Vi pratar om vart vi ska just i natt men jag antar att vi menar hela livet.


JAAARÅÅÅÅ!!!!
MVG- (MVG none the less) på matten!!! Jag är så förbannat nöjd!
Och fysiken gick helt okej den också, även om jag inte tror att det blir MVG. Men kanske. Franskan var spårad idag, ingen (inte jag i alla fall, haha) förstod något. Det var helt åt fanders. Haha. Imorgon har jag franskaprov på konditionalis och så ska jag ha läst de sista två akterna i L'École des femmes, som lika gärna kunde vara biblen baklänges, upp och ner på arabiska. Sen ska jag skriva en FFK-text, ringa mormor och krypa. Min värdfamilj är inte hemma, så jag ska chilla galet!



Fiiiiint. Charlotta reaktion när hon fick reda på att vi skulle få tillbaka matteproven. Den såg annorlunda ut efter hon sett själva provet. Hihi.


What do I got to do to be heard?

Imorse när jag vaknade låg det snö på marken och träden och buskarna och bilarna. Och den ligger där än! Wiho. Rätt seg dag idag annars och har inte så mycket att säga. Jag fick min presentationstext som jag ska kunna tills på lördag. Men den var inte så lång och inte så svår så det är lurre! Efter franskan åkte jag, Fanny och Charlotta till Starbucks vid Saint Lazare och drack oss varma. Kom hem för trekvart sen och nu ska jag sätta mig lite med fysikboken. Jag vill verkligen ha MVG på det här provet.. Visst ja! Vi hade besök av en syv (studie- och yrkesvägledare om du är en okunnig människa) och han stressade upp i alla fall hälften av klassen.. Jag vill verkligen inte läsa Matte E, men det ser ut som att det blir så ändå. Kul. Det är också anledningen till att jag veeeerkligen vill ha MVG på det här fysikprovet. Och för att jag bara inte orkar få ett till VG. Så jag borde sätta igång nu.
PUSS.


That look you give that girl I want to see looking right at me.


Liten (och extremt dålig) sammanfattning av helgen i bilder:







Fredag: Snö (de vita fläckarna på bilderna. älskar min kamera och mina fotoskills.) och Harry Potter.



Lördag:
Tog inga bilder på La Kermaisse, men den här är ifrån igår kväll. Starring Lisa, Fanny och Ville. Vi och några andra var i femte arrondissementet och lärde fransmän säga "hej", "hur mår du" "bra" och "dåligt". Nästan. På metron hem träffade jag min värdsyster och huxflux fick jag vara ute längre. Sweet.



Söndag:
Idag vaknade jag av att min värdsyster kom in i mitt rum och sa att vi skulle åka till kyrkan om en kvart. Försov mig lite alltså. Fast två minuter senare kom hon in igen och sa att vi inte behövde. Så jag kollade på ett halvt avsnitt av Gilmore Girls istället, hoppade in i duschen, sprang till bussen och åkte på Luciaövning på Médéric. Jag har numera uppgraderats till andralucia. Så kommande tre veckorna ska jag gå åtta av nio luciatåg, varav åtta jag ska sjunga solo på, åtta jag ska presentera på franska på, tre jag ska vara lucia på samt tre jag ska läsa dikt (luciadikten då) på svenska och franska. Yeah!
Jag har även pluggat fysik, ätit blodpuddig på korv qui pique och så saknade jag Cami lite. Därav bilden på henne.
Nu ska jag städa upp på mitt rum, titta klart på Gilmore Girls och sedan sova. Bai bai.

Wish you were here to hear me say "This is going to be my greatest day".


Jag har haft en så himla bra dag! Jag kan nog till och med gå så långt till att säga att det är den bästa hittills.

Jag hade två lektioner som råkade vara engelska och kemi, vilka är två av mina tre favoritämnen.
Jag slutade 12.25.
Vi hade luciaövning och jag fick leka lucia.
DET SNÖADE PÅ RIKTIGT!
Jag fick paket av min mami.
Jag åt riktigt, ordentligt nötkött till middag. Med pommes frites! MUMSI.
Det var dessutom på Hard Rock Café. 
Med jättetrevlans sällskap. 
Sen åkte vi till Champs-Élysées och såg Harry Potter! Ååååh vad bra den var! 

Verkligen, det har varit en sån awesome dag och jag är nästan ledsen att den är slut. Haha. 
Imorgon ska jag vara i kyrkan hela dagen och hjälpa min värdfamilj på det event som dom anordnar där. Får se hur det blir, det blir säkert bra. Sen måste jag plugga fysik.. får klämma in det någonstans. Imorgon kväll är det eventuellt utgång med fransoser och på söndag luciaträning x3 och julbasar. Men mucho trevlans!

Godernatter mitt herrskap!

Det går inte att ladda upp bilder.. Synd för er som missar alla fesligheter som dagen bjudit på!

