör mig lite opepp! Jag saknar redan kaninerna (frida och camilla: ni har nu fått ett nytt – gemensamt – smeknamn, jag har redan förklarat för camilla vad kaninerna kommer från)!  :* 


pussies!


les soeurs scott? Eller..?

Intressant kuriosa 1: Det sitter en mamma och hennes son (fast han är typ som mig) bredvid mig. Jag hade tänkt att gå på innan planet lyfte, och skulle bara fixa mina grejer på min plats först, eftersom jag ändå kom först dit. Dom kom precis efter mig och satte sig. Ergo jag kunde inte gå då. Sen lyfte planet och då fick jag ju vänta ett tag. Sen beställde de dricka och då ville jag inte tvinga dom att lyfta på allt det så då fick jag vänta lite till. När dom är äntligen är klara, SÅ SOMNAR DOM. Och då vill jag ju absolut inte störa, haha. Tillslut vakna killen och då plockade jag ihop mina grejer och typ ”eh.. excusez-moi…” Då släppte dom förbi mig! Yay! Snälla människor det där.. ;)
Intressant kuriosa 2: Jag drack en burk cola medan jag väntade på att dom skulle bli klara/vakna, nu är jag jättekissnödig, men nu har jag redan varit på toa en gång.
Som sagt, intressant kuriosa. Vill ju inte att ni ska gå miste om mina fantastiska anekdoter bara för jag befinner i ett annat land liksom! 

Nu är klockan 12:08, och vi ska väl landa om typ 20 minuter/en kvart. På flygbiljetten står det 12:45 men dom sa att beräknad restid var 2h och 15 min, så 12:25 då :) Ska packa ihop datorn nu och fortsätta läsa Lyckan är en sällsam fågel.

Bye bye! :*


Comment vous dire adieu









Somewhere between happy and a total wreck

Fint att man kan stava också! Förra inlägget - det stavas ju sink och inte zink, bravo åsa!
Idag har jag och mamma vandrat gata upp och gata ner för att fixa det sista innan avresan. Eller gata upp och gata ner, det var mest en gata, uppsalas centrum är ju så litet <3 anyways, vi köpte bland annat present till min värdfamilj, mami gav tillslut efter och vi köpte en dalahäst, haha. Sen köpte vi en bok (och dom ska få en till också) om sverige och en ljusstake från orrefors. Ska köpa en flagga också :) sen fick jag alla anna gavaldas böcker, älskar dom! Eller ja, jag har ju bara läst två, men dom älskade jag, haha. Borde nog packa nu, men jag är jättetrött och lite opepp. Har lite av va-fan-har-jag-gett-mig-in-på-känslan i kroppen och är lite ledsen över att jag inte kommer hinna träffa de människor jag vill träffa innan jag åker så mycket som jag vill. Men sen ska det ju bli kul också, såklart :>
Herregud, det är bara drygt 3 dagar kvar nu! Det är konstigt, förut var jag mest nervös för hur jag skulle klara mig där, med alla nya grejer som händer och oroade mig inte alls fö hemlängtan eller något av det slaget - nu är det helt tvärt om! Jag tror att det har lite att göra med att jag kanske inte kommer kunna åka ner till lyon när min klass är där, vilket innebär att jag inte träffar fridan och cami förrän i jul. JUL! Snö och sådana grejer, jättelångt ju!


flipper fick vara med på ett hörn


och ja, jag har a thing för den här bilden.. jag bara undrar vad som är så roligt egentligen?

Leave your reasons on the bathroom zink

Åh, jag har haft en jättebra födelsedag! Eller ja, inte i andras ögon kanske, men jag brukar aldrig ha en särskild bra födelsedag, för att det är typ aldrig någonsin någon (förutom släkten då och någon enstaka vän) som kommer ihåg min födelsedag. Men idag (eller igår då) var jättebra! Vaknade av sång och fick frukost och några sms :) sen somnade jag om, gick upp vid tjugo över nio, gjorde mig i ordning och åkte till frisören. Klippte bort det slitna och gjorde slingor! Sen åkte jag till skolan där jag hälsade på mina klasskamrater, var med på franskan, historian och kemin. Väldigt ofta under kemilektionerna tänker jag att det måste vara något fel på mig, varför skulle jag annars tyckat något som protolyser är roligt? Haha. Sen gick jag, cami, frida, filip och mitra till storken och fikade och när jag kom hem var mormor här och vi åt sushi hela familjen. Underbart! Sen har jag bara förberett lite grejer; fyllde i min csn-blankett, försökte fixa fram mitt betygspapper men det funkade inte, skrev en lista på allt jag behöver fixa innan söndag, svarade på alla grattis på facebook, blev lite sentimental när jag hörde jag är en vampyr vilket jag avreagerade mig i camis logg (blev också sentimental av warmness on the soul och samma nätter väntar alla, och då är jag ändå kvar i sverige, pain det kommer bli då) och skrev en packlista. Tänkte att jag skulle lägga upp den, men det blev tre A4-sidor i word så jag tror inte av det är av mycket intresse. Haha!