And I wonder if I ever cross your mind.

Snö i Paris!!!!!!!! Typ. Snöblandat regn, men man tar väl vad man får liksom.

Jag hade bara två lektioner idag, började 9.45 med FFK på Operan. Gick upp 8.15, så himla sweet! Efter FFK:n åkte jag med Filip och Ville till La Défense och åt lunch. Jag åt pizza. (Hahahaha om jag skulle läsa det här, speciellt den sista meningen, i någons blogg så skulle jag bara: "jaha?" världens mest värdelösa information. Ni får min tillåtelse att tänka det om pizzameningen. Resten får ni tänka i smyg)(vilken lång parantes). Sen åkte dom tillbaka till skolan och jag traverserade runt i gallerian. Vill ha så mycket, men jag måste köpa en kappa. Åh så tråkigt, men vuxenpoäng på mig för att jag ser till behov istället för vilja. HAHA. Efter skolan åkte jag, Sana och Fanny till Le Marais och gick i second hand-affärer och sen satte jag och Fanny oss på en uteservering med infravärme.

Dock har det varit svinigt kallt idag. Jag hittade bara ett par tunna strumpbyxor idag och så hade jag bara en tunn kofta under min kappa. Det var en grad i Paris idag. Ja, jag frös. Min värdmammas kommentar om min klädsel: Débile! Froid! Min värdpappas kommentar om min klädsel: Séxy! Hot! Lagom jobbigt, ja. Fast han skojar ju bara, haha.

Nu måste jag sätta igång med fysiken. Jag känner att jag kan det och därför pluggar jag inte så mycket, men jag vill verkligen ha MVG på det här provet. Jag orkar inte med ett VG till. PUSS!

Visst ja! GRATTIS CAMI OCH TOBBE (som att han läser, hahahaha, men det är mest till camilla ändå ;p)!!!  

PS - mami! Jag har inte skickat kortet än.. glömde det hemma idag. Men imorgon ska jag gå och köpa märke med flygpost och då går det väl fortare?


Don't forget my lipstick, I left it in your ashtray.

Jag lever. Ville bara klargöra det, jag vet ju att det finns dom av er som utvecklar panikångest när jag inte skriver på ett par dagar. Jag mår bra. Jag har inte övermycket i skolan (say whaaaat?). I'm getting by! Jag har bara varit fruktansvärt opepp, speciellt igår. Fick äntligen hjälp med det faktum att jag läser in Kemi A själv, men det var ju fortfarande att jag skulle läsa in Naturkunskap själv. Om än reducerat från 50 till 25 poäng. Lång diskussion mot tre lärare + rektor som ändå inte ledde någonstans = opepp Åsa. G på franskatexten med bara dumma, korkade fel (minus kanske fyra grejer) = ännu mer opepp Åsa. Presentation som gick fruktansvärt horribelt = ännu ännu mer opepp Åsa. Bussresa hem på 1,5h = ni kanske förstår!
Men. Jag fattar fysiken och det är riktigt ovanligt. Jag behöver inte göra kemiföredraget förrän efter lovet, vilket gör att vi egentligen inte behöver offra flera timmar den här veckan, utan kan sprida ut det mer. Det enda som faktiskt ligger och pyr nu är FFK-texterna, men jag har bestämt mig för att lämna in alla fyra nästa vecka.
Och jag har massa godis och gott. Någon måste ju vara den som få andra att slippa känna skuld för att det äter för mycket skit!
Och jag ska eventuellt vara lucia flera gånger, för andralucian funderar på att hoppa av.

Puss på er!


Vi vet båda två att man väcker en ångest när man släcker en annan.

Nu har jag läst ut min engelskabok (-2 saker på min attgöra-lista). Nu ska jag läsa min biologiläxa (för första gången det här läsåret, -1 sak på listan) och sedan ska jag sova en stund parce que je suis TRÖÖÖÖTT. När jag vaknar ska jag göra klart fysiken och göra lite matte. Ser ut att klarna upp det här!

Igår var jag och Phanbau på marknad vid Porte de Clingancourt och det var en massa trevlans. Jag köpte julklappar (/födelsedagspresent till Björta) till mina bröder och sen var mina pengar slut. Hahaha. Fanny köpte Converses och dr Marterns, riktigt snygga. Dit ska jag lätt åka fler gånger!
Efter marknaden åkte vi på luciaövning på Médéric, vet inte riktigt hur det blir med solosång men jag fick en annan/till uppgift också. Jag ska presentera. På franska. Yay. Fast jag anmälde ju mig själv, så det är lugna bullar. Dessutom fick jag ytterligare, och mycket roligare, uppgift! Jag vet inte om jag har sagt det, känns inte så stort att nämna haha, men jag är tredjelucia i tåget (alltså, förstalucian elittränar och om varken hon eller reservlucian kan så ska jag vara) och jag ska vara lucia i alla fall en gång! Ska bli jättekul!



Fanny provar Dr Martens.



Jag bjuder er så mycket på den här. Jag provade öronmuffae i modell stora och fluffiga.

Nu: biologi och sen sova!

What difference does it make if I still want you, when I know for sure I can't make you mine?


Min värdfamilj har lämnat mig ensam för kvällen. Jaha, kul att dom säger något också. Min ena värdsyster sa i alla fall till innan hon gick, och det är allt jag begär! Mina värdföräldrar sa inte ens hej då. Dock ringde min värdmamma mig men jag missade det, så hon försökte kanske. Men är det så mycket begärt att de går uppför trappan, knackar på dörren och säger: "Åsa, vi går ut. Du kommer vara ensam hemma ikväll."? Jag orkar inte! Jag tycker jättemycket om min värdfamilj, men jag känner att snart måste jag säga till och så får vi prata om det här, för dom verkar inte vara nöjd med mig och jag börjar känna detsamma om dom.

Dessutom har jag inte kommit någonvart i mitt pluggande. Jag satt i fyra timmar med fysiken och jag hann göra drygt tjugo uppgifter.. Har i alla fall skrivit klart om Klassicismen och nu har jag börjat läsa i L'École des femmes som vi ska läsa på franskan. Tre akter var väl inte så mycket tänkte jag, men det är freaking 80 sidor och je ne comprends RIEN. Awesome. Förutom det har jag tio andra punkter kvar på min att göra-lista. L to the O to the V to the E to the L to the Y. Haha.

Sitter och lyssnar på någons 90-talsnostalgispotifyspellista, så lite glad är jag ändå.
Nu ska jag ringa och klaga hos min mamma.

So much colder than I thought it would be.

Har en minidålig dag. Eller känner att det är på väg i alla fall. Jag har mycket att göra och jag strax sätta igång. Tänkte bara säga att på det hela var min värdmamma okej med att jag kom hem sent igår  och förstod att det inte var så konstigt då min värdpappa flera gånger har sagt att det är okej. Hon vill bara veta vart jag är osv. Hon tog upp lite andra saker också: 1. Hon tycker att jag är ute vääääldigt sent. (jag har varit ute längre än två två gånger, varav en var 2.15) 2. Hon tycker inte om att jag har papper liggandes på golvet (jag har inga papper liggandes på golvet) 3. hon tycker att jag måste börja vädra på mitt rum (jag vädrar varje dag när jag kommer hem från skolan och varje lördag och söndag när jag vaknar). Jag tycker väldigt mycket om min värdmamma, men ibland känner jag mig bara så himla missförstådd.
Nu ska jag ta tag i skolgrejerna! Puss ♥


Sara, jag och Julia igår. Bild lånad från Sara.

It ain't wise to need someone as much as I depended on you.


Kom hem för sådär en halvtimme sen efter en trevlig kväll vid Bastille. Jag, delar av Halmstad (hahahah) och Sara var på ett ställe där det spelades femtiotalsmusik. Mycket trevligt!
Normalt brukar inte min värdfamilj tycka att det är något problem om jag kommer hem sent och jag kollade min mobil minst var tjugonde minut hela kvällen. Senaste gången jag tittade var klockan 01.00 och då hade de fortfarande inte hört av sig så jag tänkte att det var chill. Självklar ringer de två minuter senare och jag missar det (två gånger dessutom) märkte det vid halv två precis innan vi skulle ta bussen.. Åååh, vad jobbigt det var! Min värdpappa satt i sin fåtölj framför tvn när jag kom hem och jag hasplade ur mig så mycket ursäkter och förlåt. Han sa att dom hade varit oroliga men att det inte gjorde något, så det är nog lugnt tror jag. Jag och min värdmamma är dock inte på den bästa relationsnivån för tillfället, så år se hur det blir med henne imorgon.. Jaja, kul var det i alla fall!

Annars idag har jag fått en massa uppgifter och skit att göra i skolan. Jag är sönderstressed! Eller kommer att bli i alla fall. Fick också reda på "lösningen" som man har kommit på problemet att jag läser resternade Kemi A själv och att det inte funkar. Lösningen var att jag istället för 35 poäng Kemi A ska läsa in 50 poäng Naturkunskap A. Förlåt, men hur är det en lösning? Problemet är ju att jag måste läsa in en kurs helt själv, vilket inte går! Jag är ingen pedagog, jag kan inte lägga upp en kurs, det går för långsamt! Måste säga att jag tycker att det är riktigt dåligt.

Nu hade jag tänkt att kolla på något avsnitt av typ The big bang theory, men jag är jättetrött. Puss på er och godnatt!

Something's wrong, you just don't sound the same.