Life for you has been less than kind, so take a number, stand in line

Idag har jag vandrat runt på stadens gator och torg och fotat. Haha. Kände mig lite flashig när jag bytte objektiv lite här och där typ jag vet vad jag ska ha för objektiv här, vet du det eller? fast ja, egentligen vet jag ju inte det. I alla fall så har jag tagit lite bilder (137 st för att vara exakt) på olika grejer som typ slottet och skolan och domkyrkan, som jag kan visa min värdfamilj ifall de skulle vilja se. Om inte kan jag ju alltid klistra upp dom på väggen i mitt nya rum och stirra på dom medan jag lyssnar på 17 år av Veronica Maggio på repeat samtidigt som jag snyftar fram för camilla på skype hur mycket jag saknar lösviktsgodis. Jag kanske gör både och. När jag fotade skolan passade jag också på att gå in och snabbträffa klassen. Kommer ju sakna några av dom pluttarna (okej, jag är kortast men ändå)!
Annars har jag idag för första gången försökt mig på lösnaglar. Dom satt kvar i en kvart, och dom som inte ramlat av då tog jag bort med våld. Mina naglar är nu lackerade med lim, fast jag har köpt någon remover så det ska väck snart. Mitt besök på gränby som förutom removern skulle bestå av att fixa en kod till mitt kort, resulterade till sist även i en ansiktsmask, nagelsax, skolväska, cola, jordgubbsmer och choklad. Allt var väldigt viktigt, minus ansiktsmasken.
Nu ska jag.. sitta vid datorn lite till, sen borde jagnog städa upp på mitt rum och packa om i min (framtill igår packade) väska. Så att mina födelsedagsfirare kommer fram i morgon! Japp japp, bara fem timmar och 34minuter kvar, sen är jag 17 år, 17 år i staden!






självutlösare med kameran på en papperskorg, puss på det!

I see the want to in your eyes

Usch, jag har sjukt tråkigt. Och jag är trött. Jag har sovit i elva timmar, haha. Jag borde packa, men jag orkar inte, för jag har cirkus ett utrymme på 20x25x10 cm x2 att packa ner alla saker jag ska ha med mig förutom kläderna. Det känns som att det är kallt ute, och det är stökigt på mitt rum. Opepp tjej! Funderar på att åka och träna, men vi vet nog alla att det inte kommer att hända, haha. Nej, men jag ska gå och göra mig ordning nu tror jag. Ciao!

Life is no Nintendo game

Man tycker ju att jag kanske borde ha mest att skriva om de här dagarna eftersom jag åker om åtta dagar, men uppenbarligen inte, haha. Jag är nog världens sämsta på att ta tag i saker och göra dom - jag har fortfarande ingen aning om vad för saker jag ska ha med mig, har inte skickat in min csn-blankett, inte köpt en skolväska och en massa andra saker. Men jag HAR provpackat! Och det gick ju bra, hahaha, jag har inte vågat kolla hur mycket resväskorna väger än ;p



Kläder för ett år? Det här är då vanliga kläder (haha, men alltså som man har på sig inne), sport/gympakläder, sovkläder, underkläder (fast inga strumpbyxor för jag orkade inte rensa bland dom, men dom ska också med), underställ, och två mössor, örongrejer, och ett par vantar. Inga saker alltså, inte ens en ynkaste liten väska eller ett par skor (minus tofflorna och mina gymskor då), utan bara kläder.



Väskorna. Jag började med att packa tjocktröjorna i resväskan men de tog upp halva så de fick vara i ryggsäcken i stället. Men väskorna är alltså fulla och jag har bara kläder, inte ens alla kläder, i dom. Det känns ju bra!

Den senaste veckan har jag träffat lite people och fixat liiite, jag och camilla var och bada i fredags, på lördagen åkte vi till knutby och sov hos Hanna sen i måndags var jag och mami på stan och beställde linser och köpte lite kläder inför Paris. I tisdags träffade jag fridis och vi travarserade på stadens gator och torg, och i onsdags åkte jag till lisa för övernattning, som failade lite, eftersom jag kom hem elva igår och hade sovit i cirkus en kvart. Vi gillar det!
Idag kommer det lite folk hit för att fira mig och min brorsa som fyller år på tisdag, så jag ska städa lite nu. Sen ska jag fixa till mig lite och åka till gränby för att köpa ett par skor. Jag avstod från att köpa dom igår eftersom jag var osäker på om jag kommer få använda dom i skolan och bestämde om dom finns idag så köper jag dom, annars överlever jag utan. Bra filosofi där.
Känner lite med min klass, att gå till kvart i fem första skoldagen är inte att leka med! Själv börjar jag ju inte förrän om 12 dagar ;D

Twenty-four, twenty-four days

Tänkte skriva igår, om reglerna, visa det jag hade köpt eller lite om de förberedelser jag gjort de senaste dagarna, men jag orkade inte. Jag orkar inte nu heller, är på ett fruktansvärt opeppt humör. Sånt där när att vad jag än gör har jag sjukt tråkigt. Men jag ville ju inte missa chansen att ha den här rubriken (hade ju funkat bättre igår, haha, fast med 25 då), 24 dagar kvar idag!


RSS 2.0