Skrev inte igår för jag hade äckligt mycket skola och kom hem halv åtta. Jag hann inte plugga till matten eller skriva klart FFK, så det blev ju bara fail alltihop. Tills imorgon ska jag ha läst kapitel tretton i Dorian Gray och svarat på frågor.. Jag valde bio med min värdsyster istället. Tycker jag att BMT om någon borde ha överseende med!
Bion var i alla fall jättebra! Den hette Les petit mouchoirs (som jag inte har en aning om vad det betyder)(eftersökningar tyder på att det betyder Små vita lögner) och det var massa kända, franska skådisar med. Och det bästa av allt: JAG FATTADE ALLT! Typ i alla fall. Och den var helt på franska, utan text eller något! Är lite stolt faktiskt.

Nu ska jag sova, ska utnyttja att jag faktiskt kan sova hela sju timmar inatt.
Puss och godnatt!



Bildkälla.

Fated to pretend.

Har övergett matten för kvällen och sitter med franska verb. Bara trettioåtta tills imorgon. Baggis! Eller hur var det nu?
Det har varit en konstig dag. Det har inte hänt något särskilt, den var bara konstig. Jag har haft Romeo + Juliet på hjärnan hela dagen. Fick gratis, överbliven (dock ej äten på) efterätt i Svenska Kyrkan. Var imorse övertygad om att den här veckan skulle bli en skitvecka, men det ljusnade lite när jag hann med bussen. Fast jag var tjugo minuter sen och inte sprang och ändå hann till skolan. Och att jag klarade alla talen på fysiken. Och att jag har haft trevliga människor runt mig hela dagen. När jag kom hem var jag tvungen att isolera mig på mitt rum med min mattebok. Kände mig ensam och saknade Frida. Sen nöjd för jag fattar matten. Sen ännu mer ensam. Nu trött.  Ska bara försöka pränta in några verb i huvudet (med risk för explosion av min hjärna), sen duscha och sen krypa ner i sängen med slutet av Romeo + Juliet. 

Och hahaha: Bra jobbat, Frida, du är en ÄKTA FFK:are! BMT made my day.  


Bra bra bra cover.

You made a rebel of a careless man's careful daughter.


Jag var nog lite väl optimistisk förut, när jag tänkte allt godis som mamma tog med sig kommer finnas kvar till lovet. Varför ska godis vara så gott? Jävligt onödigt tycker jag.
Idag hade vi franskaprov. Det hade jag förträngt, så det var ju lagom mysigt. Dessutom har jag upptäckt att jag inte alls kan matten som jag har prov på på torsdag. Skoj! Nu sitter jag och funderar på när jag ska få tummen ur och börja skriva på min franskatext om hurvida TV är farligt eller inte. Den ska in imorgon. Det är ju också kul.

Något som faktiskt är kul är att idag när jag gick hem ifrån bussen var att jag kände mig så himlans glad, helt plötsligt. Det är inte så kallt här, det skiftar mellan som i slutet på september/oktober. Så jag gick mellan alla träd och löv på marken, med musik i öronen och kände att allt är faktiskt inte så hopplöst. Trevlig känsla.

I'm trying not to think about you, can't you just let me be?

Nu sitter min mami och papi på planet hem till Schweden. Tänkte skriva ett djupt inlägg, men det blir inget av det. Efter jag träffade min folks på Louvren har jah shoppat, städat, tittat på tennis och nu ska jag väl börja plugga snart. Det har varit så skönt att inte plugga på helga fem dagar. Underbart.

Jag orkar verkligen inte plugga. Kan kompromissa, istället för att göra franska och matte så gör jag bara matte. Okej? Super.

Hej då.


Même si tu nies, tu sourires car tu l'aimes.

Idag har jag och mina päron varit riktigt produktiva! Vi har hunnit med:
- Château de Vincennes
- Lunch
- Louvre-Rivoli (nej, inte Louvren, bara metrostationen. Min mamma ville gå av och kolla nämre. Haha.)
- La Fayette
- Rue de Rivoli med shoppande på Zara och H&M
- La Défense
- Fika
- Slappa på hotellrum
- Eiffeltornet
- Triumfbågen
- Middag
- Promenad nerför Champs-Élysées (Triumfbågen-Place de la concorde).
Jag har dessutom klippt till alla foton som mina föräldrar hade med sig och satt upp dom. OMME!

På fötterna hade jag klackar. Det är andra gången på cirkus fem månader. Ja, mina fötter är halvt döda.


Försökte leka Marilyn Monroe utanför Château de Vincennes, men det gick inte så bra.


Eiffeltornet by night. När det inte dampar. Nu undrar ni: "dampar?" och jag svarar: mm, tänk på den ni! nej men jag orkar inte förklara helt enkelt.

Ska fortsätta på Romeo + Juliet som jag började på igår. Ska försöka att inte somna den här gången.

I said I wouldn't call but I've lost all control.


Ännu en trevlans dag. Så himla svårt att komma upp ur sängen på morgonen bara! Dagen har bland annat bestått av varm choklad från Lina's, föreläsning av Martin Bengtsson (författaren av I skuggan av San Siro, han var asbra), glass på Paris äldsta kafé, promenad i Latinkvarteren samt i Monmartre. Helt okej dag alltså.
Nu ligger jag i sängen och ska precis sätta på Romeo + Juliet (den med Leonardo di Caprio). I min klass är det många som går någon dramakurs-ish i svenska kyrkan och de ska sätta upp den. Jag har inte sett den än, så jag tänkte att det var dags.
Tjingeling!

Don't lose the way you dance around in your pjyamas getting ready for school.



Har haft en jättebra dag med mami och papi! Jag var ju ledig idag för att det är årsdagen av vapenstilleståndet/något åt det hållet i första världskriget. Vi har varit i Versailles och gått på slottet där (det var i och för sig ett helvetesväder och båda våra paraplyer gick sönder, men ändå) och så har vi gått runt på Musée d'Orsay. Middag åt vi på en restaurang nära deras hotell och sen åkte jag hem till Colombes.
Imorgon går jag i skolan igen och efter möter jag upp med mina föräldrar.


Slott.


Just nu pågår en utställning av modern konst på slottet. Det är en japansk konstnär. Kontraster?


Det här speglar inte på långa vägar hur hemskt vädret var. Men ni kanske ser att håret blåser och att paraplyet har en konstig form (hahaha)? Det blåste sjukt mycket! 

Dagens bästa beslut: Att ta mössa. Yllebasker is the shit.
Dagens sämsta beslut: Att gå in på facebook när jag kom hem. Satan vilken ångest.

I'm dying to know, is it killing you, like it's killing me?


Nu har jag ju faktiskt inte lagt in några bra/dålig-listor på länge så jag känner att jag får göra det nu.

Saker som är bra:
164:an är en mycket bättre buss än 176:an. Idag åkte jag och den var smockfull, det tog bara tjugo minuter. Med 176 är det när det går fort. Puss.
Jag kommer att träffa min pappa om femton timmar (som typ är en natts sömn om man har dygnat, ingenting alltså).
Jag kommer att träffa min mamma om tjugoen timmar (inte mycket det heller).
Jag är ledig på torsdag.
Jag har mitt franska favoritgodis på en dryg meters avstånd.
Jag har mitt svenska favoritgodis i magen om ett dygn.
Här är det "kallt" för det är drygt 10 grader.
Imorgon ska jag dricka världens (neuillys i alla fall) godaste varm choklad.

Saker som inte är bra:
Jag är trött, måste duscha och min värdsyster ockuperar badrummet. Haha, fail, hon kom precis ut därifrån. GLÖM DET.
Jag har inte gjort kemiuppgifterna till på fredag. Mina föräldrar kommer som sagt imorgon.
Jag kan inte det jag har prov på imorgon. Franska 1500-talsförfattare - inte min grej.
Jag börjar 8.10 imorgon.
I Sverige är det snö. Här kommer det aldrig vara snö.
Jag glömde mitt paraply imorse och det regnade. Haha.

Ingen illustrativ bild idag. Internet strejkar.

Låt oss bli dom som försvann.



Vad är det jag ser? EN FREAKING PLUSGRAD???? En del av mig vill ligga ner på golvet (eller kanske sängen, den är ju bekvämare. och så är jag så himla trött också.) och gråta men en annan del vill tjuta lite av glädje.
Idag har jag förövrigt gått på min första lövfångarjakt, men jag lyckades inte fånga ett enda löv. Anledningen till att jag väntat så länge med det här är inte att jag har mognat till och vuxit ifrån att vara som en hund i en folksamling när jag ser löv som faller. Nej, det beror på att i Frankrike faller mystiskt nog inte löven. Helt plötsligt bara ligger dom där på marken. Jag lovar (nästan.. hehehehehe)! Det här är första gången jag ser löv som inte är på marken eller på ett träd och fått bevis på att löven faktiskt faller av träden även i Frankrike. Damn jao! (jag sa ju att jag var trött. Nu ska jag sova.) 
HEJ SVEJS. 

I couldn't hear you with your voice ringing in my ears.

Funderar på om jag ska gå och ta en tupplur, blev väldans trött helt plötsligt. Men jag har lite att göra så jag måste nog hoppa den. Det får bli en tidig kväll istället! Nu håller jag på att lära mig Never grow up från Taylor Swifts nya album. Jag ska börja plugga snart! Har inte så mycket faktiskt, för jag ska inte ha kemiprov på onsdag och matteprovet nästa tisdag är uppskjutet till torsdagen. Så jag har bara franska gånger två och FFK. Och matte om jag vill. Fick tillbaks Medeauppsatsen idag också. Nöjd som satan!


Jag tror att den här bilden är suddig, men jag vet inte riktigt. Den är ifrån fredags kväll i alla fall!

There I was again tonight, forcing laughter, faking smiles.

Jag vaknade halv tolv idag. Som ni redan vet (för ni lägger ju allt som jag skriver här på minnet) tycker min värdfamilj att elva är sent. Mina värdföräldrar var dock inte hemma och jag hann äta frukost innan de kom hem. När jag var klar gick jag upp och då hade Charlotta smsat och frågat om jag ville gå och äta lunch med henne. Det ville jag, så då gick jag ner för att säga till att jag inte skulle äta lunch hemma. Då har de dukat bordet jättefint för att min värdbrors fru fyllde år. Lunchen var alltså en och en halv timme tidigare än vanligt.. Damp. Fast min värdmamma sa att det inte gjorde något att jag inte var med. Så jag åt på McDonalds, gick hem och började med franskatexten medan jag väntade på att mina föräldrar skulle logga in på skype. Vilket dom skulle gjort för en och en halv timme sedan. Nu tänkte jag börja med kemin som jag ska ha prov på på onsdag fast jag får ny lärare imorgon. Jag har ett halvt kapitel kvar att göra. Yay. Mitt internet dör jämt och ständigt. Wiho.
Nej, men om man faktiskt skulle ta och börja med kemin?

Puss på er!




På McDonalds i Frankrike (det kanske är så i hela världen, men vad vet jag) kan man vinna grejer på små lappar som sitter på läsken. Charlotta vann en cheeseburgare. Jag vann ingenting.

How I wish you'd lied or been untrue.

Nu har jag bestämt mig för att jag är klar med idrottsuppgiften. Det vill sig inte helt enkelt. Jag är också klar med biologin så nu är det kemi och franska som gäller! Får se hur det blir med kemin, undrar om det ens finns ett prov för mig att göra.. Jaja, det är väl bara att sätta igång! Jag ska snart dra mig över till Charlotta nämligen där vi ska kolla på film. Spännande!

Idag har jag pratat med min bror på skype och lyssnat på The story of us av Taylor Swift. Det fick mig att tänka på den här:



PUSSILUSS!

Bang, bang, baby hit me one time.



Det var en mycket trevlig kväll igår! Självklart började jag med att missa bussen, så jag fick vänta i tjugo minuter. Det gjorde dock inte så mycket för jag kom bara fem minuter sent till St Paul och då var det bara Charlotta som var där. Vi gick runt lite i Le Marais och hittade ett bra ställe där vi var. Mycket sång den här kvällen! Tog bussen hem med Charlotta och kom hem vid typ kvart över två. Stöp i säng direkt.

Nu har jag precis ätit och är klar för ännu en eftermiddag full med plugg. Underbart!


Tomorrow we'll give it another chance, but tonight we dance.

Nu lämnar jag pluggandet (är faktiskt helt klar med matten och har en fråga kvar på biologin) och sticker iväg till Paris en sväng! Ha en bra kväll!


I don't know how to be something you'd miss.

Jag gick inte upp klockan sju och jag har inte pluggat. Jag gick upp halv nio och jag har städat. Nu känner jag mig riktigt äcklig och hungrig så jag ska duscha, gå till gubben och köpa mig något gott och sen ta tag i matten. Måste börja på kemin också, så det är bäst att jag sätter i gång. Jag känner mig så himla dum som inte började tidigare!

Pretty. (Jag har inga bilder som passar bra till mina inlägg numera, så det blir lite random bara)

Where the hell I got the idea that I'd be better off alone?


Filmkvällen var lite.. fail. Det var drygt femton som hade anmält sig och när jag kom dit klockan sex (när det skulle börja) var vi fyra stycken, haha. Det ramlade såsmåningom in lite folk och vi satte igång filmen - Kill Bill. Jag har bara hört bra om den filmen och var jättepeppad, men den var ju jättedålig! Så himla fejkad och konstig och dessutom hade vi inga högtalare förutom de på datorn så jag hörde ingenting. Tillslut började jag få lite smått panik för att jag inte var hemma och gjorde klart allt arbete istället så när första filmen var slut åkte jag hem. Så hela filmkonceptet failade lite, men jag tyckte ändå att det var riktigt trevligt med de som var där!
Jag kom hem vid tjugo över nio och har suttit med idrottsarbetet sen dess. Jag kommer att få korta ner det, för jag har 4/5 av en A4 sida kvar att skriva på och jag har bara gjort en (dock den större av de två) punkt. Måste skriva en liten sammanfattning också.. Nu tänkte jag göra lite matte innan jag går och lägger mig. Imorgon ska jag banne mig gå upp vid sju! Eller halv åtta i alla fall!

Puss på er där hemma (och ni andra som kan tänkas läsa)! Hoppas att ni inte har lika mycket som jag och kan njuta lite av erat lov!


I'm in an orbit all the way around you.

Idag har det varit gå-utan-jacka-väder i Paris (eller i alla fall i Colombes). Ville bara säga det.
Nu åker jag in på filmkväll på Svenska Skolan. Skriver mer när jag kommer hem.
Adios Guapas!


Ifall ni, som min mamma, undrar hur det gick med Mimmi-öronen. Ingen ballong, men fick med mig lite annat. Haha.

Oserai-je un jour t'avouer comme je t'aime? (Herkules på franska. Ja, det är otroligt skämmigt att jag kan den.)





DISNEYLAND VAR SUUUUUPER!

Jag behövde åka ett åk för att känna att det var värt de 53 eurorna. Space mountain - helt underbar!

Parken öppnade klockan tio, vi kom dit vid kvart i tio och då väntade vi in Amie som kom tio över. Vi åkte därifrån runt kvart över sju. Vi var alltså där i nio timmar. HAHA, MEN SÅ VÄRT! Mjukstartade som sagt med Space mountain (som är den berg-och-dalbanan som man ser i reklamen på gamla Disneyfilmer) sen åkte vi lite annat och det var väl i princip det vi gjorde hela dagen. Jag, Matilda och Erika var inne i spökhuset, men det måste nog vara Europas lamaste spökhus. På riktigt, det var små barn där. Hahaha.
Mina mål med dagen var att komma ut med 1) Ett par Mimmi-öron 2) En ballong 3) Ett foto på mig och en prinsessa och när klockan närmade sig fem så hade jag fortfarande inte sett någon prinsessa!!!!! Då ville alla gå på en Micheal Jacksonfilm, men eftersom jag har noll intresse vad det gäller honom så bestämde jag mig för att ta en tur i parken på egen hand. Jag gick runt och kikade lite i affärer och när jag kom ut ur en snubblade jag helt plötsligt in i en prinsessparad! Haha, jag var så lycklig! Sprang runt och försökte få bra bilder, men jag lyckades inte så bra.. Jäkla Belle och hennes prins (alltså odjuret. SOM SKA DÖÖÖ HAHAHAH CAMI ♥) vände sig om varje gång jag var nära att få en bra bild... Sen gick jag längst fram -bland alla barn som inte ens räckte mig till höften och deras filmande föräldrar- i tåget bakom paraden. Genom hela Disneyland. Hahaha. Fast tillslut fick vi inte gå längre och jag fick ingen bild med någon prinsessa :(

Nu är jag helt stört trött. Imorgon måste jag gå upp tidigt för jag har så mycket plugg. Camilla, imorgon tar vi oss samman och sätter igång, okej?


Peppa tjejer på hästar.


Amie fick en kram av Långben.


Varken jag eller Charlotta fick upp svärdet ur stenen. Inte ens tillsammans.


Le Disneylandgang!

Nu orkar jag inte ladda upp mer bilder, jag hade nämligen tänkt gå och lägga mig för en och en halv timme sen.

PUSS!




All you are is mean. And pathetic. And a liar. And mean.


Jag hatar att franska staten/kalendern/normer, jag vet inte riktigt vad det avgörande är men i alla fall, la en till en extra helgdag på måndagen. För det första: kunde inte de lagt den någon gång när jag inte redan har lov? För det andra: Man blir så himla lurad! Det gjorde att vi stannade en dag längre i sommarstugan, vilket hipphapp (jag vet inte vad det där kom från) gjorde att jag hade en dag mindre på mig med alla mina arbeten och helt plötsligt hade väldigt mycket att göra. Nu har jag i alla fall börjat på idrottsuppgiften, så jag är lite lugnare. Ordet lite är omsorgsfullt valt då jag har skrivit om tre punkter av elva på första frågan av två (hahah, jobbigt att läsa va?) och textmässigt sett har jag skrivit en tredjedel av arbetet. Joy. Jag har insett att om jag vill hinna med allt jag tänkt göra i veckan (som inte är så mycket men ändå) får jag helt enkelt stunta i att sova. Låter fint!

Idag har jag, som normalt är den mest snåla varelsen efter Joakim von Anka, gjort av med drygt 110€. Dom dryga tusen kronorna gav mig...
...ett biobesök (Social Network, filmen om Facebook. Jäkligt bra faktiskt.)
...godis till bion (Mitt franska favoritgodis var exakta namn för mig är okänt, men det är Haribo. Det kostade 3€, ...alltså mer än en halv biobiljett.)
...en baguette, cola light och minimorötter (minimorötterna kostade 1,30€, Erika köpte två vanliga morötter för 0,10€. Känner mig lagom dum och ännu mer dum när kassörskan påpekar det, skrattar och skakar på huvudet.)
EN BILJETT TILL FREAKING DIIIIISNEYLAND! (Ja, jag är lite överentusiasktisk, men det ska bli kul. Förhoppningsvis är det värt de 53€ jag hostade upp. Och att jag ska åka från Colombes 7.20 imorgon.)

Och så har jag sprungit idag. Även om det bara var 29 minuter och jag stannade en gång så känner jag mig lite nöjd med mig själv. Så jag ska unna mig att sluta med skolarbetet (för jag har ju pluggat så hårt) och krypa ner i sängen med ett Gilmore Girls-avsnitt. Eller Glee.. Ni vet hur det brukar bli, haha.
PUSS!

(camilla, tänk på ditt glädjerus och föreställ dig inte femton olika sätt du vill döda mig för att jag inte lägger upp några bilder.. pussiluss!)


Vet inte varför men det saknas något.

UUUPDATE.

Fredag:
Började klockan två på eftermiddagen med bara ett museumbesök (vafan, vad heter det? Muséebesök? AnywayZzzzSSss) på agendan så jag tog sovmorgon och tittade på några Gilmore Girls-avsnitt. När jag kommer ut ur rummet står det en dammsugare och en lapp med ett kryptiskt meddelande. Dammsug ditt rum förstod jag, men städa duschen? Wtf? Jag hann inte med det i alla fall, för tidsoptimist som jag är blev det plötsligt väldigt bråttom. Museumet var sjukt överskattat och efter jag upptäckte att både buren (eller kuben eller vad det var) och dörren in till spindlarna var öppna ville jag inte vara kvar längre. Tog en tur på Champs-Elysées förbi det nya H&M och Zara och handlade gott på Monoprix (det här är information you're just dying to hear, I know). Kom hem och hann inte ens packa klart innan vi skulle åka till Normandie därav noll bloggaktivitet fredag. Vi åkte och hämtade upp bror och svägerska värdfamilj och sen åkte vi. Sammanfattning av kvällen: Kö, GPS, svenska, sent, Rouen, McDonalds, Varengeville, Music and Lyrics, sova.
Hade också varit i Frankrike i två månader.


Jag tog inga bilder under helgen, så dom är från förra helgen. Den här är från Dieppe, där vi inte var i helgen och har alltså ingen egentlig betydelse.

Lördag:
När min värdsyster säger "alla mina kusiner" menar hon ALLA sina kusiner. Och deras föräldrar. Plus eventuella pojk/flickvänner. Jag kände mig inte alls som ett retard bland 25 okända människor som pratar ett språk jag inte kan. Nej, varför tror ni det? Grejen är att jag är egentligen inte ett socialt missfoster och det är inte det att jag inte kan umgås med människor jag inte känner, men det är sjukt mycket svårare när man inte kan språket! Nu har såklart alla förståelse för det när man pratar med dom, men det går liksom inte att starta en konversation eller komma med små inflikar eller kommentera när någon pratar när det tar fyra försök att formulera en mening. Så man (eller jag snarare, kan inte tala för andra) blir lätt utanför.
Kvällen var kul i alla fall, jag och alla kusiner 26-18 år var i farbror värdfamiljs hus för middag och lekar. Mycket trevlans. Jag och syster värdfamilj drog oss hemåt vid tolvtiden.


Atlantkust. Här var vi i alla fall i helgen, fast bilden är en vecka gammal.

Söndag:
Går upp, äter frukost, duschar, kommer ut ur duschen och ingen är i huset. Eller jo, värdbrorns fru men hon försvann också medan jag hämtade min dator. ? Visade sig att dom hade varit i kyrkan. När dom kom tillbaka fick jag veta att vi skulle äta lunch hos farmor och farfar värdfamilj. När? I det ögonblicket. Sådär är det väldigt ofta i min värdfamilj, det är aldrig någon som säger något, jag får veta allt i sista minuten! Just det där var inte så stor grej kanske, men det är mindre kul att få höra "förresten, vi ska åka till vårt sommarhus imorgon. Du ska med. Eller du hade inga planer eller så..?" Efter lunchen (som också var mindre rolig) åkte den andra familjen som bodde i huset hem och jag mådde inte så bra så jag gick upp och sov i två timmar, sen spelade vi sällskapsspel hela kvällen.

Måndag:
Gick upp, åt frukost (varför blir man så himla mätt på kaffe? jag orkar aldrig äta upp min frukost om jag dricker kaffe :o), duschade, packade, spelade spindelharpan, spelade uno, städade och sen åkte vi mot Paris. Det var kö och tog fruktansvärt lång tid. Men det gick bra.

Nu sitter jag och funderar på vad jag ska ha för mig på lovet, då jag verkar vara den enda som inte får besök eller åker hem den här veckan. Känner mig lite stressad och börjar få lite ångest. Snart kommer mina föräldrar.
Puss.


RSS 2.